Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...Obiecte din hartie

diverse

CAVALET PENTRU POZE

  6 betisoare de lemn de la inghetata (sau 6 sipculite de 6 cm lungime ), aracet, tempera, penson, o fotografie.


:

*   Luati 2 betisoare, suprapuneti-le la una din margini, lipiti-le. (fig. 1). Mai faceti unul.

*   Luati un alt betisor si lipiti-l ca in fig. 2.

*   Rupeti un alt betisor in jumatate si lipiti-l ca in fig. 3. ATENTIE! Distanta intre cele doua betisoare trebuie sa fie egala cu dimensiunea fotografiei aleasa de voi.

*   Celelalte 2 betisoare ramase, lipiti-le la una din margini, apoi, aplicati o fasiuta de hartie ca in fig. 4.

*   Pentru ca lucrarea sa stea in picioare, lipiti fasia de hartie pe betisorul rupt in jumatate ca in fig. 5.

*   Pictati cavaletul obtinut. Puneti fotografia aleasa de voi. ( fig. 6 )   Pentru ca lucrarea sa capete un aspect de lacuit, dupa ce ati pictat-o, dati pe toata suprafata ei cu un penson inmuiat in aracet si lasati la uscat.
  fig. 1   fig. 2


 


  fig. 3 fig. 4

 


  fig. 5 fig. 6TELEVIZOR PORT-DESEN


  carton, aracet, foarfec, tempera, penson, o coala de celofan, linie, un desen preferat.


:

*   Pe carton, desenati conturul foii de desen. Micsorati con-turul obtinut cu aproximativ 2 cm. Decupati apoi partea din mijloc. ( fig. 1 )

*   Mariti cu 2-3 cm. conturul, pentru a obtine rama televiZo-rului. Decupati partea hasurata. ( fig. 2 ) Mai faceti o bucata identica

*   Taiati 9 fasii de carton, nu mai late decat rama televizoru-lui. Suprapuneti cate 3 una peste alta, si lipiti-le. Ati obti-nut astfel 3 fasii groase de carton. Lipiti aceste fasii ca in fig. 3.

*   Luati cealalta bucata de carton pe care ati decupat-o identic cu prima. Lipiti coala de celofan, astfel incat sa obtineti sticla televizorului. Aplicati partea aceasta, peste cealalta bucata pe care ati lipit fasiile de carton. Nu va ramane acum decat sa pictati televizorul vostru. ( fig. 4 )

*   Introduceti desenul ales de voi prin partea de sus in interiorul televizorului. Puteti sa schimbati desenul cand doriti. ( fig. 5 - 6 )
    fig. 1   fig. 2


   

fig. 3     fig. 4fig. 5

fig. 6


CEASUL CALENDAR

  o farfurie intinsa, carton, ziare, aracet, un pahar plastic, carioca neagra, rigla, penson, tempera.

*   Luati farfuria si desenati-i conturul pe carton. Decupati dupa conturul realizat. ( fig. 1 )

*   Decupati doua fasii de carton, care vor reprezenta cureaua de ceas, de cel putin 30 cm lungime, iar latimea egala cu circumferinta farfuriei. Lipiti-le sub conturul farfuriei. ( fig. 2 )*   Pregatiti-va un vas in care sa amestecati aracet cu putina apa. Cu un penson dati pe toata suprafata lucrarii. Aplicati una cate una bucatele de hartie igienica, iar cu ajutorul pensonului inmuiat in aracet, mulati fiecare bucatica pe suprafata ei respectiva, acoperind astfel toata lucrarea. Hartia fiind umeda, va capata forma respectiva in care a fost aplicata. Continuati in acelasi mod, pana cand toata structura va fi acoperita de 3 straturi de hartie si aracet. Lasati la uscat pentru o noapte sau chiar mai mult.

*   Dupa uscare luati un pahar de plastic, si desenati-i contu-rul in interiorul cartonului rotund, in care ati desenat farfuria. ( fig. 3 )

*   Pe o bucata de carton desenati limbile de ceas tinand cont de dimensiuni. Decupati-le. ( o limba mare pentru conturul farfuriei, si o limba mica pentru conturul paharului ). Acestea se prind de ceas cu bucatele de sarma maleabila, nu inainte de a gauri cu varful unui creion centrul cercului farfuriei desenate. ( fig. 4 )

*     Cercul mai mare va reprezenta zilele anului, iar cercul mic, lunile anului. Pentru asta va trebui sa impartiti cercul mare in 31 de parti egale, facand cate o liniuta cu o carioca neagra si scriind numarul ei. Conturul mic desenat, va tre-bui impartit in 12 parti egale pentru ca vom avea reprezen-tate aici, lunile anului. In fiecare portiune, scrieti   cu litere de tipar, lunile anului, in ordine, sau scrieti numarul res-pectiv al lunii. ( fig. 5)

*   Pentru a avea forma de ceas, uniti centurile, si colorati-le in culorile dorite de voi. Ati obtinut in acest mod un imens ceas calendar, care va va ajuta in organizarea activitatii voastre scolare. ( fig 6 )


fig. 1


fig. 2fig. 3fig. 4


Exemplu   -azi e 6 noembrie

  fig. 5


TABLOUL


  carton, folie de aluminiu, foarfece, tempera, penson.


:

*   Taiati o bucata de carton de forma dreptunghiulara cu dimensiuni de cca. 10 cm./ 20 cm. Pentru a realiza rama tabloului, taiati doua fasii de 2 cm./ 10 cm. si lipiti-le pe latimea lui. Taiati apoi alte doua fasii de carton cu l = 2 cm. si L = 16 cm. Lipiti-le pe lungimea lui. ( fig. 1 ).

*   In mijlocul tabloului, puteti sa va scrieti numele vostru. Pentru asta, decupati litere de carton care le veti lipi   in mijloc. ( fig. 2 )

*   Aplicati folia de aluminiu peste tabloul relizat din carton si modelati-o perfect peste forme. Nu este nevoie sa lipiti aluminiul de carton!

*   Folosind tempera puteti sa pictati tabloul in culorile dorite de voi. (fig. 3 ) 

  fig. 1   fig. 2fig. 3PANZA DE PAIANJEN

: o foaie de desen, aracet, celofan de marimea foii de desen.


:  

*   Puneti foaia de desen in pozitie orizontala. Liniati foaia la jumatatea lungimii si la jumatatea latimii.Uniti punctul de intersectie cu fiecare colt al foii. ( fig. 1 )

*   Desenati panza de paianjen. ( fig. 2 )

*   Puneti deasupra foii desenate, celofanul si fixati-l cu aracet la colturi. Aplicati aracet pe conturul panzei de paianjen desenate. Este indicat sa puneti aracetul intr-un tub de kechup.

*   Dupa ce se usuca desprindeti conturul de aracet. Panza obtinuta o puteti pune in camera voastra, deasupra usii sau in diferite colturi ale camerii. ( fig. 3 - 4 )   

  fig. 1     fig. 2 fig. 3
fig. 4

CUTIA SURPRIZA
carton subtire de cca 30 cm./ 10 cm., aracet, foarfece, linie, acuarele


:

*   Luati coala de carton si impartiti-o in 3 parti egale. Pliati-o respectand linia.Veti obtine in modul acesta, 3 dreptunghiuri mai mici, lipite unul de altul. ( fig. 1 )

*   Dezdoiti. Puneti o rigla in pozitie verticala, in extrema stanga a colii de carton. Indoiti exact dupa rigla si hasurati noul dreptunghi format. Procedati la fel si pentru celelalte doua dreptunghiuri. ( fig. 2 )

*   Desenati un dreptunghi mic in interiorul primei parti care va folosi drept fereastra. Decupati-l. ( fig. 3 )

*   In partea din mijloc, desenati ce vreti voi. ( fig. 4 )

*   Intoarceti coala de carton. Tineti minte care parte nu a fost desenata sau taiata. Pe partea respectiva, desenati acum ceva. ( fig. 5 )

*   Reintoarceti coala. Lipiti acum prima bucata hasurata cu a treia bucata in modul in care desenul realizat ultimul sa fie primul, apoi sa urmeze dreptunghiul taiat, iar dedesupt desenul realizat prima data. ( fig. 6 )

*   Ati realizat in felul aceasta o cutie surpriza care poate fi daruita oricui doriti in functie de desenul realizat. O astfel de cutiuta puteti sa-i daruiti mamei de ziua ei, realizandu-i si un desen surpriza. Ganditi-va la lucrul acesta! N-ar fi interesant? 

  fig. 1   fig. 2


fig. 3

fig. 4


 


fig. 5


fig. 6


COPACELUL


ziare, scotch, aracet, carton, hartie creponata de culoare verde si galbena, tempera, penson.


:

*   Rulati 4- 5 foi mari de ziar ( cate una pe rand ).Rupeti-le cu mana la cate un capat pe fiecare. Pe cartonul pregatit care va servi drept suport, pentru lucrare, fixati cu scotch foile rulate una langa alta, astfel incat sa obtineti trunchiul copacului. ( fig. 1 )

*     La jumatatea lor, fixati-le din nou cu scotch. Foile rulate ramase de la jumatate in sus, vor reprezenta ramurile copacului. ( fig. 3 )

*   Pregatiti-va un vas in care sa amestecati tempera de culoare maro cu putin aracet. Cu un penson, incepeti sa pictati pe toata suprafata copacului. Pictati si suportul de carton cu culoare verde. ( fig. 4 )

*   Pentru a reliza frunzele copacului, botiti o coala de hartie creponata de marimea unui un ghem mare de ata. Fixati-l de ramuri cu scotch. Procedati in acest mod pana cand tot copacul va fi umplut de frunze. ( fig. 5 )

VARIANTE lipiti pe suportul de carton flori decupate.

inmuiati in aracet, bucatele de hartie igienica si lipiti-le pe   suportul de carton. Dupa ce usuca, pictati-le in culori diferite.

-in copacel, puteti pune o cutiuta de carton, care va repezenta casuta pasarelelor.

fig. 1fig. 2   fig. 3
  fig. 4 fig. 5

PAPUCELUL


Aveti papucei vechi pe care nu-i mai folositi, va incurca si vreti sa-i aruncati? Nu faceti asta! Redecorati-i si folositi-i ca suport pentru creione, vaza de flori, etc.!

un papuc vechi, ziare, pietricele, un pahar de plastic, aracet, tempera, pensoane, foarfec.


:

*   Papucul vechi ( de preferinta adidas ) se umple in interior cu pietricele. Introduceti un pahar de plastic in deschiza-tura papucului pentru a impiedica ca pietricelele sa iasa. Taiati surplusul paharelului.

*   Pregatiti-va un vas in care sa amestecati aracet cu putina apa. Cu un penson dati pe toata suprafata lucrarii. Aplicati una cate una bucatele de ziar, iar cu ajutorul pensonului inmuiat in aracet, mulati fiecare bucatica pe suprafata ei respectiva, acoperind astfel toata lucrarea. Ziarul fiind umed, va capata forma respectiva in care a fost aplicata. Continuati in acelasi mod, pana cand toata structura va fi acoperita de 3 straturi de ziar si aracet. Lasati la uscat pentru o noapte. Dupa uscare, lucrarea va deveni dura ca o roca. ( fig. 1 )*     Dupa aceea puteti picta papucul, folosind tempera. Incercati sa-l pictati cu pete de leopard, sau cu diferite for-me geometrice, sau chiar cu culorile lui naturale. ( fig. 2 )

VARIANTA - puteti folosi lucrarea ca vaza de flori, ca suport pentru creioane, ca bibelou, etc.

- incercati in acelasi mod sa reconstituiti o cizma

fig. 1 fig. 2

PORTRETUL INJUMATATIT


o foaie de desen, o fotografie decupata dintr-o revista infatisand un chip uman sau animal, aracet, foarfec.


:

*   Decupati fotografia aleasa dupa conturul chipului. Taiati-o in doua pe lungul ei. Lipiti una din jumatati pe foaia de desen. ( fig. 1 )

*   In jumatatea foii de desen trebuie   sa continuati voi portretul, astfel incat sa semenene cat mai mult cu originalul. ( fig. 2 )


VARIANTE

-dupa ce ati lipit jumatatea fotografiei si ati facut   doar conturul celeilalte jumatati

-rupeti bucatele foarte mici de ziar, si lipiti-le in interiorul conturului. Lasati-l asa fara sa-l pictati

- decupati mici figuri geometrice din hartie glace, si lipiti-le aiurea in contur, chiar si unele peste altele

  - decupati un alt portret, si lipiti jumatatea care lipseste


 

fig. 1   fig. 2


AVIONUL

o cutiuta de carton de forma trunchiului de piramida, creioane vechi, pixuri vechi, carioci vechi, un pahar de plastic, 2-4 tuburi de carton mici ( sau tuburi de medicamente ), carton, aracet, tempera, pensoane, rigla


  :

*   Luati coala de carton. In centrul ei, puneti cutiuta de carton si desenati-i conturul. Ghidandu-va dupa conturul facut, desenati aripile avionului, folosind rigla. Decupati tot conturul realizat. Lipiti cutiuta de carton exact peste conturul ei. ( fig. 1 )

*   Luati paharul de plastic, gauriti cu varful unui creion fundul acestuia. Introduceti un creion, astfel incat sa i se vada varful. Lipiti paharul de plastic cu creionul in varf, in capul cutiutei de carton. Ati obtinut in felul acesta botul avionului. ( fig. 2 )

*   Luati cele doua sau patru tuburi de carton si lipiti-le in spatele cutiei de carton. ( fig. 3 )

*   Pixurile, creioanele, sau cariocile vechi, se lipesc pe suprafata intinsa a cutiei de carton, chiar in pozitii diferite. In cazul acesta trebuie sa uzati toata imaginatia voastra

*   Pentru a intari toata structura avionului, dati cu un penson inmuiat in aracet gros pe toata suprafata. Lasati la uscat.

*   Dupa uscare structura va deveni dura si alba. Acum puteti sa o pictati folosind tempera si uzand de toata imaginatia voastra. ( fig. 4 - 5 )


      fig. 1       fig. 2


fig. 3     fig. 4

fig. 5
loading...
Document Info


Accesari: 1271
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )