Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...SOLUL CA MEDIU DE EXISTENTA PENTRU MICROORGANISME

biologie
SOLUL CA MEDIU DE EXISTENTA PENTRU MICROORGANISME

Macropopulatia este reprezentata de   macroflora si macrofauna.

Macroflora, este formata din partile subterane (radacini, tulpini si frunze ajunse in sol, organe sub diverse forme) ale plantelor superioare (agricole, horticole, buruieni etc.) care furnizeaza solului cea mai importanta sursa de materie organica. Radacinile au in plus un rol important si in modificarea concentratiei solutiei solului (ca urmare a procesului de adsorbtie) si in eliminarea a numeroase substante (in special enzime) care intervin direct in activitatea microorganismelor. Datorita acestor conditii specifice, numarul de microorganisme aflate in jurul radacinilor (rizosfera) depaseste cu mult pe cel aflat in restul solului.

Macrofauna, cuprinde o diversitate mare de organisme, dintre care amintim: nematozii (circa 10 mii/mp), viermii inelati, ramele (90-500 kg/ha), furnicile, coleopterele si diverse vertebrate care, prin activitatea lor, imbogatesc solul in materie organica, ce va fi utilizata de microorganisme.

Micropopulatia din sol este reprezentata de microflora si microfauna.

Microflora constituie populatia cea mai importanta pentru viata solului. Ea este formata din bacterii, cyanobacterii, ciuperci microscopice si alge.

Cea mai importanta indicatie asupra activitatii microorganismelor din sol este data de numarul lor in unitatea de volum, de greutate sau de suprafata. Valoarea absoluta a unor microorganisme raportata la un gram de sol, variaza intre 1 milion-1 miliard de bacterii, intre 5.000-50.000 la ciuperci, intre 3.000-30.000 la actinomicete si 500-5.000 la alge (la adancimea de 2-5 cm).

Microfauna solului este constituita din protozoare monocelulare (intre 100-1.000 buc./g sol), dintre care cele mai numeroase apartin increngaturii Flagellate. Desi actiunea lor este cunoscuta, rolul protozoarelor in sol nu este pe deplin clarificat.

Numarul microorganismelor din sol si componenta lor constituie un important criteriu practic in aprecierea activitatii biologice a acestora. Pentru edificarea completa a acestei activitati, este necesara si cunoasterea activitatii biochimice a microorganismelor.

loading...
Document Info


Accesari: 13222
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )