Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Adio deduceri pentru termopane si asigurari

Legislatie
Harta fiscala a anului 2005
Adio deduceri pentru termopane si asigurari


Mare parte din "scutirile" diferentiate din vechiul sistem, mentinute.
Cresc impozitele pentru microintreprinderi, drepturi de autor si veniturile din agriculturaCota unica de impozitare de 16 la suta nu e chiar... unica, deoarece Guvernul a hotarat sa pastreze majoritatea deducerilor diferentiate din vechiul sistem, un lucru foarte bun pentru economie, dar nu la fel pentru buget. Astfel, din impozitul pe venit se pot deduce intre 2.500.000 de lei (deducerea personala de baza) si 6.500.000 de lei.
In plus, ministrul Finantelor Ionut Popescu a subliniat, ieri, la prima sa intalnire cu presa, ca se vor pastra si deducerile aferente contributiilor la schemele facultative de pensii si deducerile pentru contributiile sindicale.
Ordonanta care va schimba proiectul de Cod fiscal pentru 2005 elimina actualele deduceri pentru asigurarile de sanatate, asigurarile de locuinte si cheltuielile cu anvelopa termica (izolatiile cu termopan).

Salariul de 3 milioane de lei nu se impoziteaza

Venitul salarial brut de 3.000.000 de lei nu se impoziteaza. Dupa plata CAS suma scade la aproximativ 2.500.000 de lei, egala cu cea a deducerii personale, rezultand o baza de impozitare zero.

Majorari de taxe

Impozitul pe veniturile din agricultura si din drepturi de autor cresc de la 15 la suta cat sunt in prezent, la 16 la suta.
De asemenea, impozitul pe dividende va fi de 10 la suta atat pentru persoanele fizice (care aveau pana acum impozit de 5 la suta) cat si pentru cele juridice.
Impozitul pe venitul microintreprinderilor se va dubla. In loc de 1 la suta, proprietarii vor plati un impozit pe cifra de afaceri de 3 la suta.
Ministrul Finantelor a explicat ca a luat aceasta decizie fiind constient de faptul ca aceasta "portita" s-a transformat intr-un mod de a primi un salariu mare.
Popescu a vazut in acest impozit o sursa importanta de acoperire a deficitului pe care il va provoca la buget cota unica.
In fapt, expertii ministrului estimeaza pierderi bugetare de 32.000 de miliarde de lei anul viitor, de pe urma noii ordini fiscale.

Promisiunea Cabinetului Nastase privind scaderea CAS, respinsa

Popescu spera sa stranga 5.400 de miliarde din dublarea impozitului microintreprinderilor.
Din mentinerea CAS-ului la 49 la suta, fata de scaderea de doua puncte procentuale promisa de fostul Guvern, Finantele cred ca vor aduna 9.700 miliarde de lei.
Document Info


Accesari: 1217
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )