Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Seamana castravetii dupa metoda mea si nu vei regreta!

agricultura


Seamana castravetii dupa metoda mea si nu vei regreta!

metoda eficace folosita de noi la semanatul castravetilor.

Ai nevoie de folie (pentru solar), de dimensiuni cu 1-1,5 m ma 11311m1220l i mare decât suprafata pe care semeni castravetii. Pregatesti locul si maruntesti bine pamântul. La distanta de 50-60 cm faci rigole (santuri) dintr-un capat în altul al parcelei. Întinzi folia pe terenul astfel pregatit, în asa fel încât ea sa copieze suprafata terenului (sa ia forma rigolelor).Pe margini fixezi folia cu pamânt. În rigole, la distante de 60 de cm tai folia cu o cutie de conserva rotunda. Scoti bucata de folie taiata si în locul acesta pui 2-4 seminte de castraveti olandezi. Daca rasar toate semintele, le raresti si lasi doar doua fire. Pe marginea gaurilor fixezi folia de pamânt cu agrafe din sârma (sau bete, sau cuie lungi); introduci agrafa prin folie si o înfigi în pamânt pentru a nu patrunde aerul sub folie si astfel sa creasca buruieni pe parcela. Când alegi locul pentru semanat sa te gândesti ca e preferabil sa fie putin înclinat, astfel încât rigolele sa fie în "panta", dar nu exagerat de mare, pentru ca la udarea castravetilor se asaza furtunul cu apa în capatul mai ridicat al rigolei si apa se scurge pe fagas pâna la ultimul fir de castraveti.

În felul acesta se reduce riscul de a se "arde" castravetii. Avantajul acestei metode este ca nu trebuie sapati castravetii, iar recolta este tripla. Castravetii se întind pe folie si nu trebuie dirijati pe ata. Atentie! Trebuie culesi tot la doua zile, asa ca nu lasa sa treaca mai mult si vei vedea ce minunatie de castraveti vei avea. Nu încerca si cu alta samânta, ci doar cu samânta de castraveti olandezi. Dupa aceasta metoda, poti avea recolta bogata si de pepeni galbeni sau pepeni verzi.

Toate acestea vi le spun din proprie experienta. Pacat ca nu am poze, pentru ca anul trecut nu am facut nici una, dar va promit ca fac cu prima ocazie si va trimit.

Sa vedeti ce castraveti veti avea cu aceasta metoda într-o luna si jumatate de la semanare!


Document Info


Accesari: 31809
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )