Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...AMPLASAREA SEMNALELOR FIXE

Legislatie
AMPLASAREA SEMNALELOR FIXE

A2.1 Amplasarea semnalelor se face conform prevederilor reglementarilor în vigoare cu respectarea urmatoarelor conditii:
A2.1.1 Semnalele[1] de intrare si ramificatie precedate de se 21121x2312v mnale prevestitoare trebuie sa fie amplasate la cel putin 200 m de vârful aparatului de cale atacat pe la vârf, sau de marca de siguranta atunci când aparatul de cale este atacat pe la calcâi. În cazul în care instalarea lor la cel putin 200 m nu asigura distanta de vizibilitate sau când conditiile de pe teren nu permit instalarea lor la 200 m, semnalele pot fi instalate la cel mult 250 m.

A2.1.1.1 Pe[2] sectiile electrificate sau care vor fi electrificate semnalele de intrare trebuie sa fie amplasate înainte de intervalele - dinspre linia curenta - care separa reteaua de contact a liniei curente, de cea a statiei, pâna la cel mult 400 m.

A2.1.2 Semnalele[3] de iesire se instaleaza, de regula, la liniile din statie de la care se expediaza trenuri; aceste linii pot fi prevazute si cu semnale de parcurs amplasate înaintea semnalului de iesire, în functie de configuratia statiei.

A2.1.2.1 Semnalele[4] de iesire se amplaseaza înaintea marcii reale de siguranta a primului aparat de cale atacat pe la calcâi.

A2.1.2.2 Semnalele de parcurs se amplaseaza la vârful primului aparat de cale atacat pe la vârf sau înaintea marcii reale de siguranta a primului aparat de cale atacat pe la calcâi.

A2.1.2.3 Semnalele de iesire si de parcurs pot fi retrase fata de marca de siguranta, cu o distanta de cel putin 100 m pentru linia directa si 50 m pentru linia abatuta, distante denumite drumuri de alunecare.

A2.1.2.4 Se admite instalarea semnalelor si în urmatoarele cazuri:

- semnal unic de iesire, amplasat în afara dispozitivului de linii în cazul statiilor înzestrate cu instalatii de asigurare cu încuietori cu chei cu si fara bloc;

- semnale luminoase de iesire sau de parcurs de grup, în afara de liniile pe care se efectueaza treceri fara oprire; semnalele luminoase de iesire sau de parcurs de grup trebuie sa fie completate cu indicatoare de linie.

A2.1.2.5 În statiile cu mai multe directii de mers, semnalele luminoase de intrare, de iesire si de parcurs trebuie prevazute, dupa caz, cu indicatoare luminoase de directie.A2.2 Amplasarea[5] semnalelor fixe se stabileste de catre o comisie numita de regionala de cale ferata, în prezenta proiectantului autorizat.

A2.3 Schemele[6] de amplasare a semnalelor fixe din statie si din linie curenta, precum si programele de înzavorâre a macazurilor, semnalelor si parcursurilor se stabilesc de catre un proiectant autorizat si se avizeaza de catre Autoritatea Feroviara Româna - AFER.Regulamentul de Exploatare Tehnica Feroviara -RETF art 66, alin

RETF art 66, alin (2)

RETF art 68, alin (2)

RETF art 68, alin (3) - (7)

RETF art 78, alin (1)

RETF art 78, alin (2)loading...
Document Info


Accesari: 1167
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )