Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Valea Malinului

Turism
Valea Malinului

(Timp necesar: 8-10 ore; grupe mijlocii cu conducator si frânghie).Se intra pe traseul B. II. 7 (Drumul Munticelului) din Busteni-Caminul Alpin, pâna la ramificatia III (Poiana Costilei), 646e49g iar de aci, la stânga, pe marcaj rosu orizontal, dealungul Vâlcelului Poienitei, prin Hornul mare dela Scara si Hornul cu Urzici, se atinge firul Malinului, deasupra marilor saritori din padure sub confluenta vaii Coltilor (stânga).

Se foloseste v. Coltilor pâna dincolo de Hornul mic dela Scara (stânga) si apoi se urmeaza hatasul ce trece din nou în v. Malinului peste coama dintre aceasta si v. Coltilor, ocolind astfel o alta mare saritoare aflata pe firul Malinului.

Partea superioara a Malinului este caracterizata printr'o serie de nenumarate saritori, în parte umede, care se depasesc mai mult sau mai putin elementar pâna la intrarea în Canionul Malinului, gang îngust strâns între Coltii Malinului (dreapta) si Scorusi (stânga); de notat, pe parcurs, v. Hornului si v. Scorusilor, ambele pe stânga cum urcam.Se strabate gangul pe toata lungimea lui sau se ocoleste pe fetele din stânga, pe deasupra, începând chiar dela gura inferioara a canionului; în orice caz, se ajunge în dreptul punctului "La Cablu" cunoscut de pe traseul B. III. 13 (Brâul mare al Costilei) astfel ca, de aci, se poate folosi acest traseu fie spre dreapta, fie spre stânga.

În continuare, spre platou, se urmeaza tot firul vaii, fie direct, fie pe fetele din stânga (malul drept al vaii, între aceasta si vâlcelul Malinului); se mai poate iesi la platou si pe, v. Scorusilor, pe traseul B. III. 21.

Apa lipseste; valea pastreaza zapada fiind vizibila astfel pe toata întinderea ei, dela mare departare (din Predeal, de ex.).

Se poate reveni în Busteni fie peste platou, Casa Babele - Casa Caraiman, fie prin Strunga Galbenelelor, (înca 3-4 ore).Document Info


Accesari: 1247
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )