Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Activitatea firmelor infiintate de catre studenti

Legislatie
Activitatea firmelor înfiintate de catre studentiConform art.1 din HG nr. 166/2003 "privind acordarea unor facilitati fiscal 22522q165w e studentilor care doresc sa înfiinteze o afacere proprie", la înfiintarea unei firme acestia pot beneficia de scutiri de la plata taxelor si tarifelor de înfiintare.

din punctul de vedere al taxei pe valoarea adaugata, la înfiintare, o societate poate opta pentru a fi sau nu platitoare de TVA.

o societate nou-înfiintata poate opta pentru plata unui impozit pe profit sau impozit pe venitul microîntreprinderilor.daca se opteaza pentru a fi platitor de impozit pe veniturile microîntreprinderilor, este obligatoriu ca în termen de 60 de zile de la data înregistrarii sa se angajeze între 1 si 9 salariati.

în cazul în care nu exista personal calificat încadrat, potrivit legii, sau contracte de prestari servicii în domeniul contabilitatii, raspunderea privind organizarea si tinerea contabilitatii revine administratorului sau altei persoane care are obligatia gestionarii societatii.

  • aceasta prevedere este valabila pentru persoane juridice care au înregistrat o cifra de afaceri anuala de pâna la 3 miliarde lei, în prezent, iar de la 01.01.2005 pâna la echivalentul de 5.000 euro, conform OG nr. 70/2004 pentru modificarea si completarea Legii contabilitatii nr.82/1991.
Document Info


Accesari: 1942
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )