Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Dictionar de ape

geografie


Dictionar de ape

Exista ape si ape... si chiar daca utilizam acelasi termen generic pentru a o denumi, ea nu este niciodata aceiasi. Originea, gradul de puritate si compozitia ei ii determina gustul si clasificarea stiintifica legala.Sunt 5 categorii de apa de baut

apa de la robinetapa de izvorapa minerala nat 16316w2211q uralaapa carbogazoasaapa purificata / distilata
Apa de la robinet: este apa purificata si tratata chimic inainte de a ajunge in fiecare casa printr-o retea de conducte. Calitatea sursei din care este preluata si metodele de purificare dure ii reduc mult din calitatile naturale specifice iar parcursul ei pana la consumator prin sistemul de conducte ii altereaza semnificativ puritatea.


Tratamentul preferat de purificare a apei de la robinet implica utilizarea clorului pentru indepartarea bacteriilor si a altor paraziti din apa potabila. Dar atunci cand clorul reactioneaza cu compusi organici din apa se produce trihalometan care pot cauza cancer. In schimb, cryptosporidium, un parazit microscopic ce poate cauza probleme de sanatate serioase sau chiar moartea, este rezistent la clor.


Apa de izvor: atunci cand izvoraste dintr-o zona curata, in care mediul subteran nu este impurificat, este suficient filtrata pentru a o face potabila dar este sensibila la modificari de clima si poluare la suprafata. In special pentru apele de ses sau de deal, perioadele ploioase sau dimpotriva, secetoase, afecteaza in mare masura continutul de minerale si microorganisme, uneori apa pierzandu-si potabilitatea.


Apa minerala naturala: apa minerala nat 16316w2211q urala provine dintr-o sursa ce a fost supusa unor teste de calitate stricte, prevazute prin lege. Spre deosebire de simpla apa de izvor, o apa minerala de calitate este obtinuta prin foraje la mare adancime care ii asigura stabilitatea, temperatura si continutul de saruri minerale constante, indiferent de conditiile climaterice de la suprafata.


Mai mult, daca apa minerala este extrasa dintr-o zona declarata rezervatie naturala, straturile minerale subterane ce ii asigura filtrarea vor fi mentinute in cea mai buna stare, asigurand o protectie eficienta impotriva oricarei contaminari microbiologice.

Apa minerala naturala este practic apa pura, netratata, cu exceptia eliminarii elementelor instabile si adaugarea de dioxid de carbon natural. Ea ajunge la consumator intacta, cu toate calitatile sale naturale. Adaosul de dioxid de carbon natural extras din acelasi spatiu natural ca si apa ii asigura inca o data integritatea.Apa carbogazoasa: obtinuta adesea chiar "de la robinet" sau din surse echivalente, re-purificata prin metode industriale si adaugandu-i-se dioxid de carbon industrial, apa carbogazoasa este practic o apa lipsita de noblete ce si-a pierdut intreaga bogatie si "viata" intrinseca. Ea este o simpla apa gazoasa, mai bine purificata decat ce de robinet.


Apa purificata / distilata: este o apa obisnuita, purificata prin metode dure, inclusiv distilare, ce elimina orice continut de minerale si microorganisme, lasand apa in starea ei chimic pura: H2O.


Document Info


Accesari: 2128
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )