Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
CROMOZOMII, MITOZA SI MEIOZA

biologie


CROMOZOMII, MITOZA SI MEIOZA


Definim PROCARIOTE ca fiind organisme primitive ( virusi, bacterii, alge albastre etc. ) la care materialul genetic nu este structurat intr - un nucleu tipic ca la eucariote. La procariote exista un nucleoid la care nu se observa membrane invelitoare si diviziuni nucleare ( mitoza sau meioza ). Functia nucleului este indeplinita de o structura macromoleculara de ADN ( sau ARN ) libera, care formeaza un singur grup linkage ( genoforul - cromozomul viral sau bacterial ).Substanta nucleara din care sunt alcatuiti cromozomii si care are proprietatea de a se colora rapid, se numeste cromatina. Aceasta este de doua tipuri: eucromatina si heterocromatina.

Cromozomul in interfaza este despiralizat, stare ce permite transcriptia informatiei genetice din ADN din gene in ARN mesager, fapt care asigura sinteza unor proteine specifice.

In timpul diviziunii cromozomul este spiralizat dar cu intensitati diverse de - a lungul lui, fenomen care asigura atat condensarea substantei cromatice precum si individualizarea in privinta formei si marimii.

In celula somatica a eucariotelor, cromozomul apare format din doua unitati functionale longitudinale denumite cromatide, identice in aparenta sau homologe. Aceasta structura dubla a cromozomilor reprezinta starea diploida simbolizata 2n.

FIG.1

APLICATII PRACTICE SI PROBLEMEFIG.2Document Info


Accesari: 21875
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )