Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
PROGRAMUL DE FINANŢARE NERAMBURSABILA (PFN)

Legislatie

GUVERNUL ROMĀNIEI

MINISTERUL COMUNICAŢIILOR si TEHNOLOGIEI INFORMAŢIEI

PROIECTUL "ECONOMIA BAZATĂ PE CUNOAsTERE"

Componenta 3:

Promovarea sprijinului īn domeniul e-business si inovarii pentru IMM-uri

Subcomponenta 3.2 - PROGRAMUL DE FINANŢARE NERAMBURSABILA (PFN)

CONTRACT STANDARD DE FINANŢARE

CONTRACT STANDARD DE FINANŢARE

numarul de identificare al contractului

MINISTERUL COMUNICAŢIILOR sI TEHNOLOGIEI INFORMAŢIEI

Blvd. Libertatii nr. 14, sector 5, Bucuresti, Romania, cod 050706 ("Autoritatea contractanta")

pe de o parte,

si

[numele complet al Beneficiarului sau acronimul, acolo unde este relevant] avānd sediul īn [adresa sediului īnregistrat pentru companii si asociatii], codul de TVA sau nr. īnregistrare oficiala echivalent [daca este cazul], ("Beneficiarul finantarii nerambursabile"),

pe de alta parte,

au agreat urmatoarele:

Articolul 1 - Scopul contractului

Scopul acestui contract este acordarea unei finantari nerambursabile de catre Autoritatea Contractanta pentru implementarea proiectului intitulat: [titlul proiectului] ("Proiectul") descris īn Anexa 1 - Cererea solicitantului īn vederea obtinerii finantarii nerambursabile

Finantarea nerambursabila se va acorda Beneficiarului, īn termenii si conditiile specificate īn acest contract si īn anexele sale, pe care Beneficiarul finantarii declara ca īi cunoaste si accepta.

Beneficiarul finantarii accepta finantarea si īsi asuma responsabilitatea implementarii proiectului.

Articolul 2 - Durata contractului

Prezentul contract intra īn vigoare la data semnarii lui de catre ambele parti.

Perioada de implementare a proiectului, asa cum este specificata īn Anexa 1, este [numarul lunilor].

Articolul 3 - Finantarea contractului

Costul total al proiectului eligibil pentru finantare de catre Autoritatea contractanta sub forma de FINANŢARE NERAMBURSABILĂ este estimat la ... [........] asa cum este specificat īn Anexa 3 - Bugetul.

Autoritatea Contractanta se angajeaza sa finanteze maximum ... [...], echivalent a [...]% din costul total eligibil estimat, specificat īn paragraful 1; suma finala va fi stabilita īn conformitate cu Articolul 17 al Anexei 4 "Conditii generale ale contractului".

Articolul 4 - Conditii de plata

Autoritatea Contractanta va efectua platile catre Beneficiarul finantarii īn conformitate cu urmatoarele prevederi:

Platile vor fi efectuate īn contul bancar al Beneficiarului finantarii:

Numele titularului de cont:.........

Numarul contului (IBAN): ...............

Adresa bancii: ....................

Codul bancii: ...................

Platile vor fi efectuate īn LEI

Platile vor fi efectuate numai dupa depunerea de catre Beneficiarul finantarii a "Scrisorii - cerere pentru plata" si aprobarea Rapoartelor tehnice si financiare de catre Autoritatea Contractanta.

Platile vor fi efectuate īn conformitate cu Articolul 15 al Anexei 4 "Conditii generale ale contractului" pe baza "Scrisorii - cerere pentru plata"

Articolul 5 - Raportare tehnica si financiara

Rapoartele tehnice si financiare vor fi realizate īn conformitate cu Articolele 2 si 16.1 ale Anexei 4 "Conditii generale ale contractului", utilizānd modelele prezentate īn Anexa 7 si Anexa 8.

Vor fi depuse urmatoarele rapoarte:

Primul Raport intermediar tehnic si Raport intermediar financiar <......data ....>, iar valoarea maxima datorata este....

Al doilea Raport intermediar tehnic si Raport intermediar financiar <.....data.....>, iar valoarea maxima datorata este....

Raportul final tehnic si Raportul final financiar <......data.......>, iar valoarea maxima datorata este....

Īn cazul īn care Beneficiarul finantarii nu depune rapoartele mentionate mai sus īn

termen de 2 saptamāni de la data limita, se va aplica clauza 2.5 din "Conditiile generale

ale contractului".

Articolul 6 - Adrese de contact

Orice comunicare referitoare la acest contract se va face īn scris, specificānd numarul si titlul proiectului, si va fi transmisa la urmatoarele adrese:

Pentru Autoritatea contractanta:

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei - UMP

Blvd. Libertatii nr.14, sector 5, Bucuresti Romania, tel.___________ fax___________ e-mail:___________________

Pentru Beneficiar

Nume__________ ______ ____ _

Adresa _____ _______ ______ _______________ tel.____________ fax____________ e-mail____________

Articolul 7 - Taxe

Beneficiarul finantarii va plati toate taxele pe care le datoreaza si care nu constituie venituri la bugetul de stat si / sau bugetele locale din Romānia (inclusiv TVA, impozite, datorii etc. )

Articolul 8 - Legea aplicabila contractului

Textul contractului va fi interpretat īn conformitate cu prevederile si principiile legislatiei din Romānia. Pentru orice aspecte neacoperite de prevederile contractuale, derularea contractului va fi guvernata de legislatia din Romānia.

Articolul 9 - Dispute

Orice dispute rezultānd din īndeplinirea prezentului contract vor fi rezolvate īn conformitate cu prevederile Articolului 13 din "Conditiile generale ale contractului".

Articolul 10 - Confidentialitate si dreptul de proprietate

Beneficiarul finantarii va mentine secretul profesional īn conformitate cu prevederile "Conditiilor generale ale contractului".

Dreptul de proprietate asupra rezultatelor proiectului apartine Beneficiarului finantarii.

Beneficiarul finantarii nu va emite nicio declaratie catre terte parti, īn special catre presa si alte medii de comunicare referitoare la serviciile realizate īn cadrul acestui contract si nu va divulga informatiile obtinute īn acest context, cu exceptia cazului cānd se obtine īn scris aprobarea prealabila a Autoritatii Contractante.

Beneficiarul finantarii nu va emite sau publica nici un text cu exceptia cazului cānd se obtine aprobarea prealabila a Autoritatii contractante. Aceste prevederi se vor aplica tuturor subcontractorilor, pentru care Beneficiarul finantarii īsi asuma responsabilitatea.

Īn toate studiile, documentele si materialele aferente instruirilor, realizate īn cadrul acestui contract, Beneficiarul finantarii va scrie urmatoarea propozitie: "Finantat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei". O eticheta cu aceeasi propozitie, "Finantat de Proiectul Economia Bazata pe Cunoastere - Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei", va fi pusa la vedere pe toate echipamentele achizitionate īn cadrul acestui contract.

Articolul 11 - Audit

Pentru toate contractele finantate de Autoritatea contractanta cu minimum 125.000 LEI, Beneficiarul finantarii va prezenta un raport de audit. Acesta reprezinta verificarea cheltuielilor proiectului, realizata de un auditor aprobat, membru al unui organism de supervizare pentru auditul statutar.

Raportul de audit va fi īntocmit īn conformitate cu prevederile Articolului 15 din "Conditiile generale ale contractului

Articolul 12 - Responsabilitatea Autoritatii contractante

Īn niciun caz si īn nicio circumstanta Autoritatea contractanta nu va fi facuta responsabila pentru reclamatiile care decurg din prezentul contract si referitoare la pagubele cauzate Beneficiarului contractului, angajatilor sai sau unei terte autoritati. Autoritatii Contractante nu i se poate adresa nicio solicitare de despagubiri referitoare la asemenea reclamatii.

Coordonatorul proiectului pentru acest Contract de finantare este d-na./dl. ..

Coordonatorul proiectului are autoritatea de a aproba modificarile aparute īn structura bugetului proiectului.

Articolul 13 - Īncetarea contractului

Acest contract poate īnceta īnainte datei de expirare specificata īn Articolul 2, fara despagubiri pentru niciuna din Parti, prin notificarea intentiei de terminare cu minimum o luna īnainte de data īncetarii contractului. Īn cazul īn care contractul īnceteaza la initiativa Autoritatii Contractante, Beneficiarul finantarii va fi īndreptatit la plata corespunzatoare īndeplinirii partiale a contractului.

Indiferent de alte solicitari, īn cazul nerespectarii grave a termenilor contractuali de catre Beneficiarul finantarii (atunci cānd serviciile nu se realizeaza īn conformitate cu termenii contractului sau nu se finalizeaza īn intervalul de timp specificat īn contract), Autoritatea Contractanta poate anula contractul īn orice moment si fara notificare.

Articolul 14 - Prevederi finale

Achizitia de bunuri si servicii se va face cu respectarea regulilor stipulate īn Anexa 5 a acestui contract.

Toate rapoartele tehnice si financiare vor fi transmise īn limba romāna.

Beneficiarul finantarii consimte, de asemenea, ca Autoritatea Contractanta si Camera Auditorilor Financiari din Romānia au drepturi de inspectie asupra modului īn care a fost utilizata finantarea nerambursabila.

Īn cazul īn care Autoritatea contractanta sau BIRD realizeaza o evaluare intermediara sau ex post sau o misiune de monitorizare, Beneficiarul finantarii se angajeaza sa le puna la dispozitie acestora si/sau persoanelor autorizate de catre acestea orice document sau informatii care sa sprijine misiunea de evaluare sau monitorizare si le va acorda drepturile de acces descrise īn Articolul 16.2 din "Conditiile generale ale contractului". Acestea se aplica atāt pentru īntreaga perioada īn care se finanteaza proiectul, cāt si pentru o perioada de un an dupa finalizarea proiectului.

Beneficiarul poate opera modificari īn bugetul proiectului numai dupa obtinerea īn prealabil a aprobarii managerului proiectului. Asemenea schimbari nu pot modifica scopul proiectului, bugetul finantarii, procentajul finantarii stipulat la Articolul 3.2 al contractului de finantare si procentajele de eligibilitate ale costurilor proiectului care urmeaza sa fie finantat, asa cum este stipulat īn Ghidul solicitantului.

Articolul 15 - Anexe

Urmatoarele documente sunt anexe ale contractului de finantare si sunt parti integrante ale acestuia:

Anexa 1: Cererea solicitantului īn vederea obtinerii finantarii nerambursabile, īmpreuna cu toate anexele sale

Anexa 2: Formularul de identificare financiara

Anexa 3 Bugetul

Anexa 4:  Conditiile generale ale contractului

Anexa 5: Reguli aplicabile contractelor de achizitii

Anexa 6: Scrisoare - solicitare pentru plata

Anexa 7: Model al rapoartelor tehnice

Anexa 8: Model al rapoartelor financiare

Elaborat la [.........] īn trei exemplare originale īn limba romāna, doua dintre ele pentru Autoritatea contractanta si unul pentru Beneficiarul finantarii.

Pentru Beneficiarul finantarii

[numele si functia persoanelor autorizate sa semneze]

[semnatura]

[data]

Pentru Autoritatea Contractanta

Ministerul Comunicatiei si Tehnologiei Informatiei

[numele persoanelor oficiale autorizate sa semneze]

semnatura

[data]Precizati toate sumele īn LEI


Document Info


Accesari: 3246
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )