Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
upload
Upload






























Microbiologia apei

biologie


Microbiologia apei



INTRODUCERE







In practica


In practica





MISCAREA APEI





- distrugerea organismelor sensibile,

- cresterea concentratiei de particule in suspensie

- cresterea opacitatii si reducerea transparentei apei

- cresterea concentratiei de oxigen in straturile de apa superioare ale sedimentului

- preluarea substantelor nutritive din sedimente si preluate de apa



In practica








PH-ul










In practica


















Lumina

Lumina este necesara pentru majoritatea vietuitoarelor. La pesti ajuta la orientare, pigmenteaza solzii dar pestii au nevoie totusi de zone umbrite, altfel multi dintre soiurile de pesti pot sa moara dupa o expunere indelungata la soare, intr-un iaz mic si prea transparent. De regula, in crescatoriile de pesti, apa este artificial mentinuta tulbure dar cerintele legate de un iaz ornamental sunt cu totul diferite. Apa cristalina nu este mediul de viata propice pentru pestii din ape statatoare. In iazurile situate in zone intens circulate sau cu niveluri ridicate de zgomot stresul se poate observa pe pesti.




Densitatea

Suprapopularea cu pesti poate genera probleme serioase, descrise in capitolele anterioare. Regula de baza este de cca 10 cm de peste la 100 litri de apa, ca fiind cantitatea maxima admisa. Daca pornim din start cu populatia maxima admisa, in scurt timp se va constata problemele legate de supraaglomeratie. Cantitatile maxime admise se refera la situatii in care iazurile sunt intretinute corespunzator de persoane specializate.



HRANIREA PESTILOR


Iazurile ornamentale, ca niste entitati sustenabile doar cu ajutor din exterior necesita preocupare umana. Pestii nu-si gasesc suficienta hrana intr-un spatiu atat de redus.

De la temperaturi de peste 10°C se pot incepe hranirea. Este interzisa hranirea sub aceasta perioada. Metabolismul pestilor la temperaturi se reduce foarte mult, iar hrana inghitita nu este digerata. Vara necesitatea de hrana este mai crescuta pe masura ce temperatura creste, pestii depozitand grasime pentru perioada de iarna

Hranirea se va face regulat, in acelasi timp si in aceeasi zona, pentru ca pestii sa se obisnuiasca cu ritmul de hranire. Se recomanda dozari mai mici dar mai dese, de 2-4 sedinte pe zi. Zona de hranire sa fie accesibila, pentru a putea facilita adunarea surplusului de hrana. Nu se va lasa hrana neconsumata in cca. 5 minute pentru ca acestea se vor lasa la fund si se vor descompune. Din acest motiv se va doza hrana in portii suficiente. Hrana uscata ofera o alimentatie unilaterala pentru pestii din iazuri mici. Se recomanda hranirea cu planctoni ce se pot cumpara in comert.





Document Info


Accesari: 38544
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )