Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Reguli generale de protectia muncii si PSI in laborator pentru studenti

diverse
Down Ribbon: Reguli generale de protectia muncii si PSI în laborator pentru studenti.


Hainele folosite în timpul lucrarilor practice sa fie simple, sa nu aibe elemente volante care sa poata încurca efectuarea lucrarii. În timpul lucrarilor practice efectuate cu mâna este de dorit sa nu se poarte inel proeminent. Parul lung trebuie sa fie legat 14114s185o . Purtarea halatului alb în timpul lucrarilor practice este obligatorie.
În laborator ne comportam civilizat, atentia sa fie îndreptata asupra experimentului si nu trebuie distrasa atentia altora în mod inutil. Sa nu se lucreze decât cu aparate cu a caror functionare suntem în clar. Sa nu se umble la instalatii ce nu apartin lucrarilor practice din aceiasi zi. Sa se ceara ajutorul asistentului în toate cazurile când prevederile lucrarii practice o cer sau atunci când apar orice fel de complicatii în timpul lucrarii.

Sa se pastreze ordinea la punctul de lucru. Dupa fiecare etapa de experiment sa facem ordine. Sa fim atenti în timpul folosirii instrumentelor ascutite, obiectelor de sticla etc. Lichidele varsate pe podea sau pe masa de lucru trebuie sterse imediat cu o cârpa cu exceptia cazurilor în care acestea sunt periculoase (ex. acid, otrava, etc.) caz în care necesita conditii speciale de înlaturare.

Mostrele de sânge folosite la experimente nu provin de la pacienti cu boli infectioase. Cu toate acestea sa se evite atingerea directa a pielii cu sângele provenit de la pacienti. Sângele picurat pe masa sau pe podea trebuie sters cu antiseptic si trebuie spalat (trebuie cerut ajutorul personalului tehnic).

Animalele de laborator care sunt folosite sunt sub supravegherea medicului veterinar si sunt sanatoase. Cu toate acestea trebuie evitata intrarea în contact cu pielea sau mucoasele a sângelui de animal, secretiilor sau excrementelor.

Este interzis mâncatul si fumatul în laborator.

Sa nu se înceapa lucrarea practica cu mâna ranita. Trebuie semnalat acest lucru asistentului. La terminarea lucrarii practice mâinile trebuie spalate cu mare atentie si trebuie folosite dezinfectantele pregatite în acest scop.

În timpul lucrarilor practice se folosesc rareori substante corozive. În cazul când acestea ajung pe piele sau mucoase trebuiesc imediat sterse cu o cârpa moale si apoi spalate cu apa abundenta.

De asemenea este mic si numarul substantelor foarte toxice care se folosesc. Nu trebuie uitat însa faptul ca multe substante utilizate chiar foarte diluate figureaza pe lista substantelor toxice. Câteva flacoane cu lichid concentrat pot sa provoace intoxicatii grave. Trebuie evitat ca pâna si substantele foarte diluate sa intre în contact cu pielea sau cu mucoasele.Câteva lichide care se folosesc sunt inflamabile si în general sunt marcate în acest fel (ex. xilol, eter, metanol, etanol etc.). Din aceste lichide se toarna deodata doar cantitati mici si imediat se închide flaconul. Sa nu se puna flaconul în apropierea obiectelor încalzite. Folosirea substantelor inflamabile în apropierea flacarii este interzisa.

Robinetele de gaz vor fi manipulate strict de catre asistent.

În laborator sunt foarte multe aparate electrice. Acestea corespund normelor locale si internationale de protectie la atingere. Legarea aparaturii la retea si pornirea este efectuata de personalul tehnic. Nu trebuie atinse instalatiile electrice cu mâna umeda, sa nu se atinga instalatiile electrice si împamântarea în acelasi timp.

Sa nu se blocheze usile de iesire si nici caile de acces dintre mesele de laborator deoarece în cazul unui incendiu s-ar îngreuna evacuarea. În laborator trebuie adus numai echipamentul necesar. Nu trebuie depozitate genti pe mese pentru ca îngreuneaza munca si pot fi distruse.

Sa nu se uite ca regulile de protectia muncii obliga anuntarea imediat a asistentului de orice accidente din timpul lucrarii de laborator. Ranile mici, zgârieturile de animale, intrarea în contact cu substante toxice trebuie anuntate la fel ca si situatiile de urgenta majora.

În cazul unui de incendiu trebuie anuntat imediat asistentul de laborator.

Primul ajutor poate fi acordat de catre asistent, respectiv clinicile universitatii.

Alte reguli de protectia muncii se pot gasi în instructiunile privind metodologia specifica a unor lucrari practice. Studentii sunt obligati sa respecte instructiunile de protectia muncii date de catre asistentul supraveghetor.Document Info


Accesari: 4785
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )