Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Verificarea valabilitatii Codului de inregistrare in scopuri de TVA

administratie


NOUTATI LEGISLATIVENR.


Verificarea valabilitatii Codului de inregistrare in scopuri de TVA

in celelalte state membre U.E.

- In vigoare de la 01.01.2007 -


Cadru 717n133h l legal:


O.M.F.P. nr. 1.706/17.10.2006 pentru aprobarea Procedurii de solicitare a verificarii valabilitatii codului de inregistrare in scopuri de TVA si a datelor de identificare ale persoanelor inregistrate in scopuri de TVA in celelalte state membre, de catre persoane inregistrate in scopuri de TVA in Romania (M.O. 894/02.11.2006)


Data intrarii in vigoare:


FORMULARE APROBATE (art. 2):


"Solicitare de verificare a valabilitatii codului de inregistrare in scopuri de TVA si a datelor de identificare ale persoanelor inregistrate in scopuri de TVA in celelalte state membre", cod 14132502.10


Anexa nr. 2

"Raspuns la solicitarea de verificare a valabilitatii codului de inregistrare in scopuri de TVA si a datelor de identificare ale persoanelor inregistrate in scopuri de TVA in celelalte state membre", prin care se raspunde solicitarii de verificare


Anexa nr. 3CUM OBTINETI FORMULARUL (pct. 1.4. din Instructiuni de completare a Solicitarii de verificare - Anexa nr. 4):


Se descarca de pe site-ul M.F.P.: www.mfinante.roSCOPUL VERIFICARII (pct. 1 din Procedura - Anexa nr. 1):


Livrarea intracomunitara de bunuri este scutita de TVA, conform prevederilor Codului fiscal, art. 143 (2) lit. a), modificat cu Legea nr. 343/2006, in cazul in care cumparatorul furnizeaza vanzatorului un cod de inregistrare valabil in scopuri de TVA, atribuit de autoritatile fiscale din alt stat membru al U.E.SARCINA VERIFICARII (pct. 2 din Procedura - Anexa nr. 1):


Vanzatorul din Romania are sarcina de a verifica valabilitatea codurilor de inregistrare in scopuri de TVA furnizate de catre cumparatori din alte state membre.

Informatiile obtinute ca urmare a solicitarii de verificare au caracter informativ si nu obliga in nici un fel furnizorul informatiei.CUM SE EFECTUEAZA VERIFICAREA:

(pct. 3 din Procedura - Anexa nr. 1)

FORMULARE UTILIZATE:

(pct. 6 din Procedura-Anexa nr. 1)

a)  accesand pagina de internet a Comisiei Europene, la adresa:

http://ec.europa.eu/taxation_customs/vies/en/vieshome.htm , utilizand adresa:

https://anaf.mfinante.ro/wps/portal/VIES.htm


b)      transmitand o solicitare, prin posta electronica, la adresa/adresele mentionate pe portalul A.N.A.F., utilizand:

https://anaf.mfinante.ro/wps/portal/ .

Formularul tipizat prevazut in Anexa nr. 2;

Formularul se ataseaza mesajului transmis de solicitant prin posta electronica.

c)       transmitand o solicitare in scris, prin posta sau direct la registratura directiilor generale ale finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, sau Directiei generale de administrare a marilor contribuabili.

Formularul tipizat prevazut in Anexa nr. 2
CUI SE ADRESEAZA SOLICITAREA (pct. 5 din Procedura - Anexa nr. 1):


Solicitarea prin mijloacele prevazute la pct. 3 lit. b si c) se adreseaza:

Directiilor generale ale finantelor publice judetene, respectiv a municipiului Bucuresti;

sau

Directiei generale de administrare a marilor contribuabili, in a carei raza teritoriala isi are domiciliul fiscal solicitantul.IN CATE EXEMPLARE SE EDITEAZA SOLICITAREA (pct. 1.3. din Instructiuni de completare a Solicitarii de verificare - Anexa nr. 4):


2 exemplare originale, semnate si stampilate:

un exemplar pentru unitatea fiscala;

un exemplar se pastreaza de catre persoana impozabilaRASPUNSUL LA SOLICITARE (pct. 9 din Procedura - Anexa nr. 1):


Raspunsul la solicitarea de verificare consta, obligatoriu, in confirmarea sau infirmarea codului de TVA si, in situatia in care sunt facute publice de catre statul emitent al codului de TVA, si denumirea si adresa persoanelor inregistrate in scopuri de TVA in celelalte state membre, completate de solicitant.


Atentie Daca datele solicitate spre verificare sunt incorecte, unitatea fiscala NU va pune la dispozitia contribuabilului roman informatiile corecte ale contribuabilului din celalalt stat membru, care face obiectul verificarii.TERMEN DE RASPUNS LA SOLICITARE (pct. 10 din Procedura - Anexa nr. 1):


Se transmite solicitantului in termen de 3 - 5 zile lucratoare de la data inregistrarii solicitarii, la adresa postala sau la adresa de e-mail completata de contribuabil in formularul de solicitare.

A.      Badiu
Reguli de confidentialitate: Prezentul mesaj constituie o Informatie confidentiala si este proprietate exclusiva a 3 B EXPERT AUDIT SRL . Mesajul se adreseaza numai persoanei fizice sau juridice mentionata ca destinatara, precum si altor persoane autorizate sa-l primeasca. In cazul in care nu suntei destinatarul vizat, va aducem la cunostinta ca dezvaluirea, copierea, distribuirea sau initierea unor actiuni pe baza prezentei informatii sunt strict interzise si atrag raspunderea civila si penala. Daca primiti acest mesaj dintr-o eroare, va rugam sa ne anuntati imediat, ca raspuns la mesajul de fata, si sa-l stergeti apoi din sistemul dvs. Apreciem si va multumim pentru sprijinul acordat in pastrarea confidentialitatii corespondentei noastre. Clientul confirma ca a citit si accepta acesti termeni si conditii. Utilizarea serviciului de catre client implica acceptarea neconditionata a acestor termeni si conditii impuse de 3 B EXPERT AUDIT SRL.


Document Info


Accesari: 24073
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )