Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Aspecte concrete in contractarea asigurarilor

Asigurari


Aspecte concrete în contractarea asigurarilor

Omniasig este autorizata de Conisia de Supraveghere a Asigurarilor sa practice urmatoarele clase de asigurari:

Asigurari autoAsigurarea facultativa tip CASCO pentru avarii si furt 141i82b a autovehiculelor

RCA si Carte Verde

Asigurarea facultativa tip CASCO pentru avarii si furt 141i82b a autovehiculelor este destinata persoanelor fizici si juridice cu domiciliul, resedinta sau sediul în România. Are ca obiect acoperirea daunelor produse autovehiculelor sau, dupa caz, vehiculelor tractate (remorci, semiremorci, etc.) supuse înmatricularii. Riscuri acoperite:

avarii provocate de ciocniri, loviri sau izbiri cu corpuri mobile sau imobile aflate în afara sau în interiorul autovehiculului, zgârieri, caderi, derapari sau rasturnari;

avarii provocate în mod direct sau indirect de incendiu, explozie si fenomene naturale;

pagube produse rotilor de rezerva, sculelor din dotarea standard, echipamentelor suplimentare, modificarilor constructive permanente, ca urmare a producerii evenimentului asigurat;

furtul autovehiculului sau a unor parti componente, piese, echipamente suplimentare ale acestuia;

pagube produse autovehiculului si/sau echipamentului suplimentar ca urmare a tentativei de furt;

pagube produse încaperii în care se afla autovehiculul, ca urmare a furtului sau tentativei de furt prin efractie.

RCA si Carte Verde sunt destinate persoanelor fizice sau persoanelor juridice. Au ca obiect acoperirea prejudiciilor provocate tertilor ca urmare a producerii evenimentului asigurat prin accidente de autovehicule. Riscuri acoperite: pagube materiale, vatamari corporale sau deces, pagube ca urmare a lipsei de folosinta a autovehiculului avariat, produse tertilor din culpa asiguratului.

Omniasig ofera urmatoarele produse de asigurare de raspundere civila auto:

asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA) - este reglementata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor anual, prin norme. Începând cu 01.01.2007, valabilitatea politei RCA va fi atât pe teritoriul României cât si pe teritoriul Uniunii Europene, unde România va avea calitate de membru.

Cartea Verde - carte internationala de asigurare a autovehiculelor, valabila în afara granitelor României, emisa sub autoritatea BAAR (Biroul Asigurarilor de Autovehicule din România) în conformitate cu Conventia "Carte Verde" de la Londra.

Asigurari de locuinte - sunt destinate persoanelor fizice (si persoanelor juridice, în cazul în care cladirile care fac obiectul asigurarii au destinatia de locuinta de serviciu sau locuinta de protocol).

Asigurarea complexa a locuintelor (GARANT) - este un produs complex care include:

  1. Asigurarea locuintelor si a bunurilor din locuinta - are ca obiect asigurarea locuintelor, inclusiv a bunurilor existente în acestea si a dependintelor si anexelor (garaje, magazii), precum si a instalatiilor si amenajarilor speciale (piscine, saune, instalatie de receptie prin satelit). Riscuri de baza acoperite: incendiu, trasnet, explozie, caderi de corpuri. Omniasig acorda despagubiri atât pentru reparatiile necesare, cât si pentru acoperirea prejudiciilor suferite ca urmare a producerii evenimentelor asigurate.
  2. Asigurarea de raspundere civila a proprietarului / locatarului fata de terti - are ca obiect acoperirea prejudiciilor cauzate tertilor ca urmare a producerii unor evenimente la locuinta asigurata sau pentru care asiguratul este raspunzator civil conform legii. Daune acoperite: daune materiale, vatamari corporale, deces produs tertilor din culpa civila, cheltuielile efectuate în procesul civil.
  3. Asigurarea de accidente pentru persoanele domiciliate la locuinta asigurata - are ca obiect acoperirea riscului de accidente care au drept urmare vatamarea corporala sau decesul persoanelor domiciliate la locuinta asigurata. Riscuri acoperite: decesul, invaliditatea permanenta, consecinte estetice si functionale cu caracter definitiv ale traumatismelor, arsurilor, degeraturilor, cheltuieli legate de tratament si medicatie, cheltuieli pentru stabilirea gradului de invaliditate.

Asigurarea locuintelor persoanelor fizice (MINIGARANT) - are ca obiect acoperirea daunelor materiale produse locuintelor, inclusiv a bunurilor existente în acestea si a dependintelor. Riscuri de baza acoperite: incendiu, trasnet, explozie, caderi de corpuri, cutremur, apa de conducta si refularea, furtul prin efractie sau tâlharie.

Asigurari de aviatie - sunt destinate în principal persoanelor juridice.

Asigurari de credite si garantii - este destinata persoanelor fizice si/sau juridice. Asigurarea riscului de neplata a ratelor/debitelor în cazul contractelor de credit de consum, contractelor de vânzare-cumparare, contractelor de leasing, contractelor de distributie.

Asigurari de incendiu si alte calamitati naturale - aici intra asigurarea de proprietate, asigurarea de autovehicule/vehicule, autospeciale si utilaje nesupuse înmatricularii, asigurarea valorilor, asigurarea valorilor pentru cazul de tâlharie asupra curierilor, asigurarea bunurilor comercializate prin vânzare sau sistem leasing

Asigurari tehnice

Raspundere civila - asigurarea de raspundere civila generala, asigurarea de raspundere civila profesionala (MALPRAXIS), alte asigurari de raspundere civila.

Asigurari de persoane, altele decât cele de viata - Omniasig ofera urmatoarele produse de asigurare:

  1. MEDICAS - este destinata persoanelor fizice cu vârsta între 0-85 ani care calatoresc în strainatate, în scop turistic, în interes de afaceri, la studii, pentru specializari sau cu contract de munca.
  2. MEDIROM - este destinata persoanelor fizice straine care solicita permisul de sedere în România, turisti, oameni de afaceri.
  3. Asigurari de accidente a persoanelor - Este destinata persoanelor fizice (asigurarea individuala) sau  persoanelor juridice din orice domeniu de activitate, interesate sa încheie asigurari de grup pentru persoanele fizice cu care se afla într-o relatie contractuala.

Asigurari maritime - sunt destinate în principal persoanelor juridice.

Asigurari de mijloace de transport feroviar

Asigurari de bunuri în tranzit (CARGO), inclusiv marfuri transportate, bagaje si oricare alte bunuri

Asigurarea de pierderi financiare din riscuri asigurate

Exemplu: Orice persoana fizica sau juridica ce detine un mijloc de transport are nevoie de asigurare de raspundere civila auto obligatorie, fara de care nu poate circula.

Pentru aceasta, persoana respectiva trebuie sa mearga la sucursala, la unul din punctele de lucru ale companiei sau la unul dintre agentii de asigurare a acesteia pentru a încheia o polita de asigurare..

Circuitul unei polite de asigurare este urmatorul:

vine clientul la agentul de asigurare (presupunem ca asigurarea se încheie prin intermediul unui agent de asigurare) si se încheie polita de asigurare obligatorie auto;

agentul de asigurare completeaza polita cu datele corespunzatoare din certificatul de înmatriculare al masinii si din cartea de identitate a proprietarului / utilizatorului, si comunica clientului suma ce reprezinta prima de asigurare pe care acesta trebuie sa o plateasca;

agentul de asigurare îi da clientului originalul politei si chitanta ce reflecta încasarea contravalorii primei de asigurare de la acesta;

urmatoarea etapa este predarea celui de-al doilea exemplar al politei si a primei de asigurare, cu al doilea exemplar al chitantei de catre agent, inspectorului coordinator;

acestea se predau de catre inspector la casierie, de unde ajung la cel care opereaza pe calculator si înregistreaza polita în INSIS;

dupa înregistrarea acesteia în calculator, polita se preda la arhiva;

în cazul în care are loc o dauna, se scoate polita de la arhiva si se face o fotocopie dupa aceasta, dupa care polita se preda iar la arhiva spre pastrare.

În cele ce urmeaza sunt prezentate cele mai importante tipuri de asigurare, exemplificate prin completarea efectiva a lor:

RCA;

GARANT;

MEDICAS;

MALPRAXIS.


Document Info


Accesari: 2654
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )