Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Experimentul Philadelphia, intre mit si realitate

diverse
Experimentul Philadelphia, intre mit si realitate

Experimentul Philadelphia, altfel cunoscut drept proiectul Rainbow, a fost subiectul unor lungi controverse si dezbateri. Fortele Navale au ncercat sa creeze un vas care sa nu fie detectat de minele magnetice si /sau de radar.
Au fost de asemenea discutii si despre proiecte legate de invizibilitate si de controlul mintii. Adevarul din spatele acestui proiect nu va fi niciodata cunsocut publicului. Reprezinta doar unul dintre acele stimulente care ne proiecteaza in constiinta a ceea ce suntem noi la nivel spiritual.
Totusi, rezultatele acestor experimente au devenit mult mai diferite si mai periculoase decat s-au asteptat Fortele navale. Desi povestea in sine parea prea bizara pentru a fi crezuta, au existat prea multe coincidente pentru ca sa nu se bazeze si pe o parte de adevar. Datele tehnice care au fost de asemenea prezentate in legatura cu acest subiect pareau prea credibile ca sa fie ignorate. Multe din povestirile asociate cu acest experiment mai putin faimos sunt salbatice: soapte ale oamenilor "inghetati
in timp luni de zile, zvonuri legate de oameni calatorind in timp, povesti de groaza despre oameni blocat in peretii sau podeaua vasului. (in filmul cu acelasi nume- imaginea unor barbati care devenisera parte a puntii sau partial ingropati in punte - este uimitoare. Acest fel de lucruri au fost realizate si in "dosarele X' cand s-a povestit despre anomaliile temporale.
In anii 1930 fizicianul Nikola Tesla, impreuna cu un grup de cercetatori s-a ocupat de miscarea in continuumul Timp/Spatiu iar, tot in aceeasi perioaada, la Universitatea din Chicago se investiga posibilitatea realizarii invizibilitatii obiectelor utilizand efectele campurilor electrice si magnetice.
In 1939 acest proiect a fost mutat la Institutul de Studii Avansate Princeton - acesta nu e departe de Philadelphia. Specialistii de aici au fost capabili sa faca invizibile obiecte de mici dimensiuni. Au prezentat aceasta tehnologie Guvernului. Avand in vedere faptul ca toate se intamplau in timpul razboiului, armata vroia sa continue in acest sen 11111p1511l s.
Tesla a ajuns la aceeasi concluzie ca si Einstein si anume ca aceasta tehnologie daca va fi dezvoltata nu va fi folosita in beneficiul omenirii.
In 1943 guvernul a facut experimente folosind animale domestice pe o nava. Nava care a fost utilizata pentru experimente, USS Eldridge, a fost transferata la Santierul Militar New York pe 27 august 1943 (Departamentul Marinei). Animalele au fost puse in custi de metal pe USS Eldridge. Nava a devenit invizibila dar cand s-a materializat multe dintre animale lipseau sau sufereau de radiatii sau aveau alte semne de arsuri. Nu s-au realizat teste pe oameni.
Totusi pe 12 August 1943 USS Eldridge cu intreg echipajul la bord au trait Experimentul Philadelphia. Nimeni nu stia ce avea sa se intample. Generatoarele erau pornite. Comutatoarele erau inchise. Nava a disparut si totul parea in regula.
Totusi, sunt altii care sustin ca experimentul a avut loc pe 28 Octombrie 1943. existe multe dovezi palpabile care arata ca experimentul a avut loc mai degraba in Octombrie decat in august. Marina a inceput Jurnalul de bord al lui Eldridge si jurnalul de razboi si imediat aceasta a ajuns in Philadelphia. Totusi, inregistrarile ar fi putut fi modificate.
In Jurnalul de razboi al lui Eldridge este scris asa: Eldridge a ramas in New York ....pana pe 16 septembrie cand a plecat spre Bermude. De pe 18 septembrie pana pe 15 octombrie a facut antrenamente si incercari pe mare. Pe 18 octombrie a plecat in convoi spre New York si a ramas acolo pana pe 1 noiembrie. De pe 1 noiembrie pana pe 2 a plecat intr-un convoi inspre Norfolk si pe 3 noiembrie intr-un convoi spre Casablanca. Eldridge a ajuns in Casablanca pe 22 noiembrie si a ramas aici pana pe 29 noiembrie cand a plecat din nou intr-un convoi spre New York. Eldridge a ajuns la New York pe 17 decembrie.
Incepand cu 17 decembrie si pana pe 31 decembrie a calatorit catre Norfolk impreuna cu alte 4 nave (Departament al Marinei). Desi acesta nu e intregul Jurnal de razboi, este Jurnalul navei pe perioada in care se banuieste ca a avut loc experimentul (28 octombrie, asa cum a fost mentionat mai sus).
Parea ca Marina nu a facut niciodata experimente pe nava Eldridge, insa se stia ca guvernul mai ascunsese si alte lucruri pentru pastrarea securitatii nationale. Un astfel de exemplu ar fi proiectul Manhattan. Acest proiect secret consta in construirea bombei atomice si nici un cuvant nu s-a auzit despre acest proiect pana nu a fost clar ca exista o bomba atomica.
Marina, in incercarea de a da un raspuns plauzibil, a sugerat ca probabil Experimentu Philadelphia a fost confundat cu experimentele facute in incercarea de a face invizibile minele magnetice. Dar nava a disparut din port timp de 4 ore, nu doar cateva minute.Legenda spune ca nava a fost transportata in spatiu si timp. A sarit prin Timp/Spatiu. Patru ore mai tarziu s-a intors la locul original. Pe punte era o ceata verzuie. Unii dintre marinari luasera foc. Unii pareau nebuni. Toti erau bolnavi. Unii facusera infarct. Unii erau morti. Altii erau integrati in structura navei, ingropati in puntea sau in peretii navei. Unele rapoarte sustin ca oamenii au disparut si nu au fost vazuti niciodata. Dar unde fusese nava plecata timp de 4 ore? Unii martori spun ca ar fi fost in portul Norfolk. Altii sustin ca a calatorit 40 de ani in viitor si a ajuns la Montauk, New York. Marina a negat totul si a spus ca oamenii au fost pierduti pe mare. Poate ca intr-o zi adevarul va iesi la iveala. Experimentul Montauk face legatura intre o parte din marinarii de la Montauk, New York si un salt in timp in 1983.
Marina a mai facut un experiment in 1950 pe uzina generatoare USS Timmerman. Experimentul incerca sa obtina de la generator 1,000 Hz in locul celor 400 Hz standard(Departament al Marinei). Au rezultat descarcari electrice. La aceste descarcari electrice se pare ca a fost martor Carlos Miguel Allende ceea ce l-a facut pe acesta sa inceapa sa scrie scrisori unor oameni importanti din comunitatea stiintifica. Marina considera ca Allende a confundat experimentul facut la Timmerman cu Experimentul Philadelphia.
Carlos Miguel Allende, de asemenea cunoscut Carl Allen, era un om ciudat. Era nascut pe 31 mai 1925 intr-un mic orasel din afara Pennsylvania. Pe 14 iulie 1942 Allende s-a inrolat in Marina Militara si a fost dat afara pe 21 mai 1943 (preluat din cartea intitulata Experimentul Philadelphia, pag. 99). Apoi s-a inrolat in Marina Comerciala si a fost repartizat pe SS Andrew Furuseth. Pe aceasta nava fiind, a sustinut el ca a vazut nava Eldridge in actiune. Povestea lui Allende era bizara; el sustinea ca a fost martor atunci cand Eldridge a fost transportata instantaneu din Philadelphia la Norfolk si invers in doar cateva minute. In urma cercetarii ulterioare mai amanuntite a aflat de unele intamplari ciudate asociate cu proiectul si a scris detalii despre aceste ultime cunostinte intr-o scrisoare catre Dr. Morris K. Jessup. Dr. Jessup era astronom, iar Allende participase la unul din seminariile pe care le tinea Dr. Jessup. Scrisorile erau scrise intr-un mod ciudat: cu litere mari, punctuatie si sublinieri situate in diferite locuri. Scrisorile erau de asemenea, scrise cu diferite culori. In scrisorile sale, Allendeii dezvaluia Dr. Jessup detalii infioratoare despre Experimentul Philadelphia. Deoarece Dr. Jessup credea in fenomenele ciudate nu a respins in totalitate ideile care ii fusesera prezentate. I-a scris inapoi lui Allende si i-a cerut noi informatii. Conform serviciului postal adresa expeditorului nu a existat, dar totusi Allende a primit raspunsul Dr. Jessup. Allende i-a raspuns cu scrisori mai detaliate insa la un moment dat aceasta corespondenta a incetat din partea Dr. Jessup care credea ca e doar o farsa. In timpul corespondentei dintre Allende si Dr Jessup, Dr jessup a publicat o carte intitulata "Cazuistica OZN-urilor
. Dupa ce Allende i-a scris Dr. Jessup aceasta carte a fost trimisa la Marina si in interiorul ei erau note scrise de mana. Aceste note aveau acelasi scris ca si scrisorile pe care le primise Dr. Jessup si in cele din urma Dr Jessup a fost chemat de Marina sa se uite pe aceste note.
Dr. Jessup a recunoscut imediat scrisul, insa a fost oarecum mirat deoarece el ajunsese inainte la concluzia ca toate astea erau de fapt o farsa pentru a-l pacali. Notele din carte erau mult mai detaliate decat scrisorile si erau foarte intuitive si pana la urma Dr. Jessup a inceput sa creada si a cercetat mai departe acest subiect. Din pacate, Dr. Jessup nu a mai descoperit nimic nou. Doar un indiciu tentant a aparut.
Doi membrii ai echipajului se plimbau prin parc si un om tras la fata s-a apropiat de ei. Omul le-a spus o poveste fantastica despre un experiment in care majoritatea echipajului a murit sau a suferit efecte secundare teribile. A spus de asemenea, ca guvernul a sustinut ca toti membrii echipajului erau nebuni astfel incat atunci cand acestia s-au intors au fost luati drept un grup de nebuni care inventasera o poveste fantastica. Dupa aceasta conversatie, unul din membrii grupului era convins in timp ce ceilalti nu erau. In cele din urma, persoana care fusese convinsa l-a contactat pe Dr. Jessup si i-a spus acestuia povestea. Desi asta parea sa fie o pista buna, Dr. Jessup nu ajunsese prea departe in cercetarile sale si aflase totodata ca reputatia sa in randul comunitatii stiintifice se inrautatise. Pus in fata unei situatii care il depasea Dr. Jessup s-a sinucis pe 20 aprilie 1959, considerand ca "o alta existenta a universului este mai buna decat aceasta lume mizerabila
(Experimentul Philadelphia, 79). Unii considera ca sinuciderea lui a fost de fapt un asasinat pus la cale de agentiile guvernamentale pentru a pastra secret acest experiment. Din pacate pentru Dr. Jessup, un indiciu major a iesit la iveala la putin timp dupa moartea sa. Este vorba despre o persoana numita Alfred D. Bielek. Povestea lui Bielek este si mai bizara decat cea a lui Allende. El sustine ca a fost transportat in timp in viitor si ca acolo, in viitor, i-a fost spalat creierul de catre Marina. Aceasta l-a facut sa creada ca numele sau e Alfred Bielek, si nu Edward Cameron care era numele sau adevarat. Dupa ce si-a descoperit adevarata identitate, a dat de urma fratelui sau care participase si el la experiment. Bielek sustinea ca fratele sau calatorise in timp in anul 1983 si pierduse notiunea timpului. Ca urmare acesta a imbatrantit cate un an in fiecare ora si in cele din urma a murit. Bielek sustinea si ca fratele sau a reinviat. Bineinteles ca doar un mic grup de oameni l-au crezut si aproape nimeni nu a crezut ca povestirile sale sunt bazate pe adevar, dar ca a exagerat adevarul din motive personale. Aceasta opinie populara a fost intarita si de faptul ca Bielek a inceput sa isi aduca aminte de anumite lucruri doar dupa ce vizionase filmul "Experimentul Philadelphia . Bielek avea o diploma de doctorat in Fizica si deci avea o oarecare experienta tehnica. De asemenea, el a iesit la pensie dupa 30 de ani de experienta ca inginer electrician. Datorita inteligentei sale si a priceperii nu putea fi dezaprobat in totalitate. Bielek sustinea ca tehnologia folosita in Experimentul Philadelphia fusese furnizata de extraterestrii. Totusi, transistorul cu germaniu, despre care Bielek sustinea ca fusese folosit, a fost inventat de Thomas Henry Moray. Bielek a sustinut de asemenea, ca Dr. Albert Einstein, Dr. John von Neumann si Dr. Nikola Tesla au fost implicati in proiect. O oarecare controversa a aparut in legatura cu participarea lui Tesla deoarece acesta a murit la New York pe 7 ianuarie 1943, adica la doar 2 luni dupa ce avusese loc proiectul. Einstein, pe de alta parte, a sugerat de mai multe ori un astfel de proiect Marinei. Din aceasta cauza, el a fost probabil implicat in proiect. In ceea ce il priveste pe von Neumann nu exista nici o dovada care sa afirme sau sa infirme participarea sa activa la proiect. Exista insa dovezi care sustin faptul ca mai tarziu acesta a continuat experimentul.
Principiul care a reiesit in urma Experimentului Philadelphia este Teoria Campurilor Unificate. Aceasta teorie sustine ca gravitatia si magnetismul sunt corelate, asa cum si masa si energia sunt corelate prin formula E=mc2. Einstein nu a rezolvat niciodata Teoria Campurilor Unificate, dar chiar natura Experimentului Philadelphia sugereaza contrariul. Probabil ca aceasta teorie a fost facuta secreta de catre guvern tocmai pentru ca pornind de la ea se pot realiza multe lucruri, poate chiar si calatoria in spatiu fara ajutorul rachetelor.
In timpul celui de-al doilea razboi mondial, in ambele tabere inamice au avut loc experiente pentru punerea la punct a unor noi arme "definitive". Cea mai ciudata dintre aceste arme a fost poate testata in arsenalul de la Philadelphia, in anul 1943. Primele zvonuri despre experienta s-au raspandit in anii cincizeci. US Navy a dezmintit imediat dar, mai tarziu, cateva anchete par sa fi aratat ca ceva foarte ciudat s-a produs in 1943 in largul coastelor americane.

Inceputurile

Dupa toate aparentele, proiectul ar fi inceput in anul 1931, sub conducerea lui John Hutchinson, decan al Universitatii din Chicago, In 1932, Einstein ar fi demisionat din cadrul proiectului din motive personale si nedeterminate. Conducerea ar fi fost luata, in 1934 de Nikola Tesla. In 1940 a fost realizata prima incercarea de invizibilitate, reusindu-se disparitia unei nave fara personal la bord. Tesla a avertizat imediat despre gravele probleme care ar fi putut surveni daca pe nava s-ar afla personal in momentul activarii bobinelor lui Gauss. Marina, dornica de noi experiente, nu a vrut insa sa accepte nici o amanare, fapt ce l-a facut pe Tesla, care nu dorea distrugerea de vieti omenesti, sa paraseasca definitiv proiectul in 1942.

Experimentul

In 1943, conducerea proiectului a fost incredintata doctorului von Neumann, aflat in fruntea unei echipe formate din doctorii Gustoff, Clarkson, David Hilbert si Henry Levinson. Albert Einstein a fost invitat si el sa participe la proiect. Obiectivul era continuarea investigatiilor in problema invizibilitatii fiintelor omenesti, dupa cea a navelor.

Testul de invizibilitate din 1943 a fost realizat cu nava USS Eldrige (sau DE 173), avand echipaj la bord. Nava a disparut de la cheiul din Philadelphia, parasind continuumul spatio-timp si intrand in hiperspatiu vreme de patru ore. Nava a reaparut la baza Marinei din Norfolk (Virginia), la mai bine de 640 km, ca sa revina apoi la Brotherly Love, unde era amarata.

Aceasta experienta s-a dovedit dezastruoasa pentru oameni; cei mai multi membrii ai echipajului au murit instantaneu, unii parca intrau sau dispareau din realitate ca niste fantome, iar altii au fost definitiv pierduti in continuumul spatio-timp. In octombrie, Marina, intelegand ca exista o problema reala cu personalul, a oprit proiectul.

Doctorul Manson Valentine, prieten si coleg al doctorul Morris Jessup, faimosul astronom si cartograf al Lunii, care a avut relatii cu Biroul de Cercetari Navale in urma acestei experiente, a notat cateva dintre incidentele cele mai remarcabile ale Experimentul Philadelphia, asa cum si-a putut aminti din corespondenta avuta cu Jessup (care s-a sinucis in mod inexplicabil in 1959).

Dupa spusele doctorului Jessup, scopul Experimentului Philadelphia a fost sa dovedeasca efectul unui puternic camp magnetic asupra unei nave si a echipajului. S-a ajuns la acest rezultat recurgandu-se la generatoare magnetice (derivate din sistemul lui K.F. Gauss). Au fost utilizate generatoare cu curent pulsator si nepulsator. Curand, intreaga nava a fost acoperita de o ceata ciudata si, impreuna cu echipajul, a inceput sa dispara vederii celor care se aflau pe chei, pana cand a mai ramas vizibila doar linia de plutire. Ulterior, contratorpilorul ar fi aparut la Norfolk, ceea ce poate ca era rezultatul unei incercari de navigare invizibila comportand un fenomen de deviere a timpului.

S-a format un camp de invizibilitate sferic, care lasa sa se intrezareasca depresiunea cauzata de nava in apa. Odata cu intensificarea campului de forta, unii membrii ai echipajului au inceput sa dispara; acestia nu au mai putut fi regasiti decat prin contact fizic si au redevenit vizibili doar printr-o tehnica constand in asezarea mainilor deasupra capului lor. Conform zvonurilor, unii oameni au fost spitalizati, altii au murit si altii au prezentat dereglari mintale.

In concluzie, rezultatul s-a dovedit stupefiant, in pofida efectelor nefaste asupra echipajului. De la inceputul experientei s-a manifestat o lumina verde, vaporoasa, spre stupoarea celor care asistau la experienta.

Mai departe.

In 1947, proiectul Philadelphia a fost reactivat sub numele de proiectul Phenix, condus tot de von Neumann, la Brookhaven National Laboratory, unde s-au continuat testele de deplasare in timp. Mai tarziu, experientele s-au repetat in cadrul proiectului Montauk.

In pofida martorilor si a marturiilor, US Navy nu a vrut sa vorbeasca niciodata despre Experimentul Philadelphia, dezmintind in mod oficial experiente sau cercetari asupra invizibilitatii.


Brad Steiger, carti disponibile in librarie:

Experimentul Philadelphia - Brad Steiger

Experimentul Philadelphia

Brad Steiger

Editura: Pro Editura
An de aparitie: 2007
Numar de pagini: 168

Experimentul Philadelphia Brad Steiger Editura Pro Editura


Experimentul Philadelphia, intre mit si realitate

Experimentul Philadelphia, altfel cunoscut drept proiectul Rainbow, a fost subiectul unor lungi controverse si dezbateri. Fortele Navale au ncercat sa creeze un vas care sa nu fie detectat de minele magnetice si /sau de radar.
Au fost de asemenea discutii si despre proiecte legate de invizibilitate si de controlul mintii. Adevarul din spatele acestui proiect nu va fi niciodata cunsocut publicului. Reprezinta doar unul dintre acele stimulente care ne proiecteaza in constiinta a ceea ce suntem noi la nivel spiritual.
Totusi, rezultatele acestor experimente au devenit mult mai diferite si mai periculoase decat s-au asteptat Fortele navale. Desi povestea in sine parea prea bizara pentru a fi crezuta, au existat prea multe coincidente pentru ca sa nu se bazeze si pe o parte de adevar. Datele tehnice care au fost de asemenea prezentate in legatura cu acest subiect pareau prea credibile ca sa fie ignorate. Multe din povestirile asociate cu acest experiment mai putin faimos sunt salbatice: soapte ale oamenilor "inghetati" in timp luni de zile, zvonuri legate de oameni calatorind in timp, povesti de groaza despre oameni blocat in peretii sau podeaua vasului. (in filmul cu acelasi nume- imaginea unor barbati care devenisera parte a puntii sau partial ingropati in punte - este uimitoare. Acest fel de lucruri au fost realizate si in "dosarele X' cand s-a povestit despre anomaliile temporale.
In anii 1930 fizicianul Nikola Tesla, impreuna cu un grup de cercetatori s-a ocupat de miscarea in continuumul Timp/Spatiu iar, tot in aceeasi perioaada, la Universitatea din Chicago se investiga posibilitatea realizarii invizibilitatii obiectelor utilizand efectele campurilor electrice si magnetice.
In 1939 acest proiect a fost mutat la Institutul de Studii Avansate Princeton - acesta nu e departe de Philadelphia. Specialistii de aici au fost capabili sa faca invizibile obiecte de mici dimensiuni. Au prezentat aceasta tehnologie Guvernului. Avand in vedere faptul ca toate se intamplau in timpul razboiului, armata vroia sa continue in acest sen 11111p1511l s.
Tesla a ajuns la aceeasi concluzie ca si Einstein si anume ca aceasta tehnologie daca va fi dezvoltata nu va fi folosita in beneficiul omenirii.
In 1943 guvernul a facut experimente folosind animale domestice pe o nava. Nava care a fost utilizata pentru experimente, USS Eldridge, a fost transferata la Santierul Militar New York pe 27 august 1943 (Departamentul Marinei). Animalele au fost puse in custi de metal pe USS Eldridge. Nava a devenit invizibila dar cand s-a materializat multe dintre animale lipseau sau sufereau de radiatii sau aveau alte semne de arsuri. Nu s-au realizat teste pe oameni.
Totusi pe 12 August 1943 USS Eldridge cu intreg echipajul la bord au trait Experimentul Philadelphia. Nimeni nu stia ce avea sa se intample. Generatoarele erau pornite. Comutatoarele erau inchise. Nava a disparut si totul parea in regula.
Totusi, sunt altii care sustin ca experimentul a avut loc pe 28 Octombrie 1943. existe multe dovezi palpabile care arata ca experimentul a avut loc mai degraba in Octombrie decat in august. Marina a inceput Jurnalul de bord al lui Eldridge si jurnalul de razboi si imediat aceasta a ajuns in Philadelphia. Totusi, inregistrarile ar fi putut fi modificate.
In Jurnalul de razboi al lui Eldridge este scris asa: Eldridge a ramas in New York ....pana pe 16 septembrie cand a plecat spre Bermude. De pe 18 septembrie pana pe 15 octombrie a facut antrenamente si incercari pe mare. Pe 18 octombrie a plecat in convoi spre New York si a ramas acolo pana pe 1 noiembrie. De pe 1 noiembrie pana pe 2 a plecat intr-un convoi inspre Norfolk si pe 3 noiembrie intr-un convoi spre Casablanca. Eldridge a ajuns in Casablanca pe 22 noiembrie si a ramas aici pana pe 29 noiembrie cand a plecat din nou intr-un convoi spre New York. Eldridge a ajuns la New York pe 17 decembrie.
Incepand cu 17 decembrie si pana pe 31 decembrie a calatorit catre Norfolk impreuna cu alte 4 nave (Departament al Marinei). Desi acesta nu e intregul Jurnal de razboi, este Jurnalul navei pe perioada in care se banuieste ca a avut loc experimentul (28 octombrie, asa cum a fost mentionat mai sus).
Parea ca Marina nu a facut niciodata experimente pe nava Eldridge, insa se stia ca guvernul mai ascunsese si alte lucruri pentru pastrarea securitatii nationale. Un astfel de exemplu ar fi proiectul Manhattan. Acest proiect secret consta in construirea bombei atomice si nici un cuvant nu s-a auzit despre acest proiect pana nu a fost clar ca exista o bomba atomica.
Marina, in incercarea de a da un raspuns plauzibil, a sugerat ca probabil Experimentu Philadelphia a fost confundat cu experimentele facute in incercarea de a face invizibile minele magnetice
Dar nava a disparut din port timp de 4 ore, nu doar cateva minute.Legenda spune ca nava a fost transportata in spatiu si timp. A sarit prin Timp/Spatiu.
Patru ore mai tarziu s-a intors la locul original. Pe punte era o ceata verzuie. Unii dintre marinari luasera foc. Unii pareau nebuni. Toti erau bolnavi. Unii facusera infarct. Unii erau morti. Altii erau integrati in structura navei, ingropati in puntea sau in peretii navei. Unele rapoarte sustin ca oamenii au disparut si nu au fost vazuti niciodata.
Dar unde fusese nava plecata timp de 4 ore? Unii martori spun ca ar fi fost in portul Norfolk. Altii sustin ca a calatorit 40 de ani in viitor si a ajuns la Montauk, New York.
Marina a negat totul si a spus ca oamenii au fost pierduti pe mare. Poate ca intr-o zi adevarul va iesi la iveala.
Experimentul Montauk face legatura intre o parte din marinarii de la Montauk, New York si un salt in timp in 1983.
Marina a mai facut un experiment in 1950 pe uzina generatoare USS Timmerman. Experimentul incerca sa obtina de la generator 1,000 Hz in locul celor 400 Hz standard (Departament al Marinei). Au rezultat descarcari electrice. La aceste descarcari electrice se pare ca a fost martor Carlos Miguel Allende ceea ce l-a facut pe acesta sa inceapa sa scrie scrisori unor oameni importanti din comunitatea stiintifica. Marina considera ca Allende a confundat experimentul facut la Timmerman cu Experimentul Philadelphia.
Carlos Miguel Allende, de asemenea cunoscut Carl Allen, era un om ciudat. Era nascut pe 31 mai 1925 intr-un mic orasel din afara Pennsylvania. Pe 14 iulie 1942 Allende s-a inrolat in Marina Militara si a fost dat afara pe 21 mai 1943 (preluat din cartea intitulata Experimentul Philadelphia, pag. 99). Apoi s-a inrolat in Marina Comerciala si a fost repartizat pe SS Andrew Furuseth. Pe aceasta nava fiind, a sustinut el ca a vazut nava Eldridge in actiune.
Povestea lui Allende era bizara; el sustinea ca a fost martor atunci cand Eldridge a fost transportata instantaneu din Philadelphia la Norfolk si invers in doar cateva minute. In urma cercetarii ulterioare mai amanuntite a aflat de unele intamplari ciudate asociate cu proiectul si a scris detalii despre aceste ultime cunostinte intr-o scrisoare catre Dr. Morris K. Jessup. Dr. Jessup era astronom, iar Allende participase la unul din seminariile pe care le tinea Dr. Jessup. Scrisorile erau scrise intr-un mod ciudat: cu litere mari, punctuatie si sublinieri situate in diferite locuri.
Scrisorile erau de asemenea, scrise cu diferite culori. In scrisorile sale, Allendeii dezvaluia Dr. Jessup detalii infioratoare despre Experimentul Philadelphia. Deoarece Dr. Jessup credea in fenomenele ciudate nu a respins in totalitate ideile care ii fusesera prezentate. I-a scris inapoi lui Allende si i-a cerut noi informatii. Conform serviciului postal adresa expeditorului nu a existat, dar totusi Allende a primit raspunsul Dr. Jessup. Allende i-a raspuns cu scrisori mai detaliate insa la un moment dat aceasta corespondenta a incetat din partea Dr. Jessup care credea ca e doar o farsa.
In timpul corespondentei dintre Allende si Dr Jessup, Dr jessup a publicat o carte intitulata "Cazuistica OZN-urilor". Dupa ce Allende i-a scris Dr. Jessup aceasta carte a fost trimisa la Marina si in interiorul ei erau note scrise de mana. Aceste note aveau acelasi scris ca si scrisorile pe care le primise Dr. Jessup si in cele din urma Dr Jessup a fost chemat de Marina sa se uite pe aceste note.
Dr. Jessup a recunoscut imediat scrisul, insa a fost oarecum mirat deoarece el ajunsese inainte la concluzia ca toate astea erau de fapt o farsa pentru a-l pacali. Notele din carte erau mult mai detaliate decat scrisorile si erau foarte intuitive si pana la urma Dr. Jessup a inceput sa creada si a cercetat mai departe acest subiect. Din pacate, Dr. Jessup nu a mai descoperit nimic nou. Doar un indiciu tentant a aparut.
Doi membrii ai echipajului se plimbau prin parc si un om tras la fata s-a apropiat de ei. Omul le-a spus o poveste fantastica despre un experiment in care majoritatea echipajului a murit sau a suferit efecte secundare teribile. A spus de asemenea, ca guvernul a sustinut ca toti membrii echipajului erau nebuni astfel incat atunci cand acestia s-au intors au fost luati drept un grup de nebuni care inventasera o poveste fantastica. Dupa aceasta conversatie, unul din membrii grupului era convins in timp ce ceilalti nu erau. In cele din urma, persoana care fusese convinsa l-a contactat pe Dr. Jessup si i-a spus acestuia povestea. Desi asta parea sa fie o pista buna, Dr. Jessup nu ajunsese prea departe in cercetarile sale si aflase totodata ca reputatia sa in randul comunitatii stiintifice se inrautatise. Pus in fata unei situatii care il depasea Dr. Jessup s-a sinucis pe 20 aprilie 1959, considerand ca "o alta existenta a universului este mai buna decat aceasta lume mizerabila" (Experimentul Philadelphia, 79). Unii considera ca sinuciderea lui a fost de fapt un asasinat pus la cale de agentiile guvernamentale pentru a pastra secret acest experiment.
Din pacate pentru Dr. Jessup, un indiciu major a iesit la iveala la putin timp dupa moartea sa. Este vorba despre o persoana numita Alfred D. Bielek.
Povestea lui Bielek este si mai bizara decat cea a lui Allende. El sustine ca a fost transportat in timp in viitor si ca acolo, in viitor, i-a fost spalat creierul de catre Marina. Aceasta l-a facut sa creada ca numele sau e Alfred Bielek, si nu Edward Cameron care era numele sau adevarat. Dupa ce si-a descoperit adevarata identitate, a dat de urma fratelui sau care participase si el la experiment. Bielek sustinea ca fratele sau calatorise in timp in anul 1983 si pierduse notiunea timpului. Ca urmare acesta a imbatrantit cate un an in fiecare ora si in cele din urma a murit. Bielek sustinea si ca fratele sau a reinviat. Bineinteles ca doar un mic grup de oameni l-au crezut si aproape nimeni nu a crezut ca povestirile sale sunt bazate pe adevar, dar ca a exagerat adevarul din motive personale. Aceasta opinie populara a fost intarita si de faptul ca Bielek a inceput sa isi aduca aminte de anumite lucruri doar dupa ce vizionase filmul "Experimentul Philadelphia". Bielek avea o diploma de doctorat in Fizica si deci avea o oarecare experienta tehnica. De asemenea, el a iesit la pensie dupa 30 de ani de experienta ca inginer electrician. Datorita inteligentei sale si a priceperii nu putea fi dezaprobat in totalitate. Bielek sustinea ca tehnologia folosita in Experimentul Philadelphia fusese furnizata de extraterestrii. Totusi, transistorul cu germaniu, despre care Bielek sustinea ca fusese folosit, a fost inventat de Thomas Henry Moray.
Bielek a sustinut de asemenea, ca Dr. Albert Einstein, Dr. John von Neumann si Dr. Nikola Tesla au fost implicati in proiect. O oarecare controversa a aparut in legatura cu participarea lui Tesla deoarece acesta a murit la New York pe 7 ianuarie 1943, adica la doar 2 luni dupa ce avusese loc proiectul. Einstein, pe de alta parte, a sugerat de mai multe ori un astfel de proiect Marinei. Din aceasta cauza, el a fost probabil implicat in proiect. In ceea ce il priveste pe von Neumann nu exista nici o dovada care sa afirme sau sa infirme participarea sa activa la proiect. Exista insa dovezi care sustin faptul ca mai tarziu acesta a continuat experimentul.
Principiul care a reiesit in urma Experimentului Philadelphia este Teoria Campurilor Unificate. Aceasta teorie sustine ca gravitatia si magnetismul sunt corelate, asa cum si masa si energia sunt corelate prin formula E=mc2. Einstein nu a rezolvat niciodata Teoria Campurilor Unificate, dar chiar natura Experimentului Philadelphia sugereaza contrariul. Probabil ca aceasta teorie a fost facuta secreta de catre guvern tocmai pentru ca pornind de la ea se pot realiza multe lucruri, poate chiar si calatoria in spatiu fara ajutorul rachetelor.

Mihail Buricea


Anul 1944: in randurile militarilor din US Navy, se nascuse legenda unui crucisator care ar fi disparut din portul militar Norfolk, statul Pennsylvania, si ar fi fost teleportat in Philadelphia, statul Virginia. Povestea a inceput sa capete contur in 1950, cand Carl Allen, un fost capitan de nave de razboi, i-a transmis mai multe scrisori doctorului Morris K. Jessup, in care ii descria cu lux de amanunte Experimentul Philadelphia.

USS Eldridge a luat parte la operatiunile militare din timpul celui de-al doilea razboi mondial, apoi a fost scos la casare si licitat. In 1949, a fost cumparat de o companie elena, care l-a rebotezat Leonidis si l-a folosit, pana in anul 1992, ca nava de pescuit. Evident, in momentul licitatiei, USS Eldridge nu mai avea pe punte nici o piesa din ansamblul de generatoare de camp electromagnetic si echipamente secrete surprinse, in 1943, in cateva fotografii asupra carora marina americana a formulat doar un elegant "No Comment".

Einstein, in umbra Proiectului Rainbow
Proiectul Rainbow a fost tinut secret de catre US Army vreme de 50 de ani, mai exact pana in 1992, cand, conform legilor federale, s-a permis accesul la dosare. Rainbow era o strategie militara, elaborata imediat dupa atacul de la Pearl Harbour, care includea mai multe planuri de atac asupra axei Berlin-Roma-Tokyo. O parte dintre planuri contineau detalii tehnice extrem de sofisticate, legate de constructia unor arme si echipamente-prototip.

Printre ele se numara un sistem electromagnetic capabil sa asigure invizibilitatea navelor de razboi. Aceste detalii au fost supervizate, conform dosarelor din arhivele US Navy, de catre Albert Einstein, ele reprezentand aplicatii ale teoriei campului unificat. Einstein a publicat Teoria campului unificat pentru gravitatie si electricitate, in forma incompleta, intr-o revista stiintifica din Germania. Apoi, oficial, fizicianul nu a mai revenit niciodata asupra ei.

Conform dosarelor, intre 1942 si 1944, Einstein a fost, insa, consultant in cadrul Biroului Federal al Marinei Americane, calitate in care a realizat mai multe cercetari si experimente. Desi, pana acum, nu s-a gasit nici o dovada concreta a conexiunii dintre Einstein si Experimentul Philadelphia, deschiderea arhivelor, in 1992, a reaprins entuziasmul celor care crezusera in existenta Experimentului.

Pentru prima oara, disparitia crucisatorului putea fi explicata prin apelul la stiinta: Einstein crease un mecanism de invizibilitate care scapase de sub control si produsese teleportarea USS Eldridge. Totusi, aceasta interpretare, in afara numelui celui mai cunoscut fizician al lumii, nu aduce nimic in plus fata de cea, din urma cu 50 de ani, a doctorului Morris K. Jessup.

Un studiu recent asupra Experimentului Philadelphia, realizat de un grup de cercetatori independenti, de la mai multe universitati americane, arata ca este posibil ca Einstein sa fi reusit crearea unui mecanism de invizibilitate, dar teleportarea crucisatorului USS Eldridge a fost si ramane, in lipsa unor dovezi certe, o simpla speculatie.

Foto: Mediafax
Grafica 3D: Nulli Secundus


Cuvinte cheie: Experimentul Philadelphia, USS Eldridge, Proiectul RainbowExperimentul Philadelphia

Asia

[modifica] China

*           Wang Sichao

[modifica] Pakistan

*           Syed Muhammed Khurram Reaz

[modifica] Europa

[modifica] Finlanda*           Rauni-Leena Luukanen-Kilde

*           Juhan af Grann

*           Matti Pitkänen

[modifica] Franta

*           Yves Sillard

[modifica] Italia

*           Enrico Baccarini

*           Monsignor Corrado Balducci

*           Roberto Pinotti

[modifica] Elvetia

*           Erich von Däniken

*           Billy Meier

[modifica] Anglia

*           Georgina Bruni

*           Dr. David Clarke

*           W. Raymond Drake

*           Timothy Good

*           George King

*           Elizabeth Klarer

*           Nick Pope

*           Jenny Randles

*           Brinsley Le Poer Trench

*           Nigel Watson

[modifica] România

*           Calin N. Turcu

*           Ion Hobana

*           Florin Gheorghita

*           Dan D. Farcas

*           Dan Apostol

*           Doru Davidovici

*           Emil Strainu

[modifica] America de Nord

[modifica] Canada

*           Errol Bruce-Knapp

*           Paul Hellyer

*           Dr. Michael Persinger

*           Wilbert B. Smith

*           David Hamel

[modifica] Mexic

*           Jaime Maussan

[modifica] Statele Unite

*           George Adamski*           Orfeo Angelucci

*           Tom Bearden

*           Art Bell

*           Paul Bennewitz

*           Ted Bloecher

*           Dr. Thomas E. Bullard

*           Jerome Clark

*           Albert Coe

*           Philip J. Corso

*           Glenn Dennis

*           Stanton T. Friedman

*           Daniel Fry

*           James Gilliland

*           Allen H. Greenfield

*           Dr. Steven M. Greer

*           Dr. Bernard Haisch

*           Richard H. Hall

*           Dr. James Harder

*           Allan Hendry

*           Paul R. Hill

*           Budd Hopkins

*           Linda Moulton Howe

*           Dr. Josef Allen Hynek

*           Morris K. Jessup

*           John Keel

*           Donald Keyhoe

*           Philip J. Klass

*           George Knapp

*           Bob Lazar (Robert Scott Lazar)

*           Jim Lorenzen si Coral Lorenzen

*           Dr. Bruce Maccabee

*           Jim Marrs

*           Jordan Maxwell

*           Dr. James E. McDonald

*           Dr. John Edward Mack

*           Dr. Donald Menzel

*           James W. Moseley

*           George Noory*           Curtis Peebles

*           Dr. Kevin D. Randle

*           Nicholas "Nick" Redfern

*           Edward J. Ruppelt

*           Dr. Harley Rutledge

*           Dr. Carl Sagan

*           Dr. Michael Emin Salla

*           Robert Sheaffer

*           Whitley Strieber

*           Leonard H. Stringfield

*           Dr. Peter A. Sturrock

*           Dr. Michael D. Swords

*           George Van Tassel

*           Dr. Jacques Vallée

*           Alfred Webre

*           Kenny Young

[modifica] Oceania

[modifica] America de Sud

[modifica] Argentina

*           Fabio Zerpa

[modifica] Brazilia

*           Christiano J. Jabur

*           Cláudio Tsuyoshi Suenaga

[modifica] Ecuador

*           Dr. Carol Rosin

Adus de la "https://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_a_ufologilor"
Experimentul Philadelphia

In anul 1943, vasul de lupta american U.S.S. Eldridge, DE-173 a luat parte la un experiment care presupunea gasirea unei metode de a genera si controla efectul invizibilitatii, pentru ca ulterior acesta sa fie aplicat asupra navelor de razboi. Numele oficial al acestui experiment este Proiectul Rainbow dar are aceeasi notorietate si sub numele de Experimentul Philadelphia. Exista multe ipoteze despre ceea ce s-ar fi intamplat pe parcursul desfasurarii acestui experiment, unele plauzibile, altele exagerate, dar un lucru este cert : CEVA NU A MERS CONFORM PLANULUI.

Marina americana recunoaste ca distrugatorul U.S.S. Eldridge a luat parte la un experiment care presupunea "invaluirea" acestuia cu fire si cabluri electrice in incercarea de a anula campul magnetic al metalului din care era construit. Prin aceasta demagnetizare se dorea ascunderea navei pe radarele inamicilor in timpul razboiului. Acest raport care a fost facut public de catre armata americana este unul foarte simplu, scurt si la obiect, fara nimic iesit din comun, fara nimic extraordinar, chiar banal as putea spune. Au aparut insa diversi martori mai mult sau mai putin implicati, mai mult sau mai putini credibili, precum si documente a caror autenticitate este in continuare discutabila, care ne spun o poveste incredibila.

Ce s-ar fi intamplat cu adevarat

S-au spus multe si multi au iesit in fata fie pentru a face o afirmatie, fie pentru a spune o parere. Unele informatii legate de acest experiment difera in functie de sursa, dar dupa ce m-am documentat din mai multe parti, cred ca am reusit sa extrag esentialul si sa realizez acest text pentru ca dumneavoastra sa va puteti potoli curiozitatea si sa puteti afla lucrurile importante.

In anul 1943, americanii au recrutat in secret cele mai "luminate" minti ale acelor timpuri, savanti straluciti si populari datorita coeficientului de inteligenta foarte ridicat. Dintre cei mai importanti ii enumeram pe : Dr. Albert Einstein, Dr. John Von Neumann si Dr. Nikola Tesla. Acestia au reusit nu numai ce si-au propus ci si ceea ce nu se gandeau ca se va intampla. In urma acestui experiment, nu numai ca au reusit sa faca vasul american invizibil pentru radarele inamice dar au reusit sa-l faca invizibil si pentru ochiul uman si sa-l teleporteze instantaneu intr-un alt port, pret de cateva minute, distorsionand astfel spatiul si timpul. Consecintele sau mai bine zis efectele acestei "ghidusii" au fost dezastruase si resimtite din plin de catre membrii echipajului U.S.S. Eldridge, echipaj care a fost supus acestui experiment fara a fi anuntat in prealabil. Pe vas, pe langa echipaj, se mai aflau cateva tone de echipament electronic experimental cum ar fi : doua generatoare imense, trei transmitatoare RF, trei mii de tuburi amplificatoare sincronizate si alte componente ce avea ca scop producerea masiva a campurilor electromagnetice, care configurate in mod corespunzator, puteau fi capabile de a indoi lumina si undele radio din jurul navei, realizand astfel invizibiltatea pentru radarele inamicilor.

Pe data de 28 octombrie 1943 la ora 17:15, experimentul Philadelphia a inceput, cele doua mari generatoare au fost puse in functiune si totul parea sa functioneze conform planului. Distrugatorul U.S.S. Eldridge a inceput insa sa dispara, putin cate putin, fiind din ce in ce mai putin vizibil pentru martorii si coordonatorii acestui experiment, pana in momentul in care acesta a disparut complet. Inainte de disparitia completa a navei, o lumina albastra orbitoare a inconjurat nava si echipajul acesteia. Dupa cateva secunde de la disparitie, s-a raportat aparitia vasului la cateva sute de kilometri departare, intr-un port din Norfolk, Virginia. Dupa cateva minute (aproximativ 15 minute spun unii), s-a teleportat inapoi la locul efectuarii experimentului, Curtea Navala din Philadelphia a Marinei Americane. La intoarcere, s-a constatat ca o parte din echipaj a disparut, unii membrii ai echipajului nu au mai revenit niciodata, ceilalti inca aflati pe vas au cedat psihic iar cel mai ciudat rezultat al acestui experiment a fost reprezentat de cei cinci soldati care au fost gasiti incastrati in structura navei, ca si cum ar fi facut parte din ea.

Supravietuitorii echipajului au fost lasati la vatra motivandu-se ca nu sunt apti din punct de vedere psihic, iar o mare parte dintre ei au murit la scurt timp dupa aceea din diverse cauze misterioase. Desi totul pare desprins dintr-un film science fiction trebuie amintit ca in anii 1940 a fost creata bomba atomica, deci tehnologia nu era atat de primitiva pe cat ne imaginam noi cei din ziua de azi. Desi cei mai multi dintre membrii echipajului au fost afectati psihic destul de grav, cativa dintre ei si-au revenit dar nu in totalitate.

Sunt relatate intamplari precum aceea a unuia dintre ei care statea la masa impreuna cu sotia si copilul sau, s-a ridicat, a trecut printr-un perete si nu a mai fost vazut niciodata. Un altul a disparut in mijlocul unei batai izbucnite intr-un bar, lasand pe ceilalti plini de uimire. Alti doi au disparut in plina zi evaporandu-se pur si simplu. Trebuie notat faptul ca au existat martori oculari (si poate inca mai exista) care au depus marturii si care au furnizat detalii cu privire la aceste intamplari. Cele mai grave efecte secundare se pare ca ar fi fost acelea care s-au manifestat blocand anumiti indivizi in ceea ce parea a fi o alta dimensiune. Acestia ramaneau pur si simplu impietriti devenind invizibili pentru perioade mai scurte sau mai lungi de timp. Nu puteau vorbi, nu se puteau misca si nu puteau interactiona cu nimeni in nici un fel. Un astfel de "inghet" (asa a fost denumit de cei care studiau fenomenul) putea dura cateva minute sau cateva ore. Oamenii care treceau prin asa ceva erau "agresati" doar pe plan psihic. Corpul acestora era in stare perfecta atunci cand isi reveneau, mintea le era insa din ce in ce mai tulburata pe masura ce fenomenul crestea in intensitate. Perioadele de inghet au inceput sa creasca de la cateva zile la cateva luni, iar la un moment dat se spune ca unul dintre cei afectati a izbucnit pur si simplu in flacari. Cea mai lunga perioada de inghet prin care cineva a trecut a fost de sase luni in timpul nostru. Spun "timpul nostru" deoarece subiectii in momentul in care isi reveneau declarau ca, desi erau constienti de ceea ce se intampla in jurul lor, timpul trecea cu totul altfel (nu stiu daca timpul se scurgea mai repede sau mai incet pentru ei). Mai tarziu, acest fenomen a fost numit Efectul Zeeman.

Exista voci care sustin ca Experimentul Philadelphia sau Proiectul Rainbow, a fost infaptuit din cauza teoriei emise de catre Albert Einstein. Teoria sa purta numele de "Teoria Campurilor Unificate pentru Gravitatie si Electricitate". Aceasta trebuia demonstrata intr-un fel sau altul, apoi folosita in dezvoltarea camuflajelor electronice (bineinteles, daca aceasta teorie era aplicabila). Einstein si-a publicat la un moment dat teoria sa in limba germana, intr-un jurnal de stiinta (intre anii 1925-1927) dar mai tarziu aceasta a fost retrasa motivandu-se ca este incompleta.

Toti membrii supravietuitori ai echipajului U.S.S. Eldridge, DE-173 care au luat parte la acest experiment fara ca macar sa fie instiintati in prealabil, au fost atent monitorizati de catre guvernul U.S.A, incercandu-se astfel o musamalizare de proportii. A existat la un moment dat un martor, pe nume Carlos Miguele Allende. Acesta facea deasemenea parte din Marina Americana dar nu facea parte si din Experimentul Philadelphia. El facea parte din echipajul navei S.S. Andrew Furuseth, nava care se afla in portul Norfolk, Virginia adica exact in locul in care U.S.S. Eldridge si-a facut aparitia pret de cateva minute imediat dupa inceperea experimentului. Dr. Morris K. Jessup, un renumit astronom din acea perioada, a inceput sa primeasca brusc scrisori din partea acestui Carlos Miguele Allende, in care i se ofereau informatii detaliate cu privire la Experimentul Philadelphia. In acele scrisori i se relatau cele vazute de catre el (Carlos Miguele Allende) si colegii sai si ii erau deasemenea deslusite multe secrete. Desi la inceput a fost interesat, astronomul a ajuns mai tarziu la concluzia ca totul nu este decat o farsa. Mai tarziu a realizat cat de amarnic s-a inselat atunci cand doua persoane l-au cautat si i-au spus cum un om i-a oprit intamplator intr-un parc si le-a spus o poveste despre un experiment, cu tot felul de detalii surprinzatoare si cutremuratoare. Dr. Morris K. Jessup s-a sinucis pe data de 20 aprilie 1959 lasand in urma un bilet pe care scria "O alta existenta a universului este mai buna decat lumea asta mizerabila". Unii cred ca acesta a fost asasinat pentru a putea fi redus la tacere.

Bineinteles ca exista destule controverse, dezbateri si ipoteze pe baza acestui experiment. Unii afirma ca cei care au disparut fara absolut nici o urma, au fost azvarliti intr-o alta dimensiunea sau intr-un alt timp. Daca doriti detalii despre persoanele, locurile sau teoriile prezentate mai sus, le puteti gasi cu ajutorul oricarui motor de cautare pe Internet. Eu am incercat sa fac un rezumat cat mai clar si mai cuprinzator al acestui subiect. In speranta ca vi s-a parut interesant ceea ce ati citit nu pot sa va spun decat "Keep on rockin' in the free world !"


Document Info


Accesari: 4436
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )