Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Cetelem curs practic pentru vanzarile in rate

economie
Cetelem curs practic pentru vanzarile in rateACCESAREA APLICATIEI
Tasteaza in programul Internet Explorer adresa: https://services.cetelem.ro/roxnet.AUTENTIFICARE

Autentificarea consta introducerea unui Numar Retailer si a unei parole.Fiecare punct de lucru, va avea acces la aceasta aplicatie pe baza unui numar unic de autentificare si o parola. Aceste numere si parole nu se vor instraina !!!
Numarul de retailer si parola le veti primi odata cu instalarea aplicatiei Telematique. In momentul introducerii numarului de retailer si a parolei, sistemul va cere automat schimbarea parolei.


ATENTIE Numarul de retailer nu se modifica. Daca s-a introdus de 3 ori la rand gresit parola, aplicatia se va bloca automat.

Dupa autentificare, se deschide prima fereastra a aplicatiei Telematique.DESCRIEREA ECRANELOR DE LUCRU


Meniul aplicatiei este compus din : Credit clasic/Card

: Listare Statut cereri

: Simulator rate


SIMULATOR RATE
Dupa accesarea meniului SIMULARE CREDIT se va deschide o fereastra a aplicatiei unde se vor introduce urmatoarele date:

Valoare factura

Avans (daca este cazul)

Durata creditului

Categorie produse

Subcategorie produse
Dupa completarea datelor necesare, se va actiona campul destinat CAUTA PRODUSE.


In momentul actionarii acestui camp sistemul va afisa o lista cu produsele financiare active. Din aceasta lista se va selecta produsul financiar dorit de catre solicitantul de credit.  Pentru a realiza simularea ratelor se acceseaza Meniul SIMULARE CREDIT din pagina principala a aplicatiei.CALCULEAZA. In acel moment in partea de jos a ecranului apar toate costurile pe care un client trebuie sa le suporte pentru achizitionarea unui produs in rate.


Campul PAS SIMULARE permite sistemului sa genereze o contraoferta. Selectand un numar de la 0 la 12, ecranul va afisa doua simulari ale aceleiasi valori, dar pe perioade de timp diferite. Astfel, daca ati selectat 12, pe ecran se va afisa SIMULAREA PRINCIPALA, conform perioadei alese initial de catre client si SIMULARE 1 care afiseaza perioada diminuata in functie de numarul de luni ales in campul destinat PAS SIMULARE.


Daca solicitantul de credit alege o perioada de creditare mai mica, simulatorul va putea afisa o varianta cu o perioada mai mare si o varianta cu o perioada mai mica ( in functie de pasul ales). Astfel, pe ecran vom avea afisate trei simulari. SIMULAREA PRINCIPALA care prezinta perioada aleasa de client, SIMULARE 1 care prezinta perioada diminuata si SIMULARE 2 care prezinta perioada marita in functie de pasul ales.


Dupa prezentarea acestor oferte, clientul va alege varianta cea mai convenabila pentru el.SIMULARE PRINCIPALA - cu perioada de creditare 40 de luni

SIMULARE 1 - cu perioada de creditare de 34 de luni ( 40 - 6 )

SIMULARE 2 - cu perioada de creditare de 46 de luni ( 40 + 6 )COMPLETAREA DATELOR - CREDIT CLASIC


Pentru trimiterea unei noi cereri, se va selecta CREDIT CLASIC. In aceasta fereastra se completeaza datele personale ale solicitantului de credit.

La inceputul introducerii datelor in aplicatia Telematique, este necesar sa cunoastem valoarea sumei solicitate si daca se plateste avans sau nu.


Datele personale ale solicitantului de credit se vor introduce incepand cu titulatura : Domnul/Doamna. Pentru introducerea datelor (data nasterii, data eliberarii BI/CI) se va folosi ca separator "/ ".
Observati, in josul fiecarei pagini, de o parte si de cealalta a ecranului doua campuri, care prin accesarea lor ofera posibilitatea trecerii la fereastra urmatoare sau dupa caz, la cea anterioara.


Cod document identitate este o masura de siguranta intalnita doar in cazul Cartilor de Identitate. In cazul in care solicitantul de credit poseda Buletin de Identitate, codul document identitate nu mai este obligatoriu, astfel, acest camp nu se va completa.


In campul destinat Codului document identitate nu se vor completa decat caracterele numerice, fara initialele judetului unde a fost eliberata Cartea de Identitate.

Toate campurile care au dupa denumire semnul urmator , sunt campuri presetate si exista posibilitatea alegerii tipului de informatie necesara completarii campului respectiv.


Toate campurile aplicatiei sunt obligatoriu de completat. In cazul in care s-a sarit peste un camp obligatoriu, aplicatia va afisa un mesaj de atentionare. Daca datele introduse sunt eronate, aplicatia va afisa din nou un mesaj de atentionare.


Alegand judetul domiciliului, vom observa in campul urmator ca sunt presetate o parte din orasele care apartin de acel judet, astfel, reusim mai usor gasirea orasului in care solicitantul de credit locuieste.


La campul destinat actului de identitate exista 2 variante de selectat (Buletin de Identitate, Carte de Identitate). La numarul actului de identitate se vor introduce atat literele cat si numarul de identificare al actului respectiv ( ex : KX225652).


Data eliberarii BI / CI, expirarii BI / CI, data nasterii, data angajarii, se vor introduce dupa urmatorul model: zz/ll/aaaa ( zi/ luna/an).In partea stanga a ecranului se va introduce adresa din BI/CI, iar in partea dreapta a ecranului va fi introdusa adresa de rezidenta ( daca este cazul ). Veti observa, ca dupa introducerea adresei din BI/CI exista un camp destinat vizualizarii actului de identitate. Obligatoriu, aceasta casuta va fi "bifata" dupa introducerea si validarea adresei din actul de identitate.
Dupa ecranul unde este necesara completarea datelor de adresa si domiciliu, se va completa ecranul destinat altor informatii: In acest ecran se vor completa datele complementare, date care fac referire la telefon, la starea civila, numarul de copii, etc.


Daca solicitantul de credit este casatorit si se doreste cumul de venituri, sistemul va cere informatii despre partenera/partener. Daca se doreste cumul de venituri, partenerul/partenera trebuie sa prezinte aceleasi documente ca si solicitantul de credit.


In cazul in care solicitantul de credit este casatorit dar nu se doreste cumul de venituri, aplicatia va cere doar informatii minime despre partener/partenera.


In cazul in care un solicitant de credit declara copii minori trebuie sa fim siguri ca acestia sunt copii solicitantului, nu doar domiciliaza cu acesta. In cazul in care copii minori declarati sunt ai solicitantului de credit, numarul acestora se va completa in casutele corespunzatoare. In cazul in care copii minori nu sunt ai solicitantului respectiv sau nu are copii minori, casutele respective se vor completa cu "0".
Ecranul de mai jos face referire la profesia solicitantului de credit. Se va selecta sectorul de activitate si codul socio-profesional.


SECTOR DE ACTIVITATE - face referire la tipul societatii angajatoare - Societati comerciale

Societati bugetare (de stat)

Altele (pensionari, PFA)In cazul persoanelor fizice autorizate, se va selecta sectorul de activitate SOCIETATI COMERCIALE . In momentul in care la sectorul de activitate alegem SOCIETATI COMERCIALE iar la CSP alegem persoana fizica autorizata, aplicatia nu va cere informatii despre unitatea angajatoare.In cazul in care solicitantul de credit este pensionar la limita de varsta, vom selecta sectorul de activitate:

ALTELE . Daca solicitantul de credit este pensionar pe caz de boala revizuibila, sectorul de activitate

va fi acelasi ca cel mentionat mai sus iar la codul socio-profesional vom selecta pensionar caz boala

revizuibila. In acest caz vom putea incheia contractul de credit pe perioada ramasa pana la urmatoarea

revizuire medicala.Daca solicitantul de credit se afla in concediu crestere copil il vom incadra in sectorul de activitate ALTELE si alegand codul socio profesional pensionar caz boala revizuibila.Atentie: Codul socio profesional "DIVERSE" este menit in principal pentru tipurile de ocupatii descrise in tabelul codurilor Socio Profesionale (ex. Artisti sau Sportivi). Folosirea codului "DIVERSE" in mod repetat (mai ales pentru partener) fara a se incerca incadrarea aplicantului in unul din celelalte coduri socio profesionale existente poate denatura in mod nejustificat pozitia financiara a aplicantului sau a familiei sale, cu implicatii asupra deciziei de credit.Folosirea codului DIVERSE se va face numai in cazuri exceptionale, si nu in cazurile in care solicitantul de credit nu cunoaste aceste informatii.CATEGORII COD SOCIO- PROFESIONAL
Se accepta toate tipurile de persoane fizice autorizate (PFA). Pentru a incadra in sistem un PFA vom

respecta urmatoarele conditii:

PFA Artizan ( mestesugari, croitori, cizmari, tamplari, patiseri, etc.)

PFA Medical (medici si farmacisti, doctori, dentisti)

PFA Altele (notari, avocati, contabili, arhitecti)

PFA Comerciant ( mici magazine)


Ecranul de mai sus este destinat informatiilor cu privire la unitatea angajatoare. Toate campurile sunt

obligatorii. Campul pentru Codul CAEN este necesar pentru selectarea domeniului de activitate al firmei

angajatoare.


Pentru tipul contractului se va selecta perioada pe care este angajat solicitantul de credit.

Mod primire retributie se refera la modul cum se primeste salariul : lunar sau chenzinal (de doua ori pe luna).

Data angajarii se va completa dupa modelul urmator: zz/ll/aaaa.

CATEGORII CAEN

In functie de domeniul de activitate al firmei se alege CAEN-ul posibil. In aplicatia Telematique CAEN-ul

societatilor este grupat pentru o mai rapida alegere. Pentru a vedea lista completa a CAEN-urilor

existente, folositi anexele de la sfarsitul manualului.Urmatorul ecran este o continuare a datelor societatii angajatoare. Acest ecran solicita completarea datelor cu privire la unitatea angajatoare. Aceste informatii vor fi completate urmarind adeverinta de venit.

Exista un singur caz in care aceste campuri nu sunt necesare de completat ( campurile cu privire la societatea angajatoare). Acest caz se refera la PFA - uri. Daca s-a selectat la "Sectorul de activitate " PFA , sistemul va cere doar veniturile solicitantului respectiv.

ECRAN COMPLETAT CU VENITURILE SI CHELTUIELILE SOLICITANTULUI DE CREDIT.Daca solicitantul de credit este casatorit si se doreste cumul de venituri sistemul va afisa campuri

cu privire la informatiile Partenerei/partenerului. Daca s-a completat casuta referitoare la salariul partenerei, sistemul va cere informatii suplimentare despre partenera/ partener.


Deces

Invaliditate totala si permanenta de munca

Incapacitate temporara de munca


PACHETUL DIMC SAU D destinat atat salariatilor cat si pensionarilor, asigura urmatoarele evenimente:

Deces

Invaliditate totala si permanenta de munca

Incapacitate temporara de munca

Pierderea involuntara a locului de munca (Somaj)


Pachetele oferite persoanelor asigurate, sunt explicate pe larg in conditiile generale de creditare, articolul 3 -

Evenimente asigurate.


In cazul in care s-a selectat gresit codul socio-profesional (somer, altele, casnic, etc), aplicatia va selecta automat cazul FARA ASIGURARE


Ultimul ecran ce trebuie completat va contine date asupra contului bancar al clientului, numele agentiei unde clientul are contul deschis si daca exista un card atasat acestui cont.


O data completat si ecranul prezentat mai sus, aplicatia va afisa un sumar al cererii de credit introduse. In

acest ecran se pot vizualiza informatiile finale ale creditului (dobanda, rata, DAE, perioada de creditare,

etc.).In acest moment cererea de credit este trimisa spre verificare si poate avea urmatoarele raspunsuri:

Cererea curenta este preacceptata (reprezentata prin culoarea portocalie sau verde).

Dosarul a fost respins (raspuns reprezentat prin culoarea rosie).


Pentru a vizualiza statusul cererii sau a putea tipari contractul de credit se apeleaza meniul LISTARE STATUT CERERI.In aceasta fereastra vom putea vizualiza toate cererile introduse in ultimele 10 zile. Apeland acest meniu se vor afisa automat cererile introduse in aplicatie in ziua respectiva. Pentru a cauta o cerere introdusa in zilele anterioare, se poate introduce intervalul de zile pe care sa il afiseze aplicatia.Daca cererea de credit este este respinsa (rosie), accesand campul Tiparire, se va lista doar cererea de acordare produs financiar. Aceasta cerere trebuie tiparita sau completata si semnata de catre solicitant si partenera/ul acestuia. Aceste cereri vor fi trimise catre sediul Cetelem.


Daca cererea de credit este preacceptata, se vor tipari automat urmatoarele:


- oferta prealabila - 2 exemplare,

- contractul de credit de consum - 2 exemplare,

- cererea de acordare produs financiar.


Aceste documente se vor semna de catre client si se vor trimite catre sediul Cetelem pentru verificare.


Document Info


Accesari: 21576
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )