Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




amurul

Botanica


amurul



Face parte din familia Cyprinidae si se gaseste in aproape toate apele din Romania, mai putin in apele de munte. Este un peste robust, puternic si viclean, cu gura carnoasa si doua perechi de mustati pe buza superioara, dintre care prima pereche are organe mici, urmate de doua mustati mari, asezate spre colturile gurii.
Caracteristici - de regula, are spatele de la verzui i 444i821e nchis pana la cenusiu, cu lateralele argintii sau galbui. In bazinele piscicole cu inmultire controlata culorile acestui peste sunt mai albicioase, estompate fata de nuantele inchise care le gasim la pestii din mediul natural - salbatic.
Este un peste extrem de sensibil la factorii externi si trebuie nadit indelungat in acelasi loc pentru a fi atras. Nada folosita poate consta in: grau, porumb in lapte sau fiert, cartofi fierti sau rame de tot felul - albe (de pamant), rosii de gunoi (balegar), negre (de mal). Sunt eficiente si aromele si aditivii cu anason, vanilie, rom, fructe (mixture cu adaosuri pe baza de capsuna si dulci), precum si laptele praf care atrage pestii prin norul eliberat in apa. Momelile vor avea acelasi continut ca si nada.
Sunt interzise miscarile vergii deoarece crapul are un simt de conservare foarte ascutit si riscam astfel sa se ascunda.
Rase de crap de cultura:
rasa cu solzi (rasa "Lausitz") - sau crapul romanesc are corpul acoperit in intregime cu solzi, iar inaltimea corpului reprezinta 35-40% din lungime;
rasa cu solzi incompleti (rasa "Galitiana") - poate avea solzi de-a lungul liniei laterale si pe marginile corpului. Se gasesc exemplare si cu trei randuri de solzi pe spate, un rand pe linia mediana si cativa de-a lungul marginii dorsale. Crapul regal sau Salonta are solzii dispusi pe marginile corpului, lipsindu-i cei de pe linia laterala;
rasa golasa (rasa "Aischgrund") - degenerate prin consangvinizare, specie cunoscuta si sub denumirea Toplles, nu au solzi deloc;
crapul de frasinet - are stabilitate biologica permanenta si un ritm de crestere foarte mare. Se recunoaste dupa "ghebul" ce porneste dupa linia capului si inaltimea corpului ce depaseste 60% din lungime;
Sangerul - atinge lungimi de pana la 1 metru si greutate de peste 26 kg. Este un bun consummator de fitoplancton.
Novacul - sau Aristita are dimensiuni cuprinse intre 40 cm si 1 m si greutate de 5 la 15 kg. Difera de celelalte exemplare prin forma capului si a gurii, prin forma corpului si prin carena ventrala. Are un colorit propriu, murder, cu spatele maroniu-verzuisi corpul acoperit cu pete neregulate.
Cteno - cunoscut sub numele de Amurul Alb sau Crap Chinezesc. Are forma alungita, ii lipseste carena de pe abdomen, aripa dorsala este mai scurta iar gura se afla sub linia mediana. Culoarea poate fi de la gri cenusiu la verzui sidefat, cu partile laterale argintii si abdomenul alb. Se hraneste cu material vegetal, format din plante acvatice, lastari de stuff sau papura, dar si viermisori, larve de insecte, rame si chiar pestisori mici.


Document Info


Accesari: 3073
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )