Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
SENSIBILITATEA LA STIMULAREA INTELECTUALA

gradinita


În timpul acestei etape de dezvoltare prescolara, copilul traverseaza o perioada pe parcursul careia este foarte sensibil la stimularea intelectuala. Cu stimularea potrivita, îsi va dezvolta aptitudinile si starea de spirit esentiala pe care o va pastra pâna la sfârsitul vietii.Sunt anii în care "învata sa învete".

Unul din modurile cele mai sigure este sa-l trimiteti la o gradinita de calitate în jurul vârstei de trei ani. Totusi, cum procedati sa alegeti cea mai buna gradinita pentru copilul dumneavoastra? În calitate de psiholog, având numeroase raporturi cu tot felul de gradinite, trebuie sa recunosc tristul adevar ca multe mame aleg gradinita în functie de comoditatea pe care o reprezinta pentru ele. Este aproape de domiciliu, sau exista un autobuz special pentru acea gradinita. Sunt consternata în fata unei astfel de atitudini.
Trebuie sa facem diferenta între diversele gradinite în functie de urmatoarele trei criterii: profesorii, echipamentul, programul. Cele mai importante sunt echipamentele si personalul. O educatoare calificata si experimentata, calda si destinsa joaca un rol determinant.

Daca nu sunteti informata, ati putea crede ca educatoarea nu face nimic. Nu veti reusi sa remarcati arta si finetea cu care ghideaza grupul.

Multi parinti fac împrumuturi pentru a trimite copiii la liceu sau la facultate, dar nimeni nu face asa ceva pentru a-i trimite la gradinita. Totusi acesti primi ani de învatamânt sunt atât de importanti încât, dupa parerea mea, ati face mai bine sa împrumutati bani pentru gradinita decât pentru universitate. Cum pregatiti copilul pentru primul an la gradinita? Daca urmati sfaturile pe care le dau în capitolul 11 (scoala începe acasa) , copilul va fi perfect pregatit. Daca gradinita nu include si ultima clasa, sugestiile pe care le-am facut în capitolul 11 nu vor putea sa o înlocuiasca, nici sa se substituie la tot ce aduce aceasta, în mod particular, contactele cu alti copii de cinci ani.

În acest capitol am parcurs un teren imens, ceea ce nu are nimic surprinzator, deoarece se produce o enorma dezvoltare a copilului de la trei la sase ani. Sa rezumam ceea ce se întâmpla în timpul acestor ani.

Sa aruncam o privire asupra lucrurilor pe care copilul le-a putut învata în timpul acestui stadiu de dezvoltare.

si-a satisfacut nevoile biologice de dezvoltare musculara, pentru aproape toti muschii.

A învatat sa-si controleze pornirile instinctive.

S-a separat de mama sa.

A învatat schimbul cu ajutorul caruia se fondeaza relatii ca semenii sai.

A învatat sa-si exprime sau sa-si reprime sentimentele.

Apartenenta sa la unul din sexe este definitiv precizata.

si-a fixat atitudinea fundamentala cu privire la sexualitate.

A rezolvat în mod progresiv idila din familie.

A traversat o perioada a dezvoltarii sale în timpul careia era foarte sensibil la stimularea intelectuala, si, este de dorit, a primit maximul acestei stimulari.

Acesta este copilul dumneavoastra. Daca ati urmat sfaturile din aceasta lucrare, copilul ar trebui sa aiba acum un concept despre sine cât mai robust si bazele unei personalitati sanatoase si stabile. Daca totul s-a derulat normal, copilul ar trebui sa aiba un sentiment fundamental de siguranta, de încredere în sine si o puternica constiinta a individualitatii sale. Pentru dumneavoastra, care l-ati ajutat sa-si creeze baze solide în timpul acestor primi cinci ani ai vietii esenta muncii a luat sfârsit.

Dupa ce v-am antrenat în acest fel de-alungul acestui studiu cronologic, voi trata în mod detaliat în urmatoarele doua capitole un subiect vital pentru educatia copilului. Nu numai pentru acesti primi cinci ani, dar pentru tot timpul în care copilul va fi responsabilitatea dumneavoastra Este vorba de problema perpetua a disciplinei.Document Info


Accesari: 1970
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )