Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
AL DOILEA RaZBOI MONDIAL IN EUROPA

istorieAL DOILEA RaZBOI MONDIAL

iN EUROPA
introducere


Al doilea Razboi Mondial, un conflict militar global, care în termeni de distrugeri materiale si pierderi de vieti omenesti a fost cel mai devastator razboi din istoria omenirii. A început în 1939 ca un conflict european între Germania si coalitia anglo-franceza dar mai târziu s-a extins cuprinzând aproape toate natiunile lumii. S-a sfârsit în 1945, lasând în urma o noua ordine mondiala dominata de Statele Unite si URSS.

Mai mult decât orice alt razboi înaintea lui, al doilea Razboi Mondial a implicat folosirea întregilor resurse economice si umane ale tarilor participante, neputinta distingerii dintre tarile combatante si cele necombatante si expansiunea câmpului de lupta pâna la includerea tuturor teritoriilor inamice. Cea mai importanta pentru rezultatul razboiului a fost capacitatea industriala si demografica. În ultimele stagii ale razboiului, s-au introdus doua arme complect noi si anume racheta cu raza lunga de actiune si bomba atomica. Totusi, în mare, razboiul s-a purtat cu aceleasi arme poate putin îmbunatatite ca si în primul Razboi Mondial. Cel mai mare pas înainte, în domeniul armelor, au fost tancurile si aviatia.


lumea dupa primul razboi mondial


Trei mari puteri ale lumii nu au fost satisfacute de rezultatul primului razboi. Germaniei, principalul stat înfrânt, nu-i conveneau pierderile teritoriale si reparatiile de razboi care i-au fost impuse în urma tratatului de la Versailles. Italia, una dintre tă 11311m1222l ;rile victorioase considera ca teritoriile câsigate erau departe de a fi suficiente pentru ca nu acopereau costul razboiului, sau nu-i satisfaceau ambitiile. Japonia, tot o tara victorioasa era nemultumita de nereusita sa în câstigarea controlului asupra Chinei.


cauzele razboiului


Hitler la putere

Powered by https://www.preferatele.com/

cel mai complet site cu referate
Document Info


Accesari: 3294
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )