Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload

Imigranti se intorc in Romania

diverse
Imigranti se intorc in RomaniaPornită in Statele Unite ale Americi criza economică a ajuns în Europa,si se extinde la nivel global, ajungându-se ca români plecati în străinătate să nu mai aibă de lucru,sa stea in somaj,unii chiar se intorc in tară, sperând că aici se va îmbunătăti in primul rând situatia financiară, iar apoi cum spun ei "Cea 16516l1116q ce ne seaca pe noi români, este coruptia si până ce nu va dispărea, ei nu vor ar putea sa conceapa viata in Romania".
Stând de vorbă cu Alin I. din Spania , acesta ne-a spus că a rămas fără loc de munca de două luni si trăieste din 800 de euro pe lună, după ce a lucrat într-o fabrică de conserve, bani care îi asigura doar mâncarea si chiria, iar marele lui noroc este ca stă înpreună cu înca doi prieteni români cu care împarte cheltuielile, dar în aceasta situatie nu mai poate trăi mult timp pentru ca el a plecat acolo nu ca să trăiască de pe o zi pe alta ci ca să strângă bani.Lucrurile se schimbă la M. Daniel care primeste de la stat 1200 de euro după ce a lucrat in constructi timp de 3 ani, si acum este in somaj.Există si români fericiti care pentru calitatea serviciilor prestate sunt apreciati de sefi străini, iar acestia le asigura un loc de muncă permanent dar, cum este cazul lui Ionel O., care a lucrat 7 ani la aceiasi firmă si a ajuns mâna dreapta a sefului său, oricât de mult ne-am strădui să facem bine un lucru aici in străinatate tot străini vom ramane.

Multi români pentru banii luati din somaj mai bine se intorc acasa, alături de familie, si zic ei că în România un loc de munca si-ar găsi dar nu la fel de bine platit.Multi spun că dacă esti în străinătate trăiesti bine, dar nu multi stiu cum se lucrează acolo, cum zic multi de dincolo: "Am încăruntit de două ori, dar nu avem ce face.Ce să facem la noi in tară? Noi suntem pentru România generatia de sacrificiu, facem totul cu gândul că la copii nostri le va fi mai bine si nu vor avea de îndurat atâtea jigniri si ofense aduse la adresa noastră din partea străinilor". Dar până când toti românii se vor întoarce in România este drum lung, deoarece multi dintre ei sunt cu familia acolo si nu au de gând să lase viata de acolo pentru viata grea din Romania, Mirel A. spune că : "Odată ce esti cu familia aici, concepi altfel viata îti dai seama că ai tot ce îti doresti lângă tine, duci o viată bună alături de cei dragi".Multi români vor rămâne acolo iar rădăcinile lor se vor pierde cu timpul si vor deveni cetăteni spanioli, italiani, germani, francezi.

Document Info


Accesari: 1087
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )