Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Functiile comertului cu ridicata

comert
Functiile comertului cu ridicata

Data fiind pozitia de intermediar intre productie pe de o parte si comertul cu amanuntul pe de alta parte, comertul cu ridicata trebuie sa justifice aceasta interpunere 737e41h prin functiile pe care le indeplineste. Se poate afirma ca cei care se ocupa cu comertul cu ridicata au fata de detailisti aproximativ acelasi rol pe care acestia din urma il au fata de consumatori. Functiile pe care le indeplineste comertul cu ridicata decurg de fapt din operatiile concrete care au loc in intreprinderile comerciale cu ridicata.a)     O prima functie a comertului cu ridicata consta in achizitionarea unor partizi mari de marfuri, concentrarea acestora de la diversifurnizori interni sau externi pentru ca apoi sa se aprovizioneze in mod continuu comerciantii cu amanuntul sau alti beneficiari.

b)     O a doua functie consta in transformarea sortimentului industrial, alcatuit din partizi mari de marfuri de un anumit fel, livrate de fabricile producatoare, in sortiment comercial corespunzator cerintelor comertului cu amanuntul, respectiv consumatorilor.

c)     O a treia functie a comertului cu ridicata consta in revanzarea marfurilor in cantitati mai mici catre comerciantii cu amanuntul; pe langa transformarea sortimentului industrial in sortiment comercial, comerciantii cu ridicata fractioneaza partizile mari de marfuri in partizi mai mici pe care le distribuie apoi comerciantilor cu amanuntul.

d)     O a patra functie a comertului cu ridicata consta in studiul pietei, a cererii si a ofertei de marfuri in vederea informarii producatorilor si pe aceasta baza aducerea in sfera circulatiei a ofertei care corespunde cererii.e)     O a cincea functie a comertului cu ridicata se concretizeaza intr-o serie de operatii care toate la un loc au ca scop pregatirea marfurilor pentru vanzare. Aceasta functie este impusa de faptul ca in anumite situatii exista marfuri care desi au parasit sfera productiei ca produse finite nu pot fi realizate direct catre populatie, ci trebuie sa sufere unele operatii cum ar fi cele de sortare si portionare, de ambalare, de pregatire a loturilor in vederea expedierii catre comertul cu amanuntul.

f)      In sfarsit, comertul cu ridicata indeplineste si functia de formare si pastrare a stocurilor sezoniere, fiind veriga cea mai adecvata pentru o asemenea activitate.

Document Info


Accesari: 2069
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )