Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Chicago

geografie


Chicago


Chicago este al 111-lea oraș ca număr de populație (6 800 000loc.) din Statele Unite. Prima atestare există din 1803 când armata americană a construit un fort de apărare. Până în 1825, când s-a t 21421q1623v ransformat în oraș, Chicago a fost o mică localitate de frontieră. De la jumătatea secolului trecut orașul a început să se dezvolte într-un ritm alert, datorită poziției sale geografice precum și a resurselor naturale din zonă, ajungând un foarte mare centru industrial și port pe litoralul marelui lac Michigan.Numele orașului mai este legat și de lupta dusă de muncitori pentru condiții de viață și de muncă mai bune. În 1887 un mare miting al muncitorilor a fost reprimat cu violență de către poliție. În memoria victimelor de atunci , ziua de 1 Mai, data mitingului, a fost aleasă drept Ziua internațională a muncii.

Deasemenea în epoca prohibiției din anii 20, orașul a avut trista faimă de a fi numit capitala crimei organizate din Statele Unite.

La ora actuală Chicago este un centru important de industrie, comerț și cultură. Arhitectura modernă domină construcțiile, aici aflându-se cea mai înaltă clădire din lume, Sears Tower, cu o înălțime de 443 metri. Chicago este sediul unora dintre cele mai renumite instituții de învățământ din Statele Unite, locuitorii fiind mândri că în orașul lor își desfășoară jocurile unele dintre cele mai puternice echipe sportive naționale.Document Info


Accesari: 2194
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )