Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Imperiul celor 30 de arginti

diverse


Imperiul celor 30 de arginti


Traim într-o lume corupta, atinsa de germenii bolnavi ai lacomiei, indolentei si sarcasmului.
L-am lasat pe Isus în Ghetsemani, dupa ceasul ispitirii sale.

Matei 26: 46-56- daca în pustie, fiarele salbatice îi erau supuse si-i slujeau, iata ca acum fiarele carora li se zice oameni pun mâna pe sabii, ciomege, faclii si îl pândesc sa-l prinda.

v. 46- iata ca se apropie vânzatorul! -Iuda, unul din cei 12.


1. TRECUTUL. Cum a ajuns Iuda din ucenicul Mântuitorului un vânzator?


a) momentul de întâlnire - " Învatatorule, te voi urma ."-" vulpile au vizuini, pasarile cerului au cuiburi, dar Fiul omului n-are unde."-unii comentatori aplica aceasta întâmplare în dreptul lui Iuda.

Totusi Mântuitorul l-a primit, asa este El, primeste pe oricine.

Iuda voia sa-L constrânga pe Isus sa se faca Împarat, pentru 30 de arginti, pretul unui sclav, Iuda a vândut pe Domnul slavei, 30, nu multi, bani de nimic, dar si astazi Isus este vândut tot pe lucruri de nimic - Vulpile mici strica viile mari

b) în seara cinei -înainte sa participe la cina cea de taina, Iuda hotarâse sa-L vânda. Sunt si astazi oameni care savârsesc în ascuns pacate, apoi vin sa se împartaseasca.

lectia umilintei - spalarea picioarelor - El sterge cu stergarul ca omul sa apara de acum înainte ca si cum n-a fost murdar niciodata

Când Domnul Isus a spalat picioarele lui Iuda el a vrut sa marturiseasca pacatul, dar mândria.Avea în fata pe cel ce facuse cerul si pamântul smerindu-se ca rob, dar el, faptura, era prea mândru sa-si recunoasca pacatul.

Isus nu l-a demascat pe fata, desi Iuda merita. Iuda a avut o vointa libera, dar iubirea de bani l-a cucerit. Iubirea de bani este radacina tuturor relelor.

El credea ca din necredinta preotilor ca Isus este Mesia, putea stoarce niste bani.De aceea, Matei 26:47.

Cu sabii, ciomege, faclii, felinare, au venit sa-l prinda, sa nu scape, sa nu faca vreo minune. Coruptie, iubire de bani, iata lumea aceea care încearca sa-si lumineze pasii spre mai bine, numai cu lumina fizica. O lumina palida a facliilor reci ale neiubirii .Lumina lumii, Isus Hristos privea cu mila la întunericul vietii preotilor cei mai de seama, batrânilor norodului, gloatei care a iesit ca dupa un câine. Facliile reci ale neiubirii, luminau chipurile hidoase ale mercenarilor.

Ioan 18:4-8, Isus strafulgerat de dumnezeirea sa este mijlocitorul ucenicilor în lumea de ura a întunericului. "Eu sunt"- puteau întelege - "ceasul vostru si puterea întunericului"


2. SĂRUTUL


v. 48- 49 -acesta era semnul fatarniciei! Scuipaturile si palmele de mai târziu, peste gura, peste ochi, buretele îmbibat cu otet care va atinge acele buze, chiar setea coplesitoare de pe cruce, au fost mai usor de îndurat de buzele lui Isus decât acel sarut mârsav, sarutul lui Iuda, cu inima împartita. Acelasi sarut îl simte Isus si astazi, când sotul saruta sotia, dupa care se da cu sufletul si trupul alteia, sau atunci când sotia saruta sotul, dupa care în ascuns, pleaca la amantul ei. Nu va luati dupa telenovele, care învata ca infidelitatea este o virtute. si întotdeauna actorii cei mai frumosi sunt din familii diferite, pentru ca spectatorul sa-si doreasca sa se cupleze. Câti nu îl condamnam pe Iuda si suntem pe aceeasi treapta cu el. Lumea este plina de sarut patimas pacatos. Mojicia si duhoarea unui asemenea sarut îi face sila si azi Fiului lui Dumnezeu.

De ce semnul a fost printr-un sarut? - Psalmul 2 ? Sarutati pe Fiul? ("Dati cinste Fiului " este în lb. româna , dar în engleza este "Sarutati pe Fiul" , sa fie oare împlinirea acestei profetii?)

Nu prea cred. Mai exista un aspect interesant. Iuda putea sa-l fi iubit pe Mântuitorul cu toate ca-L vindea. Exista si astfel de iubiri la unii oameni. Retinem faptul ca Domnul Isus trebuie cu adevarat sa fie vrednic de toata iubirea, daca pâna si cel care-L vindea, dorea s-o faca printr-un sarut.

3. PRINDEREA


V. 50- Prietene..l-au prins pe Lumina lumii. Voinicosii legara pe dusmanul de moarte al stapânilor lor.

v. 51- Petru taie urechea - era fricos. Evangheliile spun ca Isus a vindecat pe Malhu - Luca 22:51

v. 52-53. Pune-ti sabia în teaca. Toti cei ce scot sabia , de sabie vor pieri

legiuni de îngeri. Câte o legiune pentru fiecare ucenic!

Dupa ce Isus este arestat, Scriptura ne relateaza ca Iuda sfârseste tragic: Matei 27:5, Fapte 1:18- spânzuratoarea.

Preotii spun : Ce ne pasa noua, treaba ta! Ce consolare a unui pacatos! Ce atitudine preoteasca! Pentru ca Iuda a terminat-o asa, vreau sa va întreb, de ce a sfârsit asa?

Doua probleme mari la el: - iubirea de bani - tradare

- sarut fals - fatarnicie

Dumnezeu a privit cu durere când iubirea de bani a facut în istoria pacatului, din oameni, indivizi fara scrupule. Când inima mea este plina de fatarnicie, când ma prefac si sunt nenatural, Dumnezeu se întristeaza din nou. Duhul Sfânt lucreaza cu putere ca sa recladeasca în inimile noastre forta integritatii care este primul pas în procesul întoarcerii la Eden.

Ne punem des întrebarea: De ce suferim noi românii? De ce suntem noi victima unui destin mai crud decât alte natiuni? Cine este de vina ca totul merge din rau în mai rau?

* Nicolae Filimon - nuvela - S-au adunat boierii la Craiova sa scoata tarile române din impas.

UN RĂSPUNS: PARLAMENTARII- As vrea sa-i invitam în aceasta seara

" Domnule presedinte, Domnilor parlamentari,

Traim zile grele pentru tara noastra si în mâinile dumneavoastra se afla destinul ei. Societatea româneasca a ajuns corupta si insensibila la nevoile celorlalti. Mesajul Bibliei în aceasta seara este: "Dati-va pilda pe voi însiva înaintea acestei tari. Mai mult decât un cont în Elvetia, face o constiinta curata în fata lui Dumnezeu. Iubirea de bani si mândria l-a dus pe Iuda la ruina. Nu va vindeti sufletul pentru arginti care niciodata nu vor fi curati!

Este vremea unei reforme în tara noastra. Dar întotdeauna reforma a început cu pocainta. Aveti curajul, si pentru un minut stati în fata propriei dumneavoastra constiinte! Va vin în minte ocaziile tradarii? Fie ca mândria de intelectuali ai neamului sa va paleasca în fata Domnului Slavei!

si ca sa întelegeti ca morala crestina se poate trai la un înalt nivel si la nivel înalt, priviti la Domnul Valahiei, Constantin Brâncoveanu, care n-a tradat pe Domnul sau pentru nimic în lume. Cei patru copii ai lui decapitati unul câte unul, n-au putut sa-L clinteasca în hotarârea sa de a ramâne credincios si la umbra rece a bardei calaului!!!

Scriptura de protocol pe care o aveti pe masa în sedinte, ar fi timpul s-o traiti în viata dumneavoastra! E timpul ca dragostea pentru tara pe care o aveti în inimi s-o dovediti înaintea întregii natiuni!

Asa sa v-ajute Dumnezeu!""-UN ALT RĂSPUNS: noi suntem de vina.

" ... am pus toti mâna de la mâna ca sa strângem banii câti a costat sângele liberatorului: Caiafa n-a fost decât mijlocitorul nostru. Ţarina Olarului, platita cu acei bani, tarina cumparata cu pretul sângelui e în mostenirea noastra, e a noastra. Noi am fost acolo! Iar acea sfoara de mosie sporit-a în chip misterios, s-a latit pâna a cuprins jumatate din fata pamântului, toata fata pamântului: orase întregi , orase cu multa omenire, asternute cu piatra, luminate, maturate, orase cu pravalii si bordeluri, stralucesc pe ea de la miazanoapte la miazazi. si pentru ca taina sa fie din ce în ce mai mare, banii lui Iuda, la fel, înmiiti de tradarile atâtor veacuri, de toate târgurile încheiate si sporiti pe deasupra cu dobânda, s-au facut puzderie de multi. Acuma, pot jura contabilii, toate încaperile Templului n-ar ajunge sa cuprinda banii puiati pâna astazi de cei 30 de dinari, pe care, în aiureala caintei, i-a aruncat acolo cel ce si-a vândut Dumnezeul."

-UN ULTIM RĂSPUNS: EU SUNT DE VINĂ!

celelalte raspunsuri nu sunt false si totusi acesta din urma este cel mai adevarat dintre toate. 1 Timotei 1:15. Cel dintâi sunt eu!!!

"Era odata pe vremuri un împarat mare si puternic. Hotarele împaratiei sale se întindeau departe . departe. Poporul suferea din pricina darilor pe care împaratul le punea peste el. Dar împaratul, huzurea de bine, în mijlocul bogatiilor sale. Nu ducea lipsa de nimic.      Dar, nu se întâmpla sa fii trist chiar când nu ai nici un motiv? Asa era si împaratul acesta. În mijlocul averilor sale era mereu trist si nu se putea bucura. Într-o zi, saturându-se de viata aceasta, chema pe cel mai mare bufon din împaratie, rugându-l sa-l faca sa râda si astfel sa-i vina pofta de viata. Dupa câteva ceasuri în care bufonul izbuti sa-l faca pe rege sa se tina cu mâinile de burta de râs, împaratul, scoase un inel cu diamante, i-l dadu bufonului si spuse:

--- Ţine acest inel din partea mea, vreau sa te rasplatesc. Esti cel mai nebun om pe care l-am vazut vreodata. Daca vei mai gasi în viata ta pe vreunul mai nebun decât tine, poti sa i-l dai cadou. Ha, ha, ha!

.si anii trecura. Împaratul ducea o viata numai în baluri, chefuri si ospete, în timp ce poporul suferea. Anii batrânetii se lasara grei pe umerii regelui. Din nou tristetea îl coplesi. Îl chema pe bufon din nou la curte. Acesta, se înfatisa în fata regelui:

M-ati chemat maiestate?

Da, Fiule, din nou sunt trist!

De ce sunteti trist maiestate?

Ehei, plec într-o calatorie lunga , lunga, n-am cum sa fac sa nu mai plec..

Plecati în calatoria cea lunga maiestate? Când va întoarceti maiestate?

Cred ca nu ma voi mai întoarce.

AM o întrebare. Sunteti pregatit?

Tocmai ca nu sunt pregatit.

.si bufonul, pleca ochii undeva în jos, scoase inelul cu diamante, pe care, regele însusi i-l daduse în urma cu multi ani, îl întinse regelui si spuse:

- Sire, unul care pleaca într-o asemenea calatorie, si e nepregatit, este mai nebun decât mine."


Apel : Ceasurile tradarii sunt gata sa fie uitate de Isus daca noi ne rugam pentru aceasta. Recunoaste în viata ta ceasurile tradarii si cere-ti iertare de la Mântuitorul. Cauta sa-ti schimbi viata si El te va ajuta. AI ÎNCREDERE! Nici un strigat nu a trecut pe lânga urechea lui ca sa nu fi fost luat în seama. ..

Curaj! Chiar daca ne-am dovedit niste iubitori de bani, tradatori, fatarnici, " sângele lui Isus Hristos -care a început sa curga în Ghetsemani , iar mai târziu pe cruce, ne curata de orice pacat"

2. Imperiul celor 30 de arginti


Am simtit în aceasta seara ca Dumnezeu mi-a vorbit

Recunosc în viata mea momente de fatarnicie si tradare si rog pe Dumnezeu sa ma ierte.

Rugati-va pentru mine !

Document Info


Accesari: 5029
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )