Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
CONCLUZII VIS-Ŕ-VIS DE PRIMA VÂRSTĂ

Copii


CONCLUZII VIS-Ŕ-VIS DE PRIMA VÂRSTĂ

V-am indicat ceea ce trebuie sa faceti cu nou-nascutul si ceea ce trebuie sa evitati. Am încercat sa va dau o idee generala despre copil 19119n1324t si prima sa vârsta.Ce a învatat?

Daca l-ati hranit de câte ori i-a fost foame, stie ca lumea este un loc unde este bine sa te afli - un loc în care apetitul este satisfacut rapid.

Daca l-ati mângâiat, stie ca este iubit în unicul fel care îi este la îndemâna: prin reconfortul contactului fizic.

Daca ati raspuns lacrimilor sale ca la un mesaj urgent pe care vi-l adreseaza, stie ca îi sariti în ajutor ori de câte ori are nevoie.

Daca a cunoscut dragostea calda a unei mame care a raspuns tuturor necesitatilor sale fundamentale, a putut face experienta primelor contacte afective profunde cu o alta fiinta umana. Aceasta îl pregateste pentru raporturi sociale satisfacatoare.

Daca mama si alti adulti l-au supus unor stimulari senzoriale si intelectuale variate, atunci a descoperit ca lumea este un loc minunat si fascinant si nu o închisoare trista si lugubra. Stimularile senzoriale si intelectuale, adaugându-se libertatii de explorare a propriului univers, favorizeaza dezvoltarea precoce a capacitatilor sale intelectuale. De asemenea, a acumulat o mare doza de incredere si de optimism vis-ŕ-vis de lume si de el însusi. Aceasta încredere de baza formeaza lentila celui mai important sistem optic, care este constiinta de sine sau egoul.

În momentul în care paraseste aceasta vârsta a primei copilarii, acest sentiment de încredere îi va da cea mai buna pregatire posibila pentru cea de-a doua etapa: primii pasi.


Document Info


Accesari: 2776
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )