Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload




























Resurse umane si financiare Teste grila

comert




Resurse umane si financiare Teste grila

1. Forta de vanzare a magazinului este pusa in valoare de vanzator printr-o serie de calitati. Marcati calitatea nespecifica:




a)      cunoasterea ofertei de marfuri si a clientelei magazinului;

b)      respectarea si indeplinirea prevede 636h77g rilor din fisa postului;

c)      arta de a negocia vanzarile;

d)      arta de a comunica, inclusiv de a asculta potentialul client.

2. Personalul comercial este definit printr-o serie de atribute si indicatori. Marcati elementele nespecifice:

a)      necesarul si structura sa;

b)      capacitatea de munca;

c)      rezultatele concursului de angajare si testele psihologice;

d)      munca desfasurata de fiecare individ conform profesiunii sale.

3. Capacitatea de munca a personalului comercial reprezinta:

a)      numarul si structura personalului;

b)      vechimea in munca;

c)      cheltuiala de energie fizica si nervoasa;

d)      totalitatea aptitudinilor fizice si intelectuale necesare unei persoane pentru exercitarea profesiei sale.

4. Numarul si structura personalului comercial permite delimitarea indivizilor care lucreaza in comert, in functie de:

a)      sex, varsta, pregatire de specialitate, vechime in munca, ponderea personalului comercial in totalul populatiei ocupate;

b)      aptitudinile fizice si intelectuale necesare unei persoane pentru exercitarea profesiei sale;

c)      cheltuiala de energie fizica si nervoasa;

d)      rezultatele economico-financiare realizate.

5. Personalul comercial este format din:

a)      agenti comerciali, magazioneri si tehnicieni;

b)      forta de vanzare si personalul tehnico-administrativ;

c)      vanzatori, sefi de magazine, ospatari, casieri;

d)      personal TESA.

6. Forta de vanzare, componenta a personalului comercial este reprezentata de:

a)      baza tehnico-materiala a comertului; infrastructura comerciala;

b)      agentii comerciali, magazionerii si tehnicienii;

c)      acele persoane ocupate cu activitatile de distributie si cu contactele cu clientii actuali si potentiali;

d)      vanzatori, sefi de magazine, ospatari, casieri, personal TESA.

7. Personalul tehnico-administrativ din comert este destinat unor:

a)      operatiuni pentru statistica primara;

b)      operatiuni pentru centralizarea informatiilor comerciale;

c)      operatiuni de contabilizare si control a activitatii;

d)      operatiuni specifice de conducere, administrare si deservire a firmei de comert.

8. Clasificarea personalului comercial in personal TESA, personal operativ calificat, personal operativ necalificat, personal nespecific activitatii comerciale, se face dupa:

a)      specificul functiei;

b)      structura si nivelul calificarii;

c)      evolutia in timp a pregatirii de specialitate;

d)      cheltuiala de energie fizica si nervoasa de catre personalul comercial.

9. Marcati categorii de personal TESA:

a)     director general, directori si directori adjuncti, contabil sef, sef de serviciu, sefi de birou, sefii statiilor de calcul, economisti, ingineri, arhitecti etc.;

b)    vanzatori, casieri, magazioneri, decorator, sef complex comercial, hotelier, sef unitate comerciala, lucrator gestionar, sef unitate alimentatie publica etc.;

c)     muncitori necalificati;

d)    electricieni de intretinere si reparatii, lacatus, mecanic, masinisti, montatori firme luminoase, tamplar, dogar, liftier, sofer.

10. Marcati categorii de personal operativ calificat:

a)      director general, directori si directori adjuncti, contabil sef, sef de serviciu, sefi de birou, sefii statiilor de calcul, economisti, ingineri, arhitecti etc.;



b)      vanzatori, casieri, magazioneri, decorator, sef complex comercial, hotelier, sef unitate comerciala, lucrator gestionar, sef unitate alimentatie publica etc.;

c)      muncitori necalificati;

d)      electricieni de intretinere si reparatii, lacatus, mecanic, masinisti, montatori firme luminoase, tamplar, dogar, liftier, sofer.

11. Marcati categorii de personal nespecific activitatii comerciale:

a)      director general, directori si directori adjuncti, contabil sef, sef de serviciu, sefi de birou, sefii statiilor de calcul, economisti, ingineri, arhitecti etc.;

b)      vanzatori, casieri, magazioneri, decorator, sef complex comercial, hotelier, sef unitate comerciala, lucrator gestionar, sef unitate alimentatie publica etc.;

c)      muncitori necalificati;

d)      electricieni de intretinere si reparatii, lacatus, mecanic, masinisti, montatori firme luminoase, tamplar, dogar, liftier, sofer.

12. Marcati criteriile nespecifice recrutarii si pregatirii personalului din comert:

a)      indemanare manuala, forta fizica, garantii imobiliare;

b)      cunostinte de specialitate;

c)      insusiri psihice si morale deosebite;

d)      nivel de cultura care sa-i permita adaptarea comportamentala la temperamentul si exigentele diverselor categorii de clienti.

13. Calculul productivitatii muncii se exprima sub diferite moduri. Marcati modurile nespecifice:

a)      cantitatea sau valoarea marfurilor vandute;

b)      consumul de timp necesar efectuarii unei anumite operatiuni;

c)      consumul de munca (ore sau zile de munca) necesar vanzarii unei unitati cantitative sau valorice dintr-un produs;

d)      numarul de clienti serviti intr-o unitate de timp.

14. Productivitatea muncii este influentata de o multitudine de factori. Marcati factorii nespecifici::

a)      durata de recuperare a investitiilor;

b)      progresul tehnic;

c)      profilul economico-social al zonei teritoriale;

d)      marimea unitatilor comerciale.

15. Corelarea personalului comercial cu volumul activitatii comerciale se realizeaza printr-un sistem de indicatori. Marcati indicatorii ce nu sunt utilizati in aceasta corelare:

a)  numarul mediu de salariati; productivitatea muncii;

a)      nivelul de dezvoltare a bazei materiale;

b)      fondul de salarii; salariul mediu;

c)      nivelul relativ al fondului de salarii.

Raspunsuri corecte:

1. b

9. a

2. c

10. b

3. d

11. d

4. a

12. a

5. b

13. d

6. c

14. a

7. d

15. b

8. a










Document Info


Accesari: 8675
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )