Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload




DE LA NOUĂ LA DOISPREZECE LUNI

Copii


DE LA NOUĂ LA DOISPREZECE LUNI

Se întâmpa uneori ca unii copii sa mearga deja de la vârsta de 9 luni. Altii încep la un an, iar altii nu merg înainte de paisprezece sau cinci 22422l1116w sprezece luni. Dar, problema vârstei la care se manifesta prima oara veleitatea de a merge este putin importanta. În ultimele trei luni ale primului an copilul vrea sa treaca de la postura orizontala la pozitia verticala. Nu va mai sta linistit în timp ce îl schimbati sau îl îmbracati. În aceasta perioada va începe sa joace jocuri evoluate, cum ar fi "batutul din palme" si alte jocuri imitative proprii primei copilarii. Chiar daca nu stie înca sa vorbeasca, micutul întelege mare parte din ceea ce îi spunem. Este în stare sa asculte ordine simple. Întelege un numar de cuvinte care joaca rolul de cuvinte cheie în jocurile familiale sau care apartin rutinei mesei sau baii.



Acum trebuie sa ajutati copilul sa "eticheteze" ceea ce îl înconjoara. Este o sarcina simpla. Nu folositi mai multe cuvinte o data. Aratati-i si identificati-i obiectele si liniile care formeaza universul sau. Când îl îmbaiati, introduceti mâna în apa, balaciti-o putin si spuneti "apa". Acest joc de etichetare poate fi practicat oricând si oriunde.

La acest nivel de dezvoltare copilul se limiteaza la a înregistra ceea ce îi spuneti. La un stadiu mai avansat al dezvoltarii limbajului, va va repeta aceste etichete. Acest joc reprezinta una dintre actiunile cele mai eficace pe care o puteti întreprinde pentru a stimula dezvoltarea linbajului.


Document Info


Accesari: 2573
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.




eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare




Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )