Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Diverse obiecte confectionate din hartie

diverse
RAMA


carton, scoici, aracet

:

*   Pe carton, desenati conturul foii de desen. Pentru a realiza rama, mariti conturul cu 5 cm. ( fig. 1 )

*   Dati pe suprafata ramei cu aracet si aplicati scoicile. Daca nu aveti scoici, aplicati in locul lor cuie de toate felurile si marimile. Lasati la uscat. ( fig. 2 )

*   In centru lipiti desenul vostru preferat. ( fig. 3 ) 939d31j

 

fig. 3GARDUTUL

carton de marimea unei foi de desen, ziare, scotch, tempera


:

*   Rulati o foaie mare de ziar, cat mai strans. Din fasia formata, rupeti bucati egale, cam de 10 cm. Procedati in acest mod, pana cand aveti cel putin 20 - 30 de bucati.

*   In interiorul cartonului pregatit, desenati un dreptunghi cu lungimea de 15 cm si latimea de 9 cm. ( fig. 1 )

*   Luati una din bucatile de ziar rulate si rupeti putin la un capat. Fixati-o cu scotch pe linia desenata pe carton. Procedati in acest mod pana cand ati completat tot dreptunghiul desenat. ATENTIE! Bucatile rulate trebuie sa fie asezate la o distanta de 3 cm. una de alta, sau chiar mai mult. ( fig. 2 )

*   Rulati o alta foaie mare de ziar. Vom trece acum la impletirea gardului de nuiele. ( fig. 3 ) 939d31j

*   Dupa ce ati terminat de impletit gardul, pictati-l. In interior puteti aseza diferite obiecte: o casuta, un animal de plus, un bibelou, etc. ( fig. 4 )

fig. 1   fig. 2

fig. 3 fig. 4

NUMELE SCULPTAT


carton, ziare,aracet, hartie igienica, tempera, penson, foarfec.


:

*   Pe carton, scrieti-va numele vostru. Faceti literele inalte de aproximativ 15 cm., apoi ingrosati-le si rotunjiti-le. ( fig. 1 )

*   Decupati fiecare litera obtinuta. Rulati o foaie de ziar si aplicati-o peste litera exact in contur, atat pe fata cat si in spate. Fixati cu scotch. Daca ziarul rulat depaseste conturul literei taiati surplusul. ( fig. 2 )

*   Dupa ce ati ingrsat toate literele, suprapuneti-le putin la margini, cum doriti, si fixati-le bine cu mult scotch.

*   Pregatiti-va un vas in care sa amestecati aracet cu putina apa. Cu un penson dati pe toata suprafata lucrarii. Aplicati una cate una bucatele de hartie igienica, iar cu ajutorul pensonului inmuiat in aracet, mulati fiecare bucatica pe suprafata ei respectiva, acoperind astfel toata lucrarea. Hartia fiind umeda, va capata forma respectiva in care a fost aplicata. Continuati in acelasi mod, pana cand toata structura va fi acoperita de 3 straturi de hartie si aracet. Lasati la uscat pentru o noapte sau chiar mai mult.

*   Dupa uscare pictati diferit fiecare litera din cuvant, folosind linii, puncte si culori cat mai vesele. ( fig. 3 ) 939d31j

VARIANTA

- puteti scrie orice cuvant doriti; de exemplu INTERZIS si sa-l puneti pe uta camerei voastre. Puteti fi siguri ca nimeni nu va va deranja. ( fig. 4 )fig. 1 fig. 2fig. 3


fig. 4MONSTRULETUL GREMLINS

ziare, scotch, carton, aracet, hartie igienica, tempera, penson, foarfec.


:

*   Pentru a realiza capul monstruletului, botiti o foaie dubla de ziar, de forma unei mingi de tenis. Pentru a nu se desface, fixati-o cu scotch. ( fig. 1 ) Cu varful unui creion, intepati ghemotocul de ziar pentru a face mici gaurele care vor reprezenta ochii si gura monstruletului.

*   Corpul se realizeaza, botind mai multe foi de ziar, sub forma ovala si mai lunga de 3 ori decat capul. Fixati capul de corp cu scotch intr-o pozitie mai joasa decat de obicei, astfel incat sa capete un aspect cocosat. ( fig. 2 )

*   Pentru a face picioarele, luati o foaie dubla de ziar, rulati-o nu prea strans, si fixati-o la capete cu scotch. Dati-i forma din fig. 3, apoi fixati-le pe corp.

*   In acelasi mod, rulati alte 3 foi pentru maini si coada. Fixati-le pe corp. ( fig. 4 )

*   Din carton, realizati cornitele, labele mainilor si picioarelelor. ( fig. 5)

*   Tot din carton faceti aripile, mai mari decat corpul. ( fig. 6 ) Fixati cu scotch toate acestea.

*   Pe un suport de carton fixati lucrarea, astfel incat sa stea sprijinita in coada si picioare. Pregatiti-va un vas in care sa amestecati aracet cu putina apa. Cu un penson dati pe toata suprafata lucrarii. Aplicati una cate una bucatele de hartie igienica, iar cu ajutorul pensonului inmuiat in aracet, mulati fiecare bucatica pe suprafata ei respectiva, acoperind astfel toata lucrarea. Hartia fiind umeda, va capata forma respectiva in care a fost aplicata. Continuati in acelasi mod, pana cand toata structura va fi acoperita de 3 straturi de hartie si aracet. Lasati la uscat pentru o noapte sau chiar mai mult. Dupa uscare, lucrarea va deveni dura ca o roca*   Dupa uscare pictati monstruletul in culori cat mai haioase.

( fig. 5 )

VARIANTA

si metoda, puteti realiza cangurul.

fig. 1 fig. 2 fig. 3


 

fig. 7
CALUTUL


o cutiuta de forma patrata, carton, foarfec, tempera, penson.


:

*   Pentru inceput, relizam corpul calutului. Pentru asta, luati cutiuta de carton. Faceti o mica incizie de 2- 3 cm la jumatatea laturilor paralele si taiati. Aceasta va folosi la incastrarea cozii si capului in cutiuta. ( fig. 1 )

*   Pe carton, desenati capul si coada calutului, apoi decupati. Faceti o mica taietura ca in figura 2 si incercati daca cele doua bucati se potrivesc bine in cutiuta. ( fig. 3 ) 939d31j

*   Pictati calutul vostru in culorile dorite de voi. ( fig. 4 )
VARIANTe

1. Daca veti taia capacul cutiei de carton, veti obtine un frumos port pentru creioane.

2. Daca aveti o petrecere, sau un carnaval si nu stiti in ce sa va deghizati, puteti face aceasta lucrare mult mai mare. Aveti nevoie doar de o cutie foarte mare, careia sa-i taiati capacul astfel incat sa ramana un rotund gol prin care sa va introduceti corpul. Partea de jos se taie complet, pentru a va putea misca. Pentru ca lucrarea sa stea bine pe voi ajustati-i o pereche de bretele .si la drum! ( fig. 5 )

3. In acelati mod puteti realiza elefantul, catelul, pisica, etc. ( fig. 6 )


 

fig. 1 fig. 2fig. 3 fig. 4

fig. 5 fig. 6


Suport pentru creioane


BUTOIASUL PENTRU CREIOANE

: un pahar de plastic rezistent, paie de suc, aracet, tempera.

:

*   Luati paharul de plastic si masurati-i inaltimea. In functie de aceasta, taiati toate paiele de suc, la aceeasi dimensiune cu inaltimea paharului.

*   Dati pe toata suprafata paharului cu aracet, apoi lipiti unul cate unul paiele, in pozitie verticala. ( fig. 1 ) Lasati la uscat.

*   Cu un penson inmiat in tempera, pictati toata suprafata butoiasului. OBSERVATIE! Pe plastic, culoarea nu adera bine. Pentru asta puneti putin sapun lichid in acuarele si veti vedea cat de bine se vor uniformiza culorile. ( fig. 2 )

*   Pentru ca butoiasul sa para ca nou, dat cu lac, dupa ce tempera s-a uscat bine, aplicati peste, un strat subtire de aracet amestecat cu putina apa. In felul acesta, lucrarea va capata un aspect stralucitor, aproape de efectul lacuirii. Asezati-va in el creioanele.

fig. 1   fig. 2

fig. 3

TABLOU TRIDIMENSIONAL

carton, aracet, foarfec, o foaie de desen.


:

*   Pe foaia de desenati conturul unei forme simple: un balon, un om de zapada, etc. Mai faceti alte doua identice. Decupati-le si colorati-le diferit. ( fig. 1 )

*   Din carton, taiati mici patratele de cca. 1 cm. Lipiti cate 3 bucatele una peste alta, in mijlocul fiecarei figuri, desenate anterior. ( fig. 2 )

*   Suprapuneti cele 3 figuri una peste alta, astfel incat intre ele sa se afle bucatelele de carton. ( fig. 3 ) 939d31j

*   Procedati in acelasi mod pentru a obtine rama tabloului, numai ca aici, va trebui sa decupati patratele de carton mai mari si mai multe, impanzindu-le pe rama din loc in loc. ( fig. 4 ) Pictati cele trei rame diferit.fig. 1 fig. fig. 3fig. 4

PAIATA

carton, aracet, foarfec, acuarele, penson, o foaie de desen, o fotografie infatisand chipul vostru.


:

*   Decupati o fasie de carton 4 cm./ 24 cm. Mai decupati doua fasii egale de 4 cm./10 cm. Faceti un semn cu creionul la jumatatea celor doua fasii mai mici ( la 5 cm. ) Puneti in pozitie verticala fasia mare si faceti un semn inalt de 2 cm. la jumatate .Lipiti una din fasiile mici pe fasia mare, respectand semnele facute. ( fig. 1 )

*   Realizam postamentul paiatei. Pentru asta, luati fasia ramasa. La jumatatea ei, liniati vertical 2 cm. Taiati exact pe linie. Procedati la fel pentru cealalta fasie deja lipita. Imbinati taieturile una in alta. ( fig. 2 )*   Desenati conturul paiatei pe carton, folosind doar forme ovale. Paiata nu trebuie sa fie mai inalta decat fasia de carton, cca. 16 cm. Decupati-l. ( fig. 3 ) 939d31j

*   Pentru a realiza hainutele paiatei, avem nevoie de foaia de desen. Desenati din nou conturul paiatei, folosind ca model, bucata de carton decupata anterior. Cu un creion desenati bluzita paiatei, putin mai mare decat conturul. Stergeti apoi conturul paiatei, lasand doar forma bluzitei. Procedati in acelasi mod pentru pantaloni. Colorati-le. Lipiti-le pe carton. In locul capului, aplicati o fotografie de-a voastra sau a unui fotbalist, etc. ( fig. 4 )

*   Lipiti paiata pe fasia de carton.


VARIANTA -daca doriti ca paiata voastra sa fie animata, atunci va trebui sa decupati toate ovalele pe care le-ati desenat pe carton, 10 ovale, sa gauriti cu varful unui creion capetele lor, apoi sa le imbinati folosind bucatele de sarma subtire. Apoi prindeti cu ata fiecare capat de la maini, picioare. Miscand atele, se va misca si paiata voastra. ( fig. 5 )
 

fig. 1 fig. 2


fig. 3 fig. 4

fig. 5


PICTURA RUPESTRA

Cu multi ani in urma, in Egiptul antic, locuitorii aveau obiceiul de a desena pe peretii pesterelor, aspecte din viata lor. Picturile aveau un aspect foarte simplist si acurat. Vi se pare greu sa dati lucrarilor voastre un aspect vechi, ca si cum ar fi fost gasite intr-o pestera?

De fapt e foarte simplu. Aveti nevoie doar de o coala de glaspapir si

o coala de glaspapir, tempera, penson.

*   Pictati coala de glaspapir cu o culoare cat mai palida, spre exemlu un maroniu, astfel incat sa capete aspectul unui perete vechi.

*   Dupa uscare, cu o culoare faceti conturul unei forme umane. ( fig. 1 )

*   Pictati interiorul conturului cu o culoare inchisa. Foarte important este sa faceti apoi conturul formei cu alb.( fig. 2 )

*   Puteti desena apoi diferite forme geometrice in loc de rama. ( fig. 3)

fig. 1 fig. 2

fig. 3

CARACATITA

ziare, aracet, hartie igienica, tempera, penson, scotch.


:

*   Botiti o foaie dubla de ziar, dandu-i forma unei mingi de tenis. Pentru a nu se desface, prindeti-o cu scotch, in punctele respective ( fig. 1 ). Ati facut in felul acesta, capul caracatitei.

*   Pentru a realiza picioarele caracatitei, rulati o foaie dubla de ziar, fixati-o de capul caracatitei. Procedati in modul acesta, pentru celelalte 5 tentacole. ( fig. 2 )

*   Pregatiti-va un vas in care sa amestecati aracet cu putina apa. Cu un penson dati pe toata suprafata lucrarii. Aplicati una cate una bucatele de hartie igienica, iar cu ajutorul pensonului inmuiat in aracet, mulati fiecare bucatica pe suprafata ei respectiva, acoperind astfel toata lucrarea. Hartia fiind umeda, va capata forma respectiva in care a fost aplicata. Continuati in acelasi mod, pana cand toata structura va fi acoperita de 3 straturi de hartie si aracet. Lasati la uscat pentru o noapte sau chiar mai mult.

*   Dupa uscare structura lucrarii va capata consistenta si duritate. Atunci, incepeti sa pictati caracatita in culoarile preferate de voi. ( fig. 3 )


   

fig. 1 fig. 2 fig. 3CUTIUTA PENTRU BIJUTERII

o cutiuta, aracet, foarfec, ziare, carton, tempera, scotch.


:

*   Luati cutiuta de carton si decupati 1/3 din ea, pentru a obtine capacelul cutiei. ( fig. 1 )

*   Taiati o fasie de carton lata de 2 cm., si aplicati-o in interorul cutiei. Lipiti-o cu aracet. ( fig. 2 )

*   Luati capacul de carton. Din ziare, modelati diferite bijuterii: un inel dintr-o foaie rulata, margele, flori, cercei, etc. Fixati-le cu scotch de capac. ( fig. 3 ) 939d31j

*   Pictati cu tempera cutiuta obtinuta in culorile dorite de voi si asezati-va bijuteriile voastre in ea. ( fig. 4 )


VARIANTE:

-puteti aplica pe capacul cutiutei creioane, pixuri, carioci, pe care nu le mai folositi si uzati cutiuta pentru a va pune creioanele in ea

- puteti modela din ziar diferite figurine si sa uzati cutiuta pentru a va pune alte lucruri personale.

fig. 1 fig. 2

fig. 3 fig. 4Document Info


Accesari: 18780
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )