Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


loading...Valea Seaca din Caraiman

Turism
Valea Seaca din Caraiman

Timp necesar: 8-10 ore; grupe mici, frânghie obligatorie).
Traseul conta odinioara drept unul din cele mai "tari" din Bucegi, dar azi este depasit cu mult de alte trasee de stânca.

Pentru intrarea în firul vaii se va folosi hatasul (marcat cu cruce rosie) care pleaca din Busteni, de lânga scoala Primara si Farmacie, iar dupa o ora intra pe vale într'o regiune de mari blocuri, dupa ce a lasat la dreapta un alt hatas (marcat cu rosu vertical) spre Vf. Picatura.

Traseul prezinta doua parti succesive: prima, pâna la Poiana Frumoasa, mai usoara, caracterizata prin patru saritori, dintre care primele trei usoare, iar a patra (Saritoarea lui Zangur), ceva mai dificila, poate fi ocolita; pe acest parcurs, notam pe stânga Valea lui Zangur, iar pe dreapta vf. Picatura.

Imediat sub Poiana Frumoasa, se gaseste marea "saritoare prelucie-1' (40 m. i care nu se escaladeaza.Dupa traversarea Poienii Frumoase; vedere impresionanta spre fundul Vaii Seci, spre Ţancul Uriasului (stânga) si spre Creasta Picaturii (dreapta) se reintra în firul vaii pe un brâneag si se escaladeaza saritorile de pe partea a doua a vaii, mult mai dificile si mai înalte, fiind obligatorie prezenta unui sef de echipa bine antrenat si folosirea permanenta a frânghiei si espadrilelor.

Sunt în total sapte saritori: Saritoarea Portitei (10 m.), Saritoarea Neagra (30 m.), Saritoarea lui Rafael (12 m.), Saritoarea dela Hornul Adânc (15 m.), Saritoarea mare (25 m.) si Saritoarea de sub Strasina (10 m,), dupa care se iese pe sub o bolta sau "strasina de piatra", spre stânga, pe fetele de miazazi ale Caraimanului si apoi, pe un hatas, direct la Crucea Caraiman.

De notat pe parcurs, Crucea lui Rafael în dreptul saritoarei cu acelasi nume.

Întoarcerea în Busteni pe traseele B. II 6 si B. I. 2,loading...
Document Info


Accesari: 1551
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate

Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2020 )