Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
TRASEE TURISTICE DIN BRAN SI MOIECIU,

Turism


TRASEE TURISTICE DIN BRAN sI MOIECIU,

ALTELE DECÂT CELE SPRE VÂRFUL OMUL24 Bran (760 m) - Poarta - Culmea Ţiganesti (2195 m) - Valea Ţiganesti (2050 m) - Malaiesti (1720 m)

Marcaj: banda rosie pâna pe Culmea Ţiganesti, banda galbena în continuare. Durata: 6 ore. Traseul nu este recomandat iarna.

Din Bran pâna pe Culmea Ţiganesti traseul este comun cu traseul 19. Urmeaza culmea spre sud o portiune scurta, apoi paraseste marcajul banda rosie si coboara dupa poteca marcata cu banda galbena spre sud-est, în Valea Ţiganesti. Trece pe lânga micul lac cantonat aici si continua în urcus prelung spre nord-nord-est, pe versantul vestic al culmii Padina Crucii. Dupa ce atinge muchia coboara spre est printr-o zona cu vegetatie si ajunge în Valea Malaiesti, unde întâlneste traseele 7 si 18.

25 Bran (760 m) - simon (800 m) - Plaiul lui Lom - Poiana Gutanului (1460m) - saua Strunga (1909m ) - Cabana Padina (1525 m)

Marcaj: banda rosie. Durata: 1 ore. Traseul nu este recomandabil iarna.

Din Bran, de la castel traseul urmeaza soseaua nationala (DN 73) în amonte pe Valea Turcului cca 2 km; continua prin satul simon si pe drumul forestier de pe Valea simonului 5 km. Mai sus urca prin padure pe Plaiul lui Lom si Culmea Plesa pâna în Poiana Gutanului, unde întâlneste traseul 26. De aici traseul se îndreapta spre sud urmând poteca marcata cu banda rosie si pe sub abruptul Grohotisului urca în saua Strunga, unde întâlneste traseele 22, 27 si 28, apoi coboara spre est la Cabana Padina.

26 Moieciu de Sus (950 m) - Poiana Gutanului (1460 m) - saua Batrâna (2181 m) - Hotel Pestera (1610 m)

Marcaj: triunghi rosu. Durata: 8 ore. Traseu interzis (periculos si dificil) iarna.

Din soseaua Brasov - Pitesti (DN 73), la cca. 4 km amonte de Castelul Bran se desprinde spre stânga drumul comunal spre Moieciu de Sus. Traseul strabate localitatea si urmeaza drumul forestier de pe Valea Bângaleasa pâna la baza Piciorului Seciului (13 km de la DN 73). De aici traseul continua spre est pe Pârâul Seciului urcând sustinut prin padure. Trece pe lânga casa de vânatoare Bângaleasa, ajunge la Stâna din Gutanu si Poiana Gutanului, unde intersecteaza traseul 25. Mai sus, urca pronuntat spre est si iese în saua Batrâna (2181 m). Din sa traseul coboara spre est pantele muntelui Batrâna. Ajunge în Valea Doamnei pe care continua în aval pâna la intersectia cu Valea Obârsiei, unde întâlneste traseul 23, marcat cu banda albastra. Urmeaza spre sud drumul carosabil de pe aceasta, se întâlneste pe stânga cu traseul 6 marcat cu cruce albastra, trece pe lânga statia de telecabina Pestera si-n scurt timp ajunge la Hotelul Pestera (1610 m).

27 Moieciu de Sus (950 m) - Valea Bângaleasa - saua Strunga (1909 m) - Cabana Padina (1520 m)

Marcaj: cruce rosie. Durata: 1 ore. Traseul nu este recomandat iarna.

Parcursul este comun cu traseul 26 pâna când acesta coteste spre est pe Pârâul Seciului. În continuare urmeaza drumul forestier 2 km, pâna la capat pe Valea Grohotisului (1380 m altitudine, 15 km din DN 73). Mai sus urca accentuat prin padure, iese la gol si întâlneste sub abruptul Grohotisului poteca traseului 26, marcata cu banda rosie. Coteste spre sud-sud-est si pe sub abruptul muntelui Grohotisul atinge saua Strunga (1909 m). De la capatul drumului forestier în saua Strunga: 2˝ ore. De aici coboara spre est pe Muntele Colti, la Cabana Padina.


Document Info


Accesari: 12993
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )