Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
ADL-ul american: rasism, spionaj, intimidare, defaimare, minciuna

diverse
ADL-UL AMERICAN: RASISM, SPIONAJ, INTIMIDARE, DEFAIMARE, MINCIUNAADL mai pierde un proces in Statele Unite si va trebui sa plateasca 150,000 USD

ADL (Anti-Defamation League) este parte a organizatiei evreiesti B'nai B'rith, cunoscuta pentru masivele sale operatiuni de lobby, spionaj si propaganda pentru Statul Israel si serviciile sale secrete. Scopul declarat al ADL este lupta impotriva antisemitismului, rasismului si extremismului politic. Bugetul anual este de peste 40 de milioane USD. [vezi articolul wikipedia citat in finalul raportului Elkorg]
Acesta este unul din cele trei procese deschise in San Francisco impotriva ADL dupa ce raiduri surpriza efectuate de politia San Francisco (SFPD) si de FBI la birourile ADL din San Francisco si Los Angeles au dovedit ca divizia de "descoperire a faptelor" a ADL-ului a intreprins ample operatiuni de spionaj pe teritoriul Statelor Unite impotriva unor cetateni si institutii americane. Avocatul care a invins ADL este fostul Congressman Republica 14314r1723o n Pete McCloskey. In celelalte doua procese, partile au cazut la pace dar ADL a fost cea care a platit pentru asta. Desi ADL pretinde ca apara drepturile evreilor, doua din cele 3 victime care l-au angajat pe McCloskey sunt evrei, pe nume Blankfort si Zeltzer. Ei au intrat in vizorul ADL deoarece aveau pozitii critice fata de politica Israelului fata de palestinieni.


A treia victima, Miss Poirier, nu a avut niciodata nimic de-aface cu Israelul dar a condus un program de educatie pentru negrii din Africa de Sud care se refugiau in Statele Unite din cauza regimului apartheid. ADL si Mossad lucrau indeaproape cu guvernul apartheid din Africa de Sud, iar Bullock ii furniza acestuia informatii de spionaj despre Miss Poirier. Aceasta in timp ce ADL pretindea ca apara drepturile negrilor veniti din Africa in Statele Unite.

Investigatiile FBI-SFPD au descoperit ca asa-numitul "comerciant de arta" Roy Bullock din San Francisco este de fapt agentul sub acoperire principal al ADL la nivel national, desi sediul central al ADL-ului este in Manhattan. In cursul anchetei s-a dovedit ca Bullock avea pe computer dosare secrete pentru cca 10,000 de americani, si 75% din informatiile lui Bullock au fost obtinute ilegal din bazele de date ale FBI si ale politiilor locale de pe tot teritoriul Statelor Unite. Multe din materiale au fost obtinute de la un politist corupt nuimt Tom Gerard de la SFPD care lucra de asemenea pentru CIA.


Revelatiile despre activitatile sub acoperire ale lui Bullock nu au constinuit o surpriza pentru cititorii publicatiei Spotlight din Washington, care le-a publicat inca din 1986. La acea vreme toti apropiatii lui Bullock au negat dezvaluirile din Spotlight iar Bullock a amenintat publicatia cu un proces. Intre timp ea a fost desfiintata la ordinele unui judecator american. O mare parte din informatiile ilegale ale lui Bullock se refereau la cei de la Liberty Lobby, care publicau si Spotlight, tinta nr 1 a ADL pentru multi ani. Bullock si doi agenti CIA, Andrew E. Allen din San Francisco si Carter Elliott din Virginia au ajutat la executarea unor operatiuni financiare impotriva Liberty Lobby.


Un alt prieten al lui Bullock este Tim Carroll, adjunctul serifului din San Diego County, care a avut un rol important in aranjarea raidului ilegal al unei echipe SWAT la biroul Liberty Lobby de pe coasta de vest in 1995. Un apropiat al lui Carroll este Mark Weber, cel care a lucrat din greu la sabotarea IHR (Institute for Historical Review), candva foarte activ, si apoi a trecut la sabotarea Liberty Lobby. Carroll este un pesonaj atat de important in angrenajul ADL din San Francisco incat a fost unul din primii chemati in instanta de procurorul districtual Arlo Smith, care a vrut sa condamne si unii liderii ADL in acest proces pe langa Bullock, printre care Irwin Suall, acum decedat, care a condus multa vreme divizia ADL de "descoperire a faptelor"si Mira Lansky Boland, fosta angajata CIA care conduce biroul din Washington al ADL.


American Civil Liberties Union (ACLU) face mult zgomot impotriva operatiunilor de spionaj asupra cetatenilor americani, exact tipul de activitate a ADL-ului, dar refuza sa comenteze asupra proceselor pierdute de ADL. Agence France Presse a aratat ca ACLU refuza in mod constant sa critice ADL, inclusiv sa recunoasca faptele deja documentate ca ADL a spionat impotriva liderilor comunitatii negrilor, printre care Martin Luther King Jr si Dick Gregory.


Procesul lui McCloskey nu este insa cea mai mare infrangere legala a ADL-ului. Un candidat mai bun pentru acest post este procesul de defaimare din aprilie 2000 in care un juriu federal din Denver (Colorado) a decis ca ADL trebuie sa plateasca 10,5 milioane USD sotilor William si Dorothy Quigley deoarece i-a numit in mod abuziv antisemiti. Im martie 2001, judecatorul districtual Edward Nottingham din Denver a mentinut cea mai mare parte din verdictul juriului federal. ADL apeleaza si aceasta decizie in acest proces devastator pentru ea.

Campania pentru adevarul istoric radical prezinta alte actiuni similare ale ADL-ului in ultimele doua decenii. Articolul este deschis de afirmatia lui Noam Chomsky: ADL-ul este "... una din cele mai urate si puternice grupuri de presiune in USA... Principala sa ocupatie este sa foloseasca orice mijloc, oricat de nesincer si rusinos, pentru a defaima si a inchide gura si a distruge pe oricine indrazneste sa critice Statul Sfant ('Israel')."
Aflam ca ADL-ul este o ramura a organizatiei masonice B'nai B'rith (Fii Chivotului Legamantului), infiintata la 13 Oct. 1843.


Pana de curand, seful diviziei de "descoperire a faptelor" a ADL a fost timp de decenii Irwin Suall, intre timp decedat. Itnre 1957 si 1962 el a fost secretarul national al Partidului Socialist.

(1)

ADL aduna dosare amanuntite de spionaj asupra celor care critica politica Israelului. In 1998, ADL a incercat sa-l santajeze pe Benjamin Chavis, seful NAACP, folosind astfel de dosare. (2)

ADL spioneaza cetatenii americani in numele guvernului Israelului. Agentul ADL Roy Bullock a notat numere de la masinile participantilor la o intalnire a Comitetului pentru Orientul Mijlociu. Acesta a fost ajutat de politistul Tom Gerard de la politia San Francisco, iar numerele au fost furnizate guvernului israelian.


ADL afirma ca are dreptul sa "investigheze" dizidentii si sa "sondeze viata lor privata". Cand a fost intrebat in tribunal "Asta inseamna ca oricine participa la un meeting politic poate face obiectul unei astfel de investigatii amanuntite?", avocatul ADL Stephen Bomse a raspuns afirmativ. (4).


In ianuarie 1998, directorul ADL Abraham Foxman a ordonat editurii Metropolitan Books sa opreasca publicarea cartii "A Nation on Trial: The Goldhagen Thesis and Historical Truth," care dezvaluia fraudele anti-Germanului Daniel Goldhagen. (6)


In noiembrie 1998, acelasi Foxman ordona mass-mediei americane sa interzica aparitia liderului de culoare Louis Farrakhan. Cererea lui Foxman poate fi rezumata astfel, "Interziceti-l pe Farrakhan la toate canalele TV!" (7)


ADL "conduce o operatiune nationala de supraveghere a grupurilor politice, cu asistenta unor politisti americani... ADL-ul a spionat grupurile politice americane iar informatiile obtinute se pare ca au ajuns la serviciile de securitate israeliene." (9)


Pe 2 august 1994, 75 de evrei americani au acuzat ADL ca practica defaimarea in atacurile sale asupra conservatorilor crestini. (10) Cei 75 au spus ca ADL-ul foloseste tehnici josnice precum insinuarea si vinovatia prin asociere atunci cand realizeaza dosarele secrete ale dizidentilor. (11)


Pe 9 August 1994, procurorul Gary Polland din Houston a analizat una din tiradele ADL-ului impotriva crestinilor si a afirmat "printre altele, analiza demonstreaza ca [directorul ADL] Foxman a mintit..." (12)


Reportera Mona Charen a scris: "... exista dovezi irefutabile ca ADL se implica in chestiunea antisemitismului... Foloseste fricile si temeriel atavice ale oamenilor... si face aceste lucruri intr-un mod lipsit de onestitate, cu citate luate din context si acuzatii in mod evident false." (13)

In 1987, B'nai B'rith din Canada a trebuit sa plateasca 400.000 USD unei canadience din Winnipeg intr-un proces de defaimare. (14)
La 14 martie 1996, B'nai B'rith a convocat o conferinta de presa la Toronto in acre a indemnat guvernul sa-l aresteze pe revizionistul Ernst ZŁndel pentru publicarea unor pamflete revizioniste pe care grupul zionist le uraste. (15)


Jurnalistul evreu american Robert I. Friedman spune ca ADL este "cea mai mare agentie privata de spionaj din America... si lucreaza in culise impotriva libertatii intelectuale." [16]


Associated Press spune ca ADL a avut o contributie decisiva la eliminarea unui mesaj publicitar de pe website-ul Lycos al organizatiei "evreilor pentru Iisus". Lycos Inc. a spus ca "nu va mentine mesajul din cauza unor plangeri din comunitatea evreilor." Associated Press a raportat ca "impotriva mesajului publicitar s-a ridicat reprezentanta ADL din Boston. Diane Kolb, director asociat al ADL associate director, spune ca mesajul "evreilor pentru Iisus" induce in eroare si este blasfemiator." [17]


Copyright©1999 by Michael A. Hoffman II[1] Lenni Brenner, "The ADL," American Educational Trust, 1996, p. 18.
[2] Village Voice, Nov. 11, 1997, pp. 48, 50, 53.
[3] The Independent (San Francisco, CA), Oct. 22, 1998, p. 11.
[4] Ibid.
[5] ADL Press Release, Aug. 22, 1996.
[6] NY Times, Jan. 10, 1998.
[7] "ADL Attack on NBC," Coeur d'Alene Press, Nov. 15, 1998.
[8] "Privacy Suit Against ADL Allowed," A.P. Nov. 17, 1998.
[9] SF Weekly, March 31, 1993.
[10] NY Times, Aug. 2, 1994.
[11] The New American, Sept. 19, 1994, p. 13.
[12] Ibid.
[13] The Wanderer (St. Paul, MN), Aug, 1994, p. 10.
[14] The Globe and Mail, Nov. 26, 1987.
[15] Toronto Star, March 15, 1996.
[16] Robert I. Friedman, "The Jewish Thought Police," Village Voice, July 27, 1993.
[17] Associated Press, Aug. 11, 1999


Detalii despre acuzatiile de antisemitism imprastiate de ADL peste tot, despre spionajul acesteia impotriva cetatenilor americani in zona San Francisco si despre paralelele dintre Israel si regimul apartheid din Africa de Sud


Alte detalii despre procesele ADL din zona San Francisco, posibila folosire a informatiilor ADL de catre guvernul israelian pentru arestarea unui american, liste negre si spioni


Articolul Wikipedia despre ADL ofera o varietate de informatii si cateva linkuri interesante
Aflam ca ADL crede ca anti-zionismul si critica politcii statului Israel nu constituie antisemitism, dar acestea sunt folosite adesea ca masca a antisemitismului. Vedem o noua declaratie a lui Chomsky, deloc magulitoare, la adresa ADL, si linkul la fragmentul despre ADL din cartea lui numita Iluzii Necesare.


Tot wikipedia ofera o lista de linkuri catre criticii ADL-ului, din care am retinut amplul articol din Tikkun magazine si colectia ADL watch.

Document Info


Accesari: 2418
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )