Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
POLITICA DE PRET

economie

POLITICA DE PRET
Stabilirea politicii de pret

Alaturi de produs, pretul se inscrie intre elementele fundamentale ale politicii de marketing turistic, el avand rolul decisive in luarea deciziei de cumparare. De aceea, 18118q1616s la stabilirea preturilor si tarifelor trebuie sa se porneasca atat de la preturile prestatiilor cat si de la piata.

Strategiile de pret

Multitudinea de combinatii a elementelor componente ale produsului turistic reflectata intr- o paleta larga de preturi si atrife accesibile unui numar mare de cumparatori poate constitui un atuu pentru agentia de turism.

In domeniul preturilor si tarifelor, paractica turistica cunoaste mai multe strategii.

Strategia tarifelor forfetare- se ofera turistilor un pachet minimal de servicii obligatorii ( transport, transferuri, pensiune completa) la un cost la redus.

Strategia tarifului ridicat care poate fi practicata in cazul unei oferte exclusive sau limitate din punct de vedere concurential sau in cazul unei oferte de lux, cu un grad ridicat de confort.

Strategia tarifului scazut poate fi folosita ca:strategie de lansare de patrundere pe piata fiind aplicata in general la agentiile de turism pentru un produs turistic determinat si pentru o periada de timp limitata

strategie de stimulare a cererii de servicii destinate unor anumite segmente de clientele cu venituri mai modesta. Se include aici turismul de masa, social, de tineret, si acestora li se ofera servicii de o clasa adecvata puterii lor de cumparare datorita folosirii unor capacitati complementare de cazare si unor meniuri standard.

Strategie tarifelor differentiate- este tactica aplicarii unor preturi si tarife ce sa diferenteaza dupa: criterii temporare, natura ofertei, continutul sau componentele pachetului de servicii

Strategia tarifelor psihologice cum ar fi 850 euro in loc de 842 de euro.

Strategia tarifului de monopolcare se poate utilize in cazul unor produse turistice in exclusivitate.

Pentru produsul turistic EGIPT- COAZIERA PE NIL, am ales strategia


Document Info


Accesari: 5024
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )