Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Despre animale din toata lumea

Animale


Despre animale din toata lumea

,,Iubeste animalele : Dumnezeu le-a dat gândire rudimentara si bucurie netulburata." - Dostoievski 

ANIMALE care:

*traiesc pe lânga casa omului (domestice)

CÂINELE - Are mirosul si auzul foarte dezvoltate, este un bun aler 848j98i gator si înotator. Datorita contactului cu omul, da dovada de însusiri ce nu pot fi întâlnite la alt animal. Sunt mai multe rase de câini care, toate aduc foloase omului, ajutându-l, de pilda, la vânatoare, la cautarea si salvarea accidentatilor din munti, pazirea turmelor, etc.

VACA - Este un ierbivor rumegator. A fost domesticita înca din epoca preistorica. Se hraneste cu iarba, fân, sfecla tocata, etc. Aduce numeroase foloase omului: carnea, laptele pentru alimentatie, coarnele si pielea pentru industrie. Prin incrucisari si selectii s-au creat mai multe rase.

OAIA - Este un ierbivor rumegator, crescuta pentru carnea, laptele si blana sa. Sunt mai multe rase de oi, unele cu lâna mai fina: rasa merinos, caracul, turcana, tigaie, etc.

PORCUL DOMESTIC - Provine din speciile salbatice. Este foarte lacom si nu este pretentios la mâncare. Cresterea porcilor se facea înca din timpuri stravechi. Astazi are un caracter industrial si este foarte rentabila, carnea si grasimea se utilizeaza pentru alimentatie, iar restul se valorifica în industrie.

*traiesc în paduri (salbatice)

LUPUL - Este raspândit atât în padurile de la munte, cât si în cele de la ses. Are auzul, vazul si mirosul foarte dezvoltate. Vânator nesatios si siret, ataca animalele din padure si cele de lânga casa. Este vânat datorita pagubelor pe care le aduce.

CĂPRIOARA - Traieste aproape în toate padurile din tara, chiar si prin culturile de cereale. Are un mers gratios si este o buna alergatoare pe distante scurte, fiind si o buna înotatoare. Se hraneste cu plante fragede, frunze si mladite tinere.

URSUL - Este cel mai puternic rapitor din padurile noastre, este de o agilitate si viteza uimitoare. Se catara cu usurinta în copaci si este un bun înotator. Se hraneste cu hoituri, animale si vite de casa pe care le omoara, dar si cu zmeura, miere de albine, rozatoare. Iarna dormiteaza în bârlog.

VULPEA - Poate fi întâlnita în toate regiunile tarii. Are simturile foarte agere. Se hraneste cu animale mici pe care le vâneaza cu multa siretenie, ataca si cotetele de pasari, dar când e înfometata se multumeste numai cu rozatoare sau carabusi. Este vânata atât pentru blana cât si pentru pagubele pe care le aduce.

*traiesc în jungla

GIRAFA - Traieste în Africa, în cârduri mici. Datorita gâtului foarte lung, poate mânca din crengile cele mai înalte ale arborilor. Când trebuie sa bea, n-o poate face decât îndepartând picioarele din fata foarte mult.

TIGRUL - Traieste în Asia. Este unul dintre cele mai feroce carnivore, de o putere deosebita. Pândeste prada si se napusteste asupra ei înfigându-si ghearele cu multa forta. Ataca si omul, vânarea lui este foarte periculoasa.

LEUL - Stapânul pustiului, traieste în stepele din Africa si Asia. Porneste la vânat numai noaptea, înfricosând animalele cu urletul lui. Prada, constând din antilope, gazele, zebre, etc., întâi o sfâsie cu ghearele-i taioase, apoi o transporta pâna la adapostul lui.

ELEFANTUL - Cel mai mare animal de pe uscat, traieste de obicei în turme, în padurile dese din Africa si Asia. Desi atât de masiv, este uimitor de sprinten; o turma întreaga poate merge prin padure fara sa fie auzita. Este vânat pentru coltii de fildes.

*traiesc în zonele polare

RENUL - Traieste în regiunele nordice ale Europei si Americii de Nord. Domesticit, aduce mari foloase locuitorilor: carnea, laptele, blana si coarnele sale sunt valorificate; de asemene, fiind foarte rezistent la frig, este folosit la caratul poverilor si alte munci.

URSUL POLAR - Cel mai puternic carnivor, traieste în regiunea Polului Nord. Înoata cu multa usurinta si este un vânator foarte siret. Se hraneste iarna cu peste, foci, morse, iar vara cu fructe si diferite plante. Este vânat pentru blana si carnea sa.

FOCA - Este raspândita mai ales în regiunile nordice. Perfect adaptata la viata acvatica (înoata extraordinar de bine), poate sta mult timp sub apa; pe uscat se misca groi, târându-se pe cele doua picioare din fata. Vâneaza numai noaptea prada pe care si-o gaseste în mare. Este vânata pentru untura si pielea ei.

Animalele împart cu noi privilegiul de a avea suflet." - Pitagora

 

sCOALA CU CLASELE I - VIII

sTEFAN CEL MARE

CǍLǍRAsI

 


sCOALA CU CLASELE I-VIII

sTEFAN CEL MARE

CǍLǍRAsI

 


Document Info


Accesari: 7351
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )