Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Planificarea activitatii de audit financiar

Finante


Planificarea activitatii de audit financiarIn activitatea de audit primul pas care trebuie facut este planificarea activitatii de audit financiar. Asa cum este stabilita in standardele de audit planificarea activit. de audit financi 23123t196x ar consta in realizarea de catre auditor a unei stratgii cu privire la modul de efectuare al auditului, respectiv natura, durata, gradul de cuprindere.

Printr-o planificare eficienta a activitatii auditorii se asigura ca in domeniile relevante le va fi acordata o atentie deosebita iar aspectele potentiale vor fi identificate. Un aspect la fel de important al planificarii activitatii de audit consta in dobandirea de catre auditor a cunostintelor generale privind entitatea ce va vi supusa auditatrii.

In acest sens auditorul se va baza pe cunostintele si experienta dobandite anterior cautand sa obtina o serie de informatii pornind in primul rand de la prevederile legale in baza carora entitatea supusa auditarii isi desfasoara activitatea inclusiv regulile interne, reglementarile si structura organizatorica. De asemenea sunt necesare informatii si despre obiectivele entitatii si factori care pot influenta modul de indeplinire a acestora inclusiv modificarile intervenite in acest sens, rapoartele de audit intern sau aspectele semnificative din auditurile efectuate in anii precedenti respectiv persoanele cu functii de raspundere. Cu cat cunostintele auditorului privind activitatea entitatii sunt mai complexe cu atat acestea contribuie la identificarea domeniilor a sistemelor semnificative ale operatiunilor economico-financiare care pot avea efect asupra situatiilor financiare.

Planul general de audit

In functie de marimea entitatii complexitatea auditului, metodologic specifica, auditorul trebuie sa elaboreze un plan general de audit prin care sa se descrie metodologic specifica sefa de cuprindere si desfasurarea auditului.

Planu de audit constiutie un instrument de lucru in care sunt cuprinse informatii privind:

a)      prezentarea generala a entitatii auditate in care sunt cprinse: denumirea, sediul social, scurt istoric referitor la dezvoltarea pe parcurs a firmei, aspecte privind obiectul de activitate.

b)      Sistemul contabil si aprecierea contolului intern adica principiile contabile utilizate, bugetul, conturile, particularitati comparatii pe o perioada de mai multi ani a conturilor anuale si alete aspecte.

c)      Natura misiunii de audit prin certificarea conturilor anuale a conturilor consolidate sau atestarea unor situatii particulare.

d)    Riscul si pragul de semnificatie adica evaluarile privind riscurile interne de control identificarea domeniilor semnificativede audit stabilirea nivelurilor pragului de semnificatie pt scopurile auditorului

e)      Resurse si graficul de timp stabilite in momentul in care auditorul incepe si urmeaza sa finalizeze activitatea de audit, nr de zile pe care echipa de audit il va petrece   la sediul unitatii, cine va efectua activitatea si care va fi responsabilitatea acestora.Daca este cazul se stabileste un buget pt deplasari sau alte cheltuieli suplimentare.

De asemenea se stabilesc unele termene cu limita cum ar fi: date cand se va schita raportul de audit si se va inainta directorului pt analiza si avizare. Cand vor fi luate in considerare comentariile si obiectiile entitatii auditate si cand va fii redactat raporul final.

Intr-o forma sintetica obiectivul principal al planului de audit consta in stabilirea urmatoarelor aspecte:

Lucrurile pe care auditorul urmeaza sa le efectueze - respectiv data efectuarii si succesiunile in care urmeaza a fi realizate;

Rapoartele si relatiile pe care auditorul trebuie sa le stabileasca cu cenzorii cu auditorii precedenti cu specialistii din alte domenii cu conducerea unitatiiauditate;

Mijoacele pe care le utilizeaza auditorul si costul misiunii de audit.


Document Info


Accesari: 7792
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )