Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Oferta Hotelului Rin Grand Bucuresti

Turism


Oferta Hotelului Rin Grand Bucuresti

Hotelul, prin formele de cazare comerciala, este tipul de unitate operationala cel mai reprezentativ.În urma cu trei luni, Alianta Internationala de Turism a stabilit ca hotelul este "un stabiliment în care, cu conditia platii, voiajorii pot sa se cazeze, precum sa se hraneasca si sa se distreze. Prin urmare spatiile de alimentatie si cele aferente altor prestatii de sub acelasi acoperis fac parte integrant 21321y249v 9; din hotel.

Hotelul Rin Grand Bucuresti este constituit din :

- unitati de cazare ;

- unitati de alimentatie ;

- unitati ce ofera servicii de agrement si recreere.

Unitatea de cazare

Hotelul este destinat clientelei de afaceri si ofera servicii de calitate la patru stele. Are cinsprezece etaje cu un total de 1459 de camere.

Camerele pot fi de tip standard, superior, apartamente, apartamente VIP.

Corpul de cazare cuprinde : holurile de etaj prevazute cu fotolii si masute joase (pe care se gasesc pliante si materiale documentare despre hotel), oficiile de etaj ale cameristelor, oficiul room-service, spatiile de cazare cu acces pe culoar. Acestea au marimi standard prevazute în OMT nr.56/1995.

Spatiul de cazare cuprinde camera propriu-zisa, grupul sanitar si vestibulul.

Interiorul este confortabil si modern utilat. Dotarea camerelor respecta standardele hotelurilor de patru stele.

Toate spatiile de cazare sunt dotate cu aer conditionat, 3 linii de telefon international, TV color (antena satelit), minibar, room-service. Toate articolele din camere sunt prevazute cu logo-ul hotelului. Scrisorile de bun venit contin modul în care se poate lua legatura cu managerul de serviciu, ghidul de serviciu indica ora check-in-ului si a check-out-ului, meniul de la room-service, formulare pentru comanda micului dejun, instructiuni de folosire a telefoanelor si încarcare a acestora, lista cu tarife de la minibar, planul de evacuare.

Baia este prevazuta cu un sistem de alarma, iar în cazul în care are loc un accident, sosirea ambulantei se face în 3 minute. De asemenea, apartamentele sunt dotate cu seif-uri. Pentru deschiderea-închiderea usilor se folosesc cartele magnetice.

Tabel nr.1.1 Structura camerelor Hotelului Rin Grand Bucuresti :

Tipul camerei

Descrierea

Tipul patului

Numar de camere

MSTDS

1 pat/standard/fumatori

queen bed

1,80/2 m

MSTDN

1 pat/standard/nefumatori

queen bed

1,80/2 m

DSTDS

2 paturi single/fumatori

twin bed

1,60/2 m

DSTDN

2 paturi single/nefumatori

twin bed

1,60/2 m

MSUPS

1 pat dublu/fumatori

king bed

2m/2m

MSUPN

1pat dubleu/nefumatori

king bed

2m/2m

DSUPS

2 paturi duble/fumatori

king bed

2m/2m

184

DSUPN

2 paturi duble/nefumatori

king bed

2m/2m

AP

1 pat duble

king bed

2m/2m

TOTAL

Informatii : surse interne ale Hotelului Rin Grand Bucuresti.

Tarifele de cazare

Sistemul de tarife este generat de diferentierea acestora pe tipul de camere (single, double, apartamente), regim de ocupare, categorii de clientela (pe cont propriu sau prin intermediari din care individuali sau în grupuri) si perioade de timp (week-end, sezon, extrasezon).

De regula, tarifele de cazare afisate (standard rate) sunt cele maximale si reprezinta pretul închirierii unei camere. Pentru o camera dubla, preturile sunt diferite, dupa cum închirierea se face la una sau doua persoane.

În cadrul voiajelor forfetare oferite de agentiile de voiaj, pretul platit cu anticipare reprezinta, de obicei, închirierea unui loc de cazare într-o camera dubla. Dupa dorinta, o data cu plata întregului pres al voiajului, clientul poate opta pentru achitarea unui supliment aferent cazarii în regim single. La baza acestor aranjamente stau tarifele contractuale cu caracter preferential si confidential, negociate între hotel si agentul de voiaj; tarifele contractuale sunt mai mici decât cele afisate.

Tarifele de cazare la Hotelul Rin Grand Bucuresti se stabilesc în functie de criteriile economice, factorii cererii si reglementarile legale.

Categoria criteriilor economice include acoperirea costurilor, realizarea de profit si grad de rentabilitate, gradul de ocupare, nivelul anterior al tarifelor, situatia economica generala, impactul fenomenului inflationist asupra costurilor, evolutia cursului de schimb si conditiile de plata.

Aplicarea cotelor de reducere pentru diferitele categorii de clientela, în conditiile unui anume grad de ocupare, cu fiecare din categoriile de clientela considerate, trebuie sa garanteze realizarea obiectivului de tarif mediu realizat. Cotele de reducere se aplica la tariful afisat platit de clienti pe cont propriu.

Tariful mediu real cuprinde niveluri diferite ale tarifelor aplicate pe categorii de clientela si regimuri de ocupare a camerelor.

Factorii cererii cuprind aspecte legate de sensibilitatea clientului fata de nivelul tarifelor.

În perioada de desfasurare a târgurilor si a manifestarilor internationale de mare amploare, hotelul practica tarifele afisate de sezon, care sunt majorate cu 10% pâna la 20%. Acestea se aplica începând cu trei zile înainte de deschiderea oficiala a târgurilor, pâna a doua zi dupa încheierea acestora.

Modalitatile de plata acceptate de Hotelul Rin Grand sunt : numerar, carti de credit, cecuri de calatorie sau prin virament. Cartile de credit prin care se poate face plata sunt American Express, Dinners, Eurocard, Barclay Card, Carte Blanche, Visa, Mastercard.

Tarifele sunt pentru o noapte, includ taxa serviciilor si 3% taxa pentru turism, includ TVA, nu includ mic dejun..

Tabel nr.1.2.-Tarifele camerelor la Hotelul Rin Grand Bucuresti

Tipul camerei

Tariful (în euro)

Camera single standard

Camera dubla standard

Camera single superioara

Camera dubla superioara

Apartament -

Informatia : surse interne ale Hotelului Rin Grand..

Unitatile de alimentatie

Activitatea de restauratie cuprinde urmatoarele unitati operative :

. Restaurantul International, situat la parterul hotelului, cu o capacitate de pâna la 650 persoane. Aici predomina preparatele traditionale din diferite regiuni, în special europene. Se regasesc preparate din bucataria frantuzeasca veche dar si moderna, alaturi de cea italiana si bucataria englezeasca.

Restaurantul este deschis pentru mic dejun, prânz si cina (tip bufet). Decorat într-un stil unic, Restaurantul International este locul ideal pentru evenimente ce vor ramâne în memoria invitatilor

. "La Boema".restaurantul ideal pentru a savura bucataria europeana,si alesele mâncaruri frantuzest Deschis pentru prânz si cina, a la carte, restaurantul este amplasat la etajul I. Având o capacitate de 210 persoane, este ideal pentru petreceri private si nu numai. Atmosfera relaxanta si preparatele delicioase te vor face sa întelegi de ce se numeste "La Boema"... si daca nu ai înteles înca, aducem special pentru tine o întreaga colectie de vinuri rafinate.

.Restaurantul "Dynasty". Într-un decor autentic, restaurantul cu specific chinezesc îti va uimi simturile cu exoticele amestecuri de arome. Amplasat la etajul I, cu o capacitate de pâna la 100 de persoane, este locul ideal pentru o cina departe de agitatia si rutina orasului.

Alte servicii

Alaturi de unitatile de alimentatie si corpul de cazare în sistemul prestari de servicii, hotelul mai dispune de :

- salon de frizerie, coafura, manichiura, pedichiura ;

- cosmetica ;

- spalatorie, curatatorie, calcatorie ;

- shopping gallery ;

- spa center

- parc auto cu 1000 de locuri de parcare ;

- centru de afaceri ;

- sali de conferinte.

Centrul de afaceri care se afla la dispozitia clientilor ofera servicii de secretariat si telecomunicatii : internet, faxuri, posibilitatea de editare text, publicatii interne si internationale, sigle sau logo-uri ale companiei care a închiriat sala, aducerea si livrarea de mesaje sau documente pe parcursul conferintei, informatii despre serviciile de afaceri.

Hotelul dispune de 36 sali de conferinta, cu pâna la 10000 locuri, unde se pot organiza diferite evenimente.

Tabel nr.1.3. Planul salilor de conferinta

Numele salii

Receptie

Teatru

Sala de clasa

Sala de consiliu

Banchet

Geneva

Londra

Paris,Berlin

Madrid,Bruxell

Amsterdam

Madrid,Barcelona,

Luxemburg,Strasburg,

Frankfurt,Monte Carlo

Varsovia,Praga,Budapesta,Atena,Istambul,Sofia

73

Viena

Belgrad

Sevilia,Toledo,Venetia,

Torino,Valencia,Milano

,Lisabona,Roma

Bucuresti Ballroom

Brasov,Sibiu,Cluj-Napoca

Sursa : Materiale publicitare ale hotelului.

De asemenea, salile sunt dotate cu aparatura audio-video, retroproiector, proiector pentru folii transparente, TV color si video, suport pentru proiector, telecomanda pentru TV si video, microfon, echipament de sunet, podiumuri.

La cerere, se pun la dispozitie posibilitati de teleconferinta, de video-conferinta, PC-uri si imprimante, posibilitati de traducere simultana prin casti.

Pentru cei care vor sa locuiasca în hotel pe o perioada mai mare de 30 zile, se pune la dispozitia acestora un pachet de servicii ce contine :

- 20% reducere pentru servicii Food & Beverage ;

- 30% reducere pentru servicii de spalatorie ;

- 40% reducere pentru telefoanele locale ;

- 20% reducere pentru telefoanele internationale ;

- un masaj în plus saptamânal ;

- 30% reducere pentru închirierea masinii la firma Hertz ;

- acces gratuit la piscina, centrul de fitness, sauna si jacuzzi ;

- transport gratuit cu autobuzul aeroport-oras ;

- loc de parcare.

În 1993 a fost lansat în Europa de Est si Orientul Mijlociu primul program de fidelizare prin care clientii loiali sunt rasplatiti, oferindu-li-se beneficii si premii pentru loialitate. Un astfel de program este Priority Club, este un sistem de acordare de puncte pentru fiecare euro cheltuit pe cazare. Pentru o suma de bani cheltuita între 2.500-5.000 euro, clientul primeste o camera gratis.

De asemenea, exista unele facilitati pentru copii :

- pâna la 12 ani pot locui în mod gratuit cu parintii în camera ;

- pentru copii de peste 12 ani a doua camera poate fi platita la jumatate din pretul celei platite de parinti.

În cadrul serviciului de agrement, piscina ofera urmatoarele servicii : sauna, jacuzzi, masaj efectuat de personal calificat si centru fitness.

Pe lânga acestea, hotelul ofera în plus o gama variata de alte servicii reglementate de OMT nr.56/1995 privind încadrarea pe categorii de confort.

Serviciile fara plata constau în  :

- încarcatul, descarcatul si transportul bagajelor; depozitarea si pastrarea temporara a acestora ;

- pastrarea valorilor în seif, pastrarea si restituirea obiectelor uitate ;

- primirea si distribuirea corespondentei ;

- acceptarea platii prin carti de credit ;

- oferirea de informatii turistice si culturale ;

- servicii comisionar-curier ;

- acordarea de prim-ajutor în caz de urgenta (trusa de prim ajutor);

- solicitari de taximetre ;

- curatatul si lustruitul încaltamintei ;

- trezirea la ora solicitata ;

transmiterea de telegrame, faxuri, telexuri, telefoane

- racordarea prin centrala telefonica la serviciul urban si international ;

- copiator xerox

Dintre serviciile cu plata se pot enumera :

- rezervarea de bilete la mijloacele de transport si informatii referitoare la orarul acestora

- vânzarea diferitelor publicatii, cartele telefonice ;

- spalat, calcat, curatat îmbracaminte ;

- frizerie, coafura, manichiura, cosmetica ;

- închirierea de masini si telefoane mobile ;

- închirieri de jocuri ;

- transfer aeroport

- pay TV,VOD

- room service,minibar

- heliport

- cazino

- shopping centre


Document Info


Accesari: 3446
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )