Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
MODIFICAREA CONTRACTULUI DE TRANSPORT DE MARFURI PE CALEA FERATA

Transporturi
MODIFICAREA CONTRACTULUI DE TRANSPORT DE MARFURI PE CALEA FERATAContractul de transport de marfuri pe calea ferata fiind un contract autonom, distinct de celelalte contracte, cu unele particularitati ce decurg din caracterul c 414j93e omplex al activitatii de transport feroviar, prezinta unele note particulare si in ceea ce priveste modificarea sa.

Daca contractele din dreptul comun se pot modifica in conditiile Codului Civil numai prin acordul de vointa al partilor, reglementarea referitoare la modificarea contractului de transport de marfuri pe calea ferata este diferita in sensul ca „numai expeditorul sau destinatarul are dreptul sa modifice contractul de transport” (art. 77 si 78, pct. 1-4 din Regulamentul C.F.R.).

In acest sens este si reglementarea din Codul comercial (art. 421), cu precizarea ca in loc de „modificarea contractului” este folosit termenul de „suspendarea transportului”.Legiuitorul nu conditioneaza modificarea contractului de acceptul caii ferate, ba mai mult, daca sunt respectate conditiile regulamentului la care ne-am referit, calea ferata nu poate nici refuza si nici intarzia ducerea la indeplinire a ordinului dat de expeditor, decat in cazurile expres prevazute de lege.

Expeditorul poate dispune modificarea contractului pana in momentul in care scrisoarea de trasura a fost predata destinatarului de catre statia de destinatie; din acest moment destinatarul dobandeste un drept de dispozitie asupra marfurilor. In acest sens, art. 66, pct. 4 din Regulamentul C.F.R. prevede ca „dreptul de a modifica contractul de transport se stinge, chiar daca expeditorul prezinta duplicatul scrisorii de trasura, daca expeditia a fost predata destinatarului sau cand acesta si-a valorificat drepturile rezultand din contractul de transport conform art. 52.7 din Regulamentul de transport C.F.R. Din acest moment, calea ferata trebuie sa se conformeze ordinelor destinatarului”.


Document Info


Accesari: 2307
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )