Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
UploadMijloace de comunicatie


Mijloace de locomotiune în oras


Descrierea orasului


II.


III.


Pornind din Bul. Reg. Ferdinand, din Cetate, pe lânga Cinema Capitol pe Bul. Princ. Nicolae, trecem Podul saguna si esim în cartierul numit mai de mult "Elisabetin", azi Circ. III. Este un cartier linistit, elegant, în cea mai mare parte nou construit, cu strazi largi, luminoase, cu vile moderne încunjurate de gradini. Nu avem de remarcat aci multe cladiri monumentale, edificii publice sunt doar câteva, în schimb va trebui sa admiram linistita frumusete si armonie a muitimei de cladiri mijlocii, unele adevarate creatii de arta ale ar-hitecturei moderne. Strazile riguros îngrijite, circulatia moderata. Nu are nici freamatul trepidant al vietii comerciale din Cetate, nici atmosfera încarcata de fum din Fabrica. În Cetate si Fabrica oamenii lucreaza. Aci locuesc numai. Un cartier al ragazului.IV.


V.


Cartierul Mehala s'a desvoltal din satul cu acelas nume, existent aci probabil din epoca turceasca, si a fost încorporat orasului Timisoara în anul 1910, alcatuind de atunci Circumscriptia V. Azi e aproape complect închegat cu centrul orasului, cu Cetatea, iar în partea sudica cu cartierul losefin.

Centrul principal al cartierului este Piata Avram Iancu, unde se gaseste o frumoasa Biserica gr. ort. româna, zidita recent. Tot aci se mai gasesc si alte doua biserici, una romano-catolica si alta gr. ort. sârbeasca.

În spatele garii Domnita Elena se gaseste Parcul Luna si Arena Sportiva Banatul.Document Info


Accesari: 4757
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )