Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local

Legislatie


Annex AGUVERNUL ROMĀNIEI

AUTORITATE CONTRACTANT

MINISTERUL ECONOMIEI sI FINANŢELOR

AUTORITATE DE IMPLEMENTARE:

MINISTERUL INTERNELOR sI REFORMEI ADMINISTRATIVE

Fondul de modernizare pentru dezvoltarea administratiei la nivel local

SCHEMA DE GRANT

Cerere de Finantare

Linia de buget: PHARE 2005 RO - 2005/017-553.01.03.05.01 sI PHARE 2006 RO - 2006/018-147.01.03.02.03

Numele solicitantului:

Nr. Dosar

(doar pentru uz intern)

NoTĂ

Va rugam sa cititi si sa completati acest formular cu cea mai mare atentie. Lipsa unor informatii cerute nu poate fi rectificata; īn cazul īn care se constata lipsa unor informatii sau documente, Cererea de Finantare depusa va fi respinsa.

q       PROIECTUL

1. Descriere

1.1 Titlu


1.2 Loc (locuri) de desfasurare


Judet(e), regiune(i), localitate(ati)

1.3 Suma solicitata de la Autoritatea Contractanta


Costul total eligibil al proiectului

Suma solicitata de la Autoritatea Contractanta

% din costul totalul al proiectului

<EUR>

<EUR >

1.4 Rezumat


Maximum 10 rānduri (a se include informatii despre (a) scopul proiectului, (b) grupul(rile) tinta si (c) activitatile principale). Acolo unde este cazul, indicati sectorul, tema sau zona geografica specificate īn cererea de oferta de proiecte careia īi corespunde proiectul dvs.

(a) scopul proiectului

Scopul proiectului este eficientizarea administrarii bugetelor locale si īmbunatatirea comunicarii īn cadrul administratiei publice locale īn vederea modernizarii acestui sector.

(b) grupurile tinta

Grupurile tinta ale acestui proiect sunt īn mod direct angajatii de la primariile comunelor din judetul Mures ( persoane), iar indirect locuitorii acestor comune ( persoane) care vor beneficia de gestionarea mai buna a bugetelor locale.

(c) principalele activitati

Īn vederea īndeplinirii scopului acestui proiect, principalele activitati vor fi:

Achizitionarea de calculatoare si softuri necesare pentru modernizarea administratiei publice locale;

Achizitionarea de mobilier pentru dotarea birourilor;

Instalarea programelor de navigare pe Internet si a postei electronice.

1.5 Obiective


Va rugam sa bifati Domeniul caruia i se adreseaza prezentul proiect:

Domeniul I - dezvoltare locala

o   Domeniul II - evidenta persoanelor

o   Domeniul III - servicii de voluntariat pentru situatii de urgenta

o   Domeniul IV - alimentarea cu apa si canalizare

o   Domeniul V - gestionarea deseurilor solide

o   Domeniul VI - politia comunitara

Maximum 1 pagina. Descrieti obiectivul(ele) general(e) si obiectivele specifice ale proiectului.

Obiectivul general al proiectului este īmbunatatirea serviciilor oferite de catre Consiliul Local al comunei ________________. Acesta este īn concordanta cu obiectivele Strategiei guvernamentale privind accelerarea reformei administratiei publice pentru 2004-2006, aprobata prin Hotarārea Guvernului 699/2004, si anume.

Reforma functiei publice pentru a se asigura un corp profesionist de functionari publici

Continuarea procesului de descentralizare si deconcentrare pentru īmbunatatatirea serviciilor publice si pentru a asigura o distribuire coerenta a responsabilitatilor, resurselor financiare si drepturilor la toate nivelele administratiei publice locale

Īntarirea procesului prin care se formuleaza politicile

Īn vederea īndeplinirii obiectivelor general, cel mai important si mai eficient pas consideram ca este dotarea cu echipamente IT - calculatoare si softuri - a primariilor comunale. Aceasta, īn conditiile īn care functionarii publici din cadrul primariilor amintite (  ) au beneficiat de pregatire suficienta īn domeniul folosirii echipamentelor IT, va asigura eficientizarea procesului de gestionare a fondurilor locale. De asemenea, deoarece localitatile beneficiare sunt foarte apropiate din punct de vedere geografic, au si o serie de probleme administrative comune, care ar putea fi solutionate mai eficient īn colaborare, proiectul, prin intermediul postei electronice si a internetului, va contribui si la dezvoltarea parteneriatelor la nivelul comunitatilor locale.

1.6 Justificare


Maximum 3 pagini.  Furnizati urmatoarele informatii:

(a)    relevanta proiectului pentru obiectivele componentei programului

Deoarece societatea romāneasca si europeana devin din ce īn ce mai mult societati informatizate, pentru a se adapta la realitatile economice si sociale ale societatii romānesti si pentru pregatirea structurilor administrative pentru aderarea la Uniunea Europeana, este necesara dotarea administratiei publice locale cu echipamente IT. Astfel, prezentul proiect se aliniaza perfect la obiectivul general al programului.

De asemenea, prin dotarea cu echipamente IT, proiectul va asigura gestionarea mai eficienta a fondurilor disponibile la nivelul colectivitatilor locale, raspunzānd si obiectivelor specifice ale acestui program.

(b)   relevanta proiectului pentru prioritatile componentei programului

Proiectul este relevant īn primul rānd pentru prioritatea 2. a programului, "Introducerea de noi instrumente, proceduri si mecanisme care sa conduca la īmbunatatirea gestionarii fondurilor la nivel local", dar īn acelasi timp va contribui si la realizarea prioritatii 3. "Dezvoltarea parteneriatului la nivelul comunitatilor locale".

(c)    identificarea necesitatilor si constrāngerilor percepute īn tarile/ regiunile vizate

Deoarece echipamentele IT care se gasesc īn dotarea primariilor beneficiare de proiect s-au dovedit insufiecinte pentru o gestionare moderna si eficienta a fondurilor disponibile, iar cele existente nu mai corespund din punct de vedere al performantei pentru stocarea informatiilor dorite si administrarea programelor necesare la nivelul fiecarei primarii, am considerat ca suplimentarea acestor echipamente va contribui la rezolvarea problemelor amintite. Īn vederea aranjarii echipamentelor amintite si asigurarea conditiilor de munca corespunzatoare celor care le vor folosi, este necesara si dotarea birourilor cu un mobilier corespunzator.

Astfel, īn dotarea primariilor beneficiare ale proiectului, la momentul actual exista urmatoarele echipamente IT si mobilier:

Primaria comunei   :

calculatoare cu urmatoarele caracteristici: ;

mese achizitionate īn anul ;

scaune achizitionate īn anul .

Primaria comunei   :

calculatoare cu urmatoarele caracteristici: ;

mese achizitionate īn anul ;

scaune achizitionate īn anul .

Primariile beneficiare folosesc echipamentele IT din dotare īn urmatoarele scopuri:

Contabilitate informatizata;

Evidenta angajatilor si programe de salarizare;

Calculul si evidenta taxelor si impozitelor locale;

Programul de registru agricol;

Evidenta informatizata a populatiei;

Evidenta datelor de stare civila;

Redactarea documentelor oficiale.

Luānd īn considerare cele enumerate si faptul, ca aceste echipamente nu mai fac fata multitudinii de īntrebuintari zilnice, consideram, ca primariile comunelor   au nevoie de suplimentarea echipamentelor IT īn vederea preluarii de calculatoarele mai performante a sarcinilor cele mai complexe (programe de contabilitate, de salarizare, de calcul si evidenta a taxelor si impozitelor locale), sarcini legate de gestionarea fondurilor la nivel local.

Fiind colectivitati care se confrunta cu multe probleme comune, la nivel local s-a constatat si nevoia unei colaborari mai strānse la realizarea proiectelor comune si īn vederea schimbului de experienta. Acest lucru va fi posibil prin intermediul acestui proiect, īn afara metodelor traditionale - īntālniri, telefon si fax - si prin metode moderne - schimb de idei si documente prin intermediul Internetului si a postei electronice.

(d)   lista grupurilor tinta si numarul estimat de beneficiari directi si indirecti

Beneficiarii directi ai proiectului vor fi angajatii primariilor comunelor care folosesc zilnic echipamentele IT si anume:

Primaria comunei   : angajati;

Primaria comunei   : angajati.

Beneficiarii indirecti ai proiectului vor fi locuitorii comunelor   care vor beneficia de efectele gestionarii mai eficiente a bugetelor locale si vor putea fi mai bine informati īn legatura cu folosirea acestor bugete si anume:

Comuna : locuitori;

Comuna : locuitori.

(e)    motivatia alegerii grupurilor tinta si a activitatilor

Grupurile tinta au fost alese din urmatoarele motive:

La nivelul primariilor comunelor   gestionarea bugetelor locale nu este destul de eficienta;

Primaria comunelor   dispune de personal corespunzator pregatit si specializat pentru a lucra cu echipamente IT, dar īn acelasi timp, nu dispune de echipamentele IT necesare folosirii abilitati;

Locuitorii comunelor   nu sunt corespunzator informati despre bugetele locale, si astfel nici nu sunt implicati īn deciziile referitoare la folosirea acestora.

Cele comune sunt apropiate din punct de vedere geografic, avānd astfel probleme foarte comune de rezolvat. Proiectul va īntari colaborarea dintre primariile acestora prin schimb de experienta si gestionarea eficienta a bugetelor locale īn scopul realizarii proiectelor comune.

Am considerat ca pentru atingerea obiectivelor proiectului cele mai eficiente activitati sunt achizitionarea de echipamente IT necesare pentru īmbunatatirea folosirii bugetelor locale si mobilier pentru aranjarea corespunzatoare a acestor echipamente si acomodarea celor care le vor folosi. De asemenea, am prevazut si instalarea programelor de navigare pe internet si a postei electronice. Aceasta activitate va fi realizata cu ajutorul Consiliului Judetean Mures si va contribui la dezvoltarea parteneriatelor la nivelul colectivitatilor locale.

(f)     relevanta proiectului pentru grupurile tinta

O gestionare mai eficienta a bugetelor locale si realizarea proiectelor care servesc interesele ambelor comunitati va produce beneficii evidente pentru grupurile tinta ale acestui proiect: angajatii primariilor īsi vor putea īndeplini sarcinile mult mai eficient, iar locuitorii comunelor vor beneficia de rezultatele parteneriatului īntre cele coua comunitati.

1.7 Descrierea detaliata a activitatilor


Maximum 9 pagini. Includeti titlul si descrierea detaliata a fiecarei activitati avute īn vedere pentru obtinerea rezultatelor, specificānd, unde este cazul, rolul fiecarui partener (sau al asociatilor sau subcontractorilor) īn proiect. Īn acest sens, descrierea detaliata a activitatilor nu trebuie confundata cu planul proiectului (a se vedea sectiunea 1.9).

1. Achizitionarea de echipamente IT

2. Achizitionarea de mobilier

3. Instalarea programelor de navigare pe Internet si posta electronica sau achizitionarea unui server de retea pentru Consiliul Judetean Mures pentru gestionarea traficului de la comunele judetului

1.8 Metodologia


Maximum 4 pagini. Descrierea detaliata a

(a)    metodelor de implementare

Achizitii publice conform OG 34/2006

(b)   motivelor pentru alegerea metodologiei propuse

(c)    cum intentioneaza proiectul sa continue un proiect anterior (unde este cazul)

(d)   proceduri de evaluare interna

(e) nivelul de implicare si activitatea altor organizatii (parteneri sau altii) īn proiect

(f) justificarea rolului fiecarui partener

(g)    echipa propusa pentru implementarea proiectului (pe functii: nu este nevoie sa se includa aici numele persoanelor).

1.9 Durata si planul proiectului


q      Durata proiectului va fi de __ luni.

Nota: Īn planul orientativ al proiectului nu trebuie sa fie mentionate date exacte/certe, ci numai sa se arate "luna 1", "luna 2" etc. Solicitantii sunt sfatuiti sa prevada o marja de siguranta īn planul de proiect propus. Planul proiectului nu trebuie sa contina descrierea detaliata a activitatilor, ci doar titlurile lor (va rugam sa verificati ca acestea se potrivesc cu cele mentionate īn sectiunea 1.7). si lunile fara activitati trebuie incluse īn planul proiectului si īn durata proiectului.

Planul pentru implementarea proiectului trebuie sa fie suficient de detaliat pentru a furniza informatii cu privire la pregatirea si implementarea fiecarei activitati. Planul proiectului trebuie prezentat conform urmatorului model

Anul 1

Semestrul 1

Semestrul 2

Activitate

Luna 1

Organizatia

care implementeaza proiectul

 

Exemplu

exemplu

Exemplu

 

Activitatea pregatitoare 1 (titlu)

Partenerul local 1

 

Activitatea de executie 1 (titlu)

Partenerul

local 1

 

Activitatea pregatitoare 2 (titlu)

Partenerul

local 2

 

Etc.

 

 

 

 

 

2. Rezultate preconizate

2.1 Impactul preconizat asupra grupurilor tinta


Maximum 2 pagini. Indicati cum va īmbunatati proiectul :

(a)    situatia grupurilor tinta

(b)   capacitatile manageriale si tehnice ale grupurilor tinta sau ale partenerilor (unde este cazul)

2.2 Publicatii si alte rezultate


Maximum 1 pagina.  Fiti la obiect si cuantificati rezultatele cāt de mult posibil.

2.3 Efecte multiplicatoare


Maxim 1 pagina. Descrieti posibilitatea replicarii si extinderii rezultatelor proiectului.

2.4 Impactul pe termen scurt si lung


Maxim 3 pagini.  Va rugam sa faceti distinctia īntre urmatoarele 3 dimensiuni ale impactului pe termen scurt si lung:

(a)    Aspectul financiar (Cum vor fi finantate activitatile dupa īncetarea finantarii nerambursabile? )

(b)   Nivelul institutional (Vor mai functiona structurile care sustin/permit implementarea activitatilor la sfārsitul prezentului proiect? Va exista "proprietate" locala asupra rezultatelor proiectului?)

(c)    La nivelul politicilor (care va fi impactul structural al proiectului - de ex., va conduce acesta la īmbunatatirea legislatiei, codurilor de conduita sau metodologiilor etc.?)

3. Bugetul proiectului

Completati Anexa B (Tabelul 1) pentru durata totala a proiectului. Pentru informatii suplimentare, consultati Instructiunile pentru solicitanti (Sectiunea 2.1.4).

4. Surse de finantare preconizate

Completati Anexa B (Tabelul 2) pentru furnizarea de informatii despre sursele de finantare preconizate pentru proiect[1].

q           Solicitantul

1.Identitate

Denumirea oficiala completa

(numele organizatiei):

Acronim (unde este cazul):

Statut juridic[2]:

Cod fiscal:

Adresa oficiala:

Adresa postala:

Persoana de contact:

Numar de telefon:

Numar de fax:

Adresa E-mail:

Website:

2.Detalii despre banca

Banca trebuie sa fie localizata īn tara īn care este īnregistrat solicitantul.

Numele titularului de cont:

Nr. cont bancar:

Codul bancii:

Codul IBAN (optional):

Numele bancii:

Adresa bancii:

Numele persoanei(lor) cu drept de semnatura:

Functia(iile) persoanei(lor) cu drept de semnatura:

NB : Īnainte de semnarea contractului de finantare nerambursabila, solicitantii selectati vor trebui sa depuna o fisa de identificare financiara, folosind modelul din Anexa V a contractului, certificata de banca mentionata mai sus.

Banca corespondenta (unde este relevant)

Numele titularului de cont:

Nr. cont bancar:

Codul bancii:

Cod IBAN (optional):

Numele bancii:

Adresa bancii:

3. Descrierea solicitantului (maximum o pagina)

3.1 Cānd a fost īnfiintata organizatia dvs. si cānd si-a īnceput activitatea?


3.2 Care sunt īn prezent principalele activitati ale organizatiei dvs.?


3.3 Lista membrilor consiliului director al organizatiei dvs.


Nume

Profesie

Sex

Functie

Vechime (īn ani) īn consiliu

F / M

F / M

F / M

4. Capacitatea de a conduce si implementa proiecte

4.1. Experienta īn derularea unor proiecte similare


Maximum 1 pagina per proiect. Va rugam sa furnizati o descriere detaliata a proiectelor derulate de organizatia dumneavoastra īn ultimii cinci ani īn domeniile acoperite de acest program, avānd grija sa identificati pentru fiecare proiect:

(a)    scopul si localizarea proiectului

(b)   rezultatele proiectului

(c)    rolul organizatiei dumneavoastra (solicitant sau partener) si nivelul de implicare īn proiect

(d)   costul proiectului

(e)    finantatorii proiectului (nume, adresa si e-mail, nr. telefon, suma cu care au contribuit)

Aceasta informatie va fi folosita pentru a evalua daca organizatia dumneavoastra are suficienta experienta īn gestionarea de proiecte īn domeniul si la o scara comparabila cu proiectul pentru care solicitati finantare nerambursabila.

4.2 Resurse


Maximum 3 pagini. Va rugam sa furnizati o descrierea detaliata a diferitelor resurse la care are acces organizatia dumneavoastra si, īn special, a urmatoarelor aspecte:

venitul anual īn ultimii trei ani, incluzānd o estimare a sumei īn Euro si mentionānd, unde este cazul, pentru fiecare an, numele principalilor finantatori si proportia din venitul anual cu care au contribuit acestia

numarul angajatilor cu norma īntreaga si partiala, pe categorii (de ex., numarul de coordonatori de proiect,  contabili etc.), indicānd locul unde sunt angajati

echipamente si spatii de birouri

alte resurse relevante (de ex., voluntari, organizatii asociate, retele care ar putea contribui de asemenea la implementarea proiectului)

Aceasta informatie va fi folosita pentru a evalua daca organizatia dumneavoastra are suficiente resurse pentru implementarea unui proiect de complexitatea celui pentru care solicitati finantare nerambursabila.

Alte cereri de finantare īnaintate unor institutii europene, Fondului European de Dezvoltare (FED) sau statelor membre UE

Finantari nerambursabile, contracte sau īmprumuturi obtinute īn ultimii trei ani de la institutii europene, FED sau statele membre UE


Titlul proiectului si numarul de referinta

Linia bugetara a CE, FED sau alte surse

Suma (EUR)

Data la care s-a obtinut finantarea

Cereri de finantare īnaintate (sau īn curs de a fi īnaintate) la institutii europene, FED sau state membre ale UE īn anul īn curs:


Titlul proiectului si numarul de referinta

Linia bugetara a CE, FED sau alte surse

Suma (EUR)

q           parteneri ai solicitantului CARE partICIPĂ la proiect

1. Descrierea partenerilor

Aceasta sectiune trebuie completata pentru fiecare organizatie partener, tinānd cont de prevederile sectiunii 2.1.2 a Instructiunilor pentru Solicitanti. Asociatii, asa cum sunt definiti īn cadrul aceleiasi sectiuni, nu trebuie mentionati. Copiati acest tabel de cāte ori aveti nevoie pentru a introduce informatii despre toti partenerii.

Partener 1

Partener 2

Denumirea oficiala completa

(numele organizatiei)

Nationalitate

Statut juridic

Adresa oficiala

Persoana de contact

Nr. telefon:

Nr. fax:

Adresa e-mail

Numar de angajati

Alte resurse relevante

Experienta altor proiecte similare, īn legatura cu rolul īn implementarea proiectului propus

Istoricul cooperarii cu solicitantul

Rolul si implicarea īn pregatirea proiectului propus

Rolul si implicarea īn implementarea proiectului propus

Important Aceasta cerere de finantare trebuie sa īnsotita de o declaratie de parteneriat semnata, stampilata si datata atāt de catre solicitantul principal, cāt si de catre fiecare partener, īn conformitate cu modelul din pagina urmatoare.

2. Declaratia de Parteneriat

Parteneriatul este o relatie de substanta īntre doua sau mai multe organizatii, ce presupune īmpartirea responsabilitatilor īn derularea proiectului finantat de catre Autoritatea Contractanta. Pentru a se asigura ca proiectul se deruleaza īn bune conditii, Autoritatea Contractanta solicita tuturor partenerilor (inclusiv solicitantului principal care semneaza contractul) sa recunoasca aceasta, consimtind la principiile de buna practica a parteneriatului, stipulate mai jos:

Principiile de Buna Practica a Parteneriatului

Toti partenerii trebuie sa fi citit Cererea de Finantare si sa fi īnteles care va fi rolul lor īn proiect, īnainte de a trimite Cererea de Finantare Autoritatii Contractante.

Toti partenerii trebuie sa fi citit Contractul standard de finantare nerambursabila si sa fi īnteles care vor fi obligatiile lor contractuale īn cazul acordarii finantarii nerambursabile. Partenerii autorizeaza solicitantul principal sa semneze contractul cu Autoritatea Contractanta si sa-i reprezinte īn toate relatiile cu Autoritatea Contractanta, īn contextul implementarii proiectului.

Solicitantul  trebuie sa se consulte regulat cu partenerii sai si sa-i informeze asupra tuturor aspectelor privind evolutia proiectului.

Toti partenerii trebuie sa primeasca copii ale rapoartelor - narative si financiare - īnaintate Autoritatii Contractante.

Propunerile de modificari substantiale ale proiectului (de ex., activitati, parteneri etc.) trebuie sa fie consimtite de parteneri īnainte de a fi trimise catre Autoritatea Contractanta. Īn cazul īn care nu se poate ajunge la o īntelegere, solicitantul trebuie sa informeze Autoritatea Contractanta cu privire la aceasta, atunci cānd īnainteaza spre aprobare propunerea de modificare.

Īnainte de terminarea proiectului, partenerii trebuie sa consimta asupra unei distributii echitabile a echipamentelor, vehiculelor si bunurilor dobāndite din finantarea nerambursabila UE, īntre partenerii locali situati īn tarile vizate. Copii ale titlurilor de transfer trebuie atasate raportului final.

Īn cazul īn care unul dintre parteneri are o datorie neplatita fata de Autoritatea Contractanta, oricānd ar aparea aceasta situatie, aceleasi documente depuse de solicitant vor fi depuse cāt mai repede si de catre partenerul aflat īn situatia mentionata mai sus.

Declaratie de parteneriat

Am citit si aprobat continutul propunerii īnaintate catre Autoritatea Contractanta. Ne angajam sa respectam principiile practicii unui bun parteneriat.

Nume:

Organizatie:

Functie:

Semnatura si stampila:

Data si Locul:

q           DeclaraŢia SOLICITANTULUI

Subsemnatul, īn calitate de persoana responsabila din partea organizatiei solicitante pentru prezentul proiect, certific urmatoarele:

(a)    informatia furnizata īn aceasta cerere este corecta; si

(b)   solicitantul si partenerii (unde este cazul) nu intra sub incidenta nici uneia din categoriile de la (a) la (f) mentionate īn Sectiunea 2.1.1 (2) din Instructiunile pentru solicitanti, si

(c)    solicitantul detine sursele de finantare si are competenta profesionala si calificarile mentionate īn Sectiunea 2.3 (3) din Instructiunile pentru solicitanti.

Nume:

Functie:

Semnatura si stampila:

Data si Locul:

Lista de verificare

Īnainte de a trimite cererea de finantare, va rugam sa verificati daca cererea dumneavoastra este completa (vedeti si Nota de la pagina 2), si anume ca:

Cererea de Finantare

dosarul este complet si respecta conditiile cererii de finantare;

un original si 3 copii ale tuturor documentelor sunt anexate, fiecare īndosariate separat si marcate (original, copie);

forma electronica a formularului cererii de finantare si a anexelor

dosarul este tiparit si este īn limba romāna;

Declaratia Solicitantului (Sectiunea IV) este semnata, stampilata si atasata īn original;

daca exista parteneri, solicitantul a completat, semnat si stampilat Declaratia de Parteneriat, iar aceasta este anexata īn original;

fiecare partener a completat, semnat si stampilat cāte o Declaratie de Parteneriat, iar aceste declaratii sunt anexate īn original;

bugetul si sursele de finantare preconizate sunt prezentate īn formatul din Pachetul Solicitantului (Anexa B - Tabelul 1 si Tabelul 2), completat si exprimat īn Euro;

īn buget, contributia Autoritatii Contractante este identificata si reprezinta maxim 90,00% din costurile totale eligibile ale proiectului;

īn buget, costurile administrative/ de regie nu depasesc 7% din costurile directe eligibile;

īn buget, bugetul de rezerva nu depaseste 5% din costurile directe eligibile;

Cadrul Logic al proiectului este completat (Anexa C) si anexat.

(a)     Documentele care īnsotesc cererea de finantare

Pentru solicitanti:

Pentru solicitanti autoritati publice locale: copii ale documentului/documentelor (hotarāre de consiliu local, decizie, lege, reguli de functionare, etc.) de īnfiintare a organizatiei participante.

Pentru solicitanti care au fost infiintati si functioneza īn baza unor acte normative care sunt publicate īn Monitorul Oficial, Partea I, o referire detaliata la documentele respective va fi suficienta (numele actului normativ, numarul si data acestuia, indicarea articolului(lelor) si paragrafului(elor) relevante, precum si numarul si data Monitorului Oficial).

Declaratia de Parteneriat semnata si stampilata de solicitant si de toti partenerii (unde este cazul) - īn original.

Copie dupa cele mai recente situatii financiare ale aplicantului, respectiv Bilantul Contabil si balanta contabila la 31.12.2006, avānd viza de īnregistrare la Administratia Financiara din raza careia apartin sau balanta contabila la nivelul ultimei luni pentru organizatiile īnfiintate īn 2005 si 2006 .

Copia celui mai recent raport anual .

Declaratia solicitantului semnata si stampilata de solicitant care atesta faptul ca acesta nu se regaseste īn nici una din situatiile de la (a) la (f) (vezi Cererea de finantare - sectiunea IV - DECLARAŢIA SOLICITANTULUI) - īn original.

CV-urile coordonatorului de proiect si ale personalului cheie implicat īn proiect, īn formatul din Anexa F (format Phare).

Declaratia de impartialitate semnata si stampilata de solicitant si de partenerii sai (unde este cazul) care atesta faptul ca acestia nu se regasesc in situatia mentionata la sectiunea 2.1.1. (2) (g) (conform Anexei G) - īn original.

Rezumatul proiectului īn format tiparit si pe suport electronic (conform Anexei H).

Pentru parteneri:

Pentru parteneri autoritati publice locale: copii ale documentului/documentelor (hotarāre de consiliu local, decizie, lege, reguli de functionare, etc.) care atesta ca partenerul este o persoana juridica nonprofit constituita conform normelor in vigoare.

Pentru partenerii autoritati publice locale care au fost īnfiintati si functioneaza īn baza unor acte normative care sunt publicate īn Monitorul Oficial, Partea I, o referire detaliata la documentele respective va fi suficienta (numele actului normativ, numarul si data acestuia, indicarea articolului(lelor) si paragrafului(elor) relevante, precum si numarul si data Monitorului Oficial).

Pentru partener(i), care sunt organizatii neguvernamentale nonprofit din Romānia: copie a hotarārii judecatoresti de īnfiintare, definitiva si irevocabila, care sa ateste personalitatea juridica a organizatiei, copia celui mai recent statut autentificat al organizatiei si a hotarārii judecatoresti corespunzatoare, definitiva si irevocabila, si/sau copia corespunzatoare a certificatului de īnscriere īn Registrul Asociatiilor si Fundatiilor (unde este cazul, īn conformitate cu legislatia īn vigoare).

Pentru statut si, unde este cazul, pentru toate documentele ulterioare/aditionale la statut, trebuie atasate copii ale documentelor autentificate[7].

Nota: Este recomandat ca actele constitutive si/sau procesele verbale de constituire ale solicitantului si partenerilor (unde este cazul) sa fie atasate; īn caz contrar, acestea vor fi solicitate īnainte de contractare.

Īn cazul partenerilor care contribuie cu o anumita suma, partenerul trebuie sa dea o declaratie separata de confirmare conform careia īsi asuma responsabilitatea si va pune la dispozitia proiectului suma propusa. - īn original.

Anexa B. Bugetul proiectului1

Anul 1

Costuri ( Cheltuieli )

Unitatea de masura

Numar

Cost unitar

(īn EUR)

Costuri

(in EUR)2

de unitati

1. Resurse umane

1.1 Salarii (sume brute, personal local)3

1.1.1 Personal tehnic

pe luna

1.1.2 Personal administrativ/auxiliar

pe luna

1.2 Salarii (sume brute, personal din afara tarii/international)

pe luna

1.3 Diurna pentru deplasari4

1.3.1 Īn strainatate (personalul proiectului)

pe zi

1.3.2 Īn tara (personalul proiectului)

pe zi

1.3.3 Participanti la seminarii/conferinte

pe zi

Subtotal Resurse umane

2. Transport5

2.1 Transport international

pe zbor

2.2 Transport local

pe luna

Subtotal Transport

Echipamente si bunuri6

3.1 Achizitionare sau īnchiriere de vehicule

pe vehicul

3.2 Mobilier, calculatoare/birotica

3.3 Piese de schimb/echipamente pentru masini, utilaje

3.4 Altele (va rugam specificati)

Subtotal Echipamente si bunuri

4. Sediu local/costuri aferente proiectului7

4.1 Costuri vehicule

pe luna

4.2 Chirie sediu

pe luna

4.3 Consumabile - rechizite de birou

pe luna

4.4 Alte servicii (telefon/fax, electricitate/incalzire, īntretinere)

pe luna

Subtotal Sediu local/costuri aferente proiectului

5. Alte costuri, servicii7

5.1 Publicatii8

5.2 Studii, cercetari8

5.3 Costuri pentru audit9

5.4 Costuri pentru evaluare

5.5 Traduceri, interpreti

5.6 Servicii financiare (costul garantiilor bancare etc.)

5.7 Costuri pentru conferinte/seminarii8

Activitati de promovare/Actiuni pentru asigurarea vizibilitatii proiectului

Subtotal Alte costuri, servicii

Anul 1

Cheltuieli

Unitatea de

Numar

Cost unitar (in EUR)

Costuri (in EUR)

masura

de unitati

6. Altele13

Subtotal Altele

Subtotal costuri directe aferente proiectului (1.-6.)

Contingency (maximum 5% din 7., costuri directe eligibile aferente proiectului)

9. Total costuri eligibile aferente proiectului (7+ 8)

10 Administrative max 7% din7

11. Total eligibil9+10

1. Bugetul trebuie sa acopere toate costurile eligibile aferente proiectului, nu numai contributia Autoritatii Contractante. Toate liniile bugetare trebuie defalcate īn componente individuale. Numarul de unitati pentru fiecare componenta trebuie specifica

2. Bugetul va fi īntocmit īn Euro.

3. Daca personalul nu este angajat cu norma īntreaga īn proiect, procentul din norma īntraga trebuie indicat īn descrierea liniei bugetare si reflectat īn numarul de unitati (nu īn costul unitar).

4. Indicati tara unde se angajeaza costurile de subzistenta si rata aplicabila (care nu trebuie sa depaseasca nivelele aprobate de Comisia Europeana). Īn cadrul procedurilor Phare, costurile de subzistenta (per diem) includ costurile pentru cazare, masa s

Indicati punctul de plecare si destinatia.

Costuri de achizitie sau de īnchiriere.

7. Specificati. Nu se accepta lump sums

8. indicati aici cand s-a subcontractat in intregime

9. costurile de audit sunt obligatorii

10. se utilizeaza numai cu aprobare scrisa de la AC

Nota bene: Beneficiarul este singurul responsabil de corectitudinea informatiilor financiare prezentate mai sus

Sursele de finantare preconizate

Suma

Procentaj

EUR

din total

Contributia financiara a solicitantului

Contributia solicitata Comisiei pentru acest proiect

Contributia (contributiile) altor instititutii europene ori state membre ale UE

Contributii ale altor organizatii:

Nume

Conditii

TOTAL CONTRIBUŢII

Venituri directe generate de proiect

TOTAL GENERAL

ANEXA C

MATRICEA CADRU LOGIC

Logica

interventiei

Indicatori de realizare

verificabili īn mod obiectiv

Surse si mijloace de

verificare

Ipoteze

Obiective

generale

Care este obiectivul general la care va contribui proiectul?

Care sunt indicatorii cheie pentru obiectivele generale?

Care sunt sursele de informare

pentru acesti indicatori?

Obiectiv

specific

Care este obiectivul specific pe care proiectul intentioneaza sa īl atinga pentru a contribui la obiectivele generale?

Ce indicatori arata īn mod clar daca obiectivul proiectului a fost atins?

Care sunt sursele de informatii care exista sau care pot fi colectate? Care sunt metodele pentru a obtine aceste informatii?

Care sunt factorii si conditiile din afara responsabilitatii Beneficiarului care trebuie sa fie indepliniti pentru atingerea acestui obiectiv ( conditiii externe)

Ce riscuri trebuie luate in considerare?

Rezultate

asteptate

Rezultatele sunt realizari propuse pentru atingerea obiectivului specific.

Care sunt rezultatele asteptate?

Enumerati-le

Care sunt indicatorii prin care se masoara daca si īn ce masura proiectul realizeaza rezultatele previzionate?

Care sunt sursele de

informatii pentru acesti

indicatori?

Ce conditii externe trebuie

īndeplinite pentru a obtine rezultatele asteptate conform graficului?

Activitati

Care sunt activitatile cheie de

realizat si īn ce succesiune pentru a

produce rezultatele vizate?

(grupati activitatile dupa rezultate)

Mijloace:

Care sunt mijloacele necesare pentru implementarea acestor activitati; ex. personal, echipament instruire, studii, aprovizionari, facilitati operationale etc?

Care sunt sursele de informatii cu privire la progresul proiectului?

Costuri

Care sunt costurile proiectului?

Cum sunt clasificate?

(defalcarea costurilor īn bugetul proiectului?)

Ce preconditii sunt necesare,

īnainte de īnceperea proiectului?

 Ce conditii exterioare controlului direct al Beneficiarului trebuie sa fie īndeplinite pentru implementarea activitatilor planificate?Pentru a trece dintr-un tabel ("Foaie de lucru" sau "Worksheet") īn altul, folositi optiunile aflate pe banda din partea de jos a ecranului.

Mentionati de exemplu daca aplicantul este o organizatie non-profit sau nu.

Unde este cazul, daca partenerul este o autoritate/institutie publica locala/nationala, va rugam sa indicati actele normative care sunt publicate īn Monitorul Oficial, Partea I, atestānd eligibilitatea partenerului asa cum este mentionat īn sectiunea 2.1.2. din Instructiunile pentru Solicitanti (numele, numarul si data actului normativ, indicānd articolul/articolele si paragraful/paragrafele relevante si, de asemenea, numarul si data Monitorului Oficial).

Trebuie semnata, datata si stampilata de catre solicitant si fiecare partener, īn toate cazurile īn care exista un partener īn afara de solicitant.

Īn cazul organizatiilor neguvernamentale non-profit care īsi organizeaza activitatea īn partida simpla, cea mai recenta situatie a soldurilor elementelor de activ si pasiv.

Raportul anual reflecta activitatea unei organizatii timp de un an si contine de regula informatii specifice cum ar fi: misiune, obiective, programe derulate, informatii financiare, lista membrilor Consiliului de administratie etc. Forma de prezentare si continutul specific al raportului anual ramān la latitudinea organizatiei solicitante

Documentele initiale si orice act ulterior / aditional la documentele statutare vor fi luate īn considerare numai daca sunt īntocmite si īnregistrate legal, conform legislatiei īn vigoare, īnainte de termenul limita pentru depunerea Cererilor de finantare.


Document Info


Accesari: 2720
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )