Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Mediu extern

economie


Mediu extern

Clientii sunt reprezentati de persoane fizice care doresc sa-si mobileze locuinta din aproape toate clasele sociale- oferta fiind grupului fiind structurata pe mai multe categorii de venituri, dar si pentru persoane juridice ce doresc sa-si mobileze sediile societatilor atat din Romania cat si din afara.

Furnizorii de materii prime sunt reprezentati de multitudinea de societati ce exploateaza masa lemnosa la nivel local pentru fiecare din fabricile de productie mobilier destinate Grupului Mobexpert.

2. Macromediul


a) Mediul demografic se refera la populatia situata in zona de activitate a intreprinderii si constituie piata potentiala a societatii. Populatia care ar putea fi interesata de produsele firmei este variata, acesta poate fi impartita pe categorii de varsta - majoritatea produselor societatii se adreseaza segmetului de varsta 25-25 ani. Un alt criteriu a de de destinatie al produselor ar fi pe sexe, astfel in statisticile barbatii sunt lideri in achizitia de mobilier pentru birouri si colectivitati, si aceeasi pozitie o ocupa femeile in achizitia de mobilier pentru case si decoratiuni interioare.

b) Mediul economic reprezinta suportul sau sursa puterii de cumparare a putatorilor cererii fie agenti economici sau cumparatori individuali.

O parte din elementele ce compun mediul economic al unei firme pot fi concretizate intr-o serie de indicatori cum ar fi structura pe ramura a economiei, nivelul de dezvoltare a pe ansamblu si pe ramura economica a populatiei, structura cheltuielilor de consum a populatiei, gradul de ocupare a fortei de munca, regimul investitiilor s.a.

Aceste elemente influenteza dezvoltarea si functionarea firmei. De exemplu schimbarile intervenite in structura cheltuilelilor de consum ale populatiei permit intreprinderii sa evalueze cererea satisfacuta si sa anticipeze sansele pe piata ale produselor lor pe piata.

f) Mediul institutional sau juridic reprezinta ansamblul reglementarilor de natura juridica ce influenteaza in mod direct sau indirect activitatea intreprinderii.

Produsele grupului Mobexpert se comercializeaza si se produc in conformitate cu legile in vigoare.Document Info


Accesari: 2792
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )