Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Maximizarea valorii pe termen lung a proprietarilor

Business


Maximizarea valorii pe termen lung a proprietarilor

În sfârsit, elementul central si, totodata, cel mai des criticat al defini­tiei afacerilor pro­puse de catre Sternberg este maximizarea valorii pe termen lung a proprietarilor. "Este 21421l119v esential ca obiectivul sa fie maxi­mizarea valorii proprietarilor, nu doar sporirea, pro­movarea, asigu­rarea sau sustinerea acesteia. Obiective mai putin stringente decât maximizarea nu reusesc sa diferentieze afacerile de alte activi­tati. Daca nu ar exista cerinta de maximizare a valorii proprietarilor, orice activitate sau asociatie care ar spori valoarea proprietarilor prin vân­zari ocazionale ar trebui sa fie considerata drept afacere. Amatorii [hobbyists] care vând din când în când produsele lor ar conduce niste afaceri, la fel ca si familiile care îsi vând locuintele.Dar fireste, nu este cazul.

Doar maximizarea ofera un criteriu suficient de clar si de bine conturat al activi­tatii de afaceri. Tot felul de lucruri pot sa creeze ori sa conserve sau chiar sa sporeasca valoarea proprietarilor; daca scopul afacerilor ar fi numai acela de a pastra ori de a spori valoarea pro­prietarilor, nu ar exista nici un criteriu rational de alegere a unei alter­native fata de altele. Atunci când, dimpotriva, scopul este maximiza­rea valorii, alegerea este clara: politica, proiectul sau cursul de actiune de urmarit sunt acelea care promit sa pro­duca, în timp, cele mai mari beneficii" (ibidem, p. 55). Fireste ca toate estimarile privind cursul viitor al actiunilor întreprinse, pe baza deciziilor luate acum, sunt pro­ba­biliste si nu pot oferi certitudini. Acest fapt nu schimba cu nimic lucrurile, de vreme ce criteriul de rationa­litate a deciziilor este maxi­mizarea profiturilor.

Toate aceste premise, pe care Elaine Sternberg le enunta cu multa claritate, de pe pozitiile unei persoane cu multa experienta si de mare succes în domeniul managerial, si nu ex cathedra, conduc discursul ei catre o la fel de clara expunere a principiilor interesului rational, ca unic mod de concepere a obligatiilor etice ale întreprinzatorilor.


Document Info


Accesari: 3008
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )