Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


AMENDAMENT. Art. 39 alin (2) va avea urmatorul continut:

Legislatie


AMENDAMENT. Art. 39 alin (2) va avea urmatorul continut:"Art. 39 alin (2) Candidatul pentru functia de Presedinte al CRLR va depune cu 10 zile înainte de data desfasurarii Conferintei Reprezentantilor progra 23123i84x mul de actiuni, la care se va anexa un curriculum vitae".

Argument.

Prin analogie cu dispozitiile din statut privind depunerea candidaturii pentru functia de deputat al comunitatii în Parlamentul România ("candidatii vor prezenta cu 10 zile înaintea datei Conferintei curriculum vitae si programul de actiuni"), se impune introducerea aceleiasi reguli si pentru depunerea candidaturii pentru functia de Presedinte CRLR.

Pe de alta parte, întrucât convocarea Conferintei Reprezentantilor se face de catre Consiliul Director cu 30 de zile înainte de data desfasurarii, este necesar ca depunerea candidaturii pentru functia de Presedinte CRLR sa se faca dupa convocarea Conferintei Reprezentantilor.

AMENDAMENT: Art. 43 (1) va avea urmatorul continut:

"Art. 43 (1) Consiliul Director este ales pentru un mandat de patru ani de catre Conferinta Reprezentantilor".

Argument

Prin alegerea Consiliului Director la propunerea exclusiva a unei singure persoane, se încalca dreptul persoanei de a propune un candidat pentru o functie si în acelasi timp se creeaza un drept exclusiv pentru presedintele CRLR.

AMENDAMENT: Art. 60 va avea urmatorul continut:

"Art. 60 (1) Politica editoriala a publicatiilor CRLR trebuie sa urmareasca interesul Comunitatii si sa asigure principiul pluralismului de opinii.

(2) Redactorul-sef nu se subordoneaza conducerii CRLR, între aceste componente stabilindu-se relatii de cooperare.(3) Redactorul sef al publicatiei CRLR se angajeaza pe baza de concurs, organizat în conditiile legii.

(4) Redactiile publicatiilor îsi desfasoara activitatea pe baza unor regulamente de organizare si functionare proprii, avizate de conducerea CRLR si aprobate de Conferinta Reprezentantilor."

Argument:

Fiind mijloc important de comunicare si influentare a opiniei membrilor comunitatii, publicatiile CRLR nu trebuie sa-si desfasoare activitatea în conditii de subordonare, cu atât mai mult sa fie subordonate conducerii CRLR.

Prin subordonarea fata de Consiliul Director, continutul publicatiei nu poate fi decât în interesul unui grup restrâns de persoane. În acest fel nu se creeaza posibilitatea promovarii unor opinii diferite.

De asemenea, angajarea personalului publicatiilor CRLR, precum si a redactorului-sef trebuie sa se faca pe baza de concurs. În acest fel se asigura accesul oricarei persoane la functia de redactor-sef, eliminându-se deciziile arbitrare ale Consiliului Director.

INCOMPATIBILITĂŢI.

Articol nou: (1) Nimeni nu poate fi, în acelasi timp, si presedinte al CRLR si deputat al CRL.

(2) Calitatea de deputat al CRLR este incompatibila cu functia de presedinte al CRLR si cu cea de membru al Consiliului Director.

Argument.

Se încalca principiul contradictorialitatii. Fiind si presedinte al CRLR, respectiv deputat din partea CRL si membru în Consiliul Director se ofera posibilitatea ca o singura persoana sa decida întreaga activitate a CRL.

Prin limitarea accesului unei singure persoane la cele trei functii, în CRLR se va asigura dezbaterea în contradictoriu, aspect esential pentru promovarea intereselor mai multor comunitati locale ale CRL, excluzând promovarea unor interese restrânse.

Document Info


Accesari: 1842
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )