Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Evreii, o omogenitate?

istorie
ALTE DOCUMENTE

Revloutia Burgheza Clasica Franta (1789-1794)
STATE NAŢIONALE sI MULTINAŢIONALE ÎN A DOUA JUMĂTATE A SECOLULUI AL XIX-LEA
CRESTINISMUL TIMPURIU
EPOCA MARILOR REFORME
Iancu de Hunedoara
Descriptio/re-scriptio Moldaviae (Ionel Muntele)
ELEMENTE GENERALE PRIVIND REDACTAREA UNEI LUCRARI STIINTIFICE
ISTORIA RELIGIILOR
Etnogeneza
NOAPTEA GENERALULUI Lovitura de stat din 2-14 septembrie 1940
Evreii, o omogenitate?


După cele prezentate mai sus, urmează o întrebare firească: Oare toți evreii pot fi încadrați în categoria celor pizmași, răi, cu ură față de celelalte etnii? Răspunsul este categoric: Nu! Aici ne referim la acei evrei care știu foarte bine ce au făcut, ce fac și ce mai au de făcut până la îndeplinirea țelului lor (Noua Ordine Mondială - sionistă). Aceștia deci, pot fi sintetizați într-o denumire: sioniștii.

Există mai multe delimitări în structura comunită 11211h722l ții evreiești, cea mai cunoscută fiind împărțirea în sepharzi - evrei spanioli alungați din Spania la sfârșitul sec. XIV - și askenazi - evrei germani de origine khazară - existând cu toate acestea "o admirabilă unitate în diversitate". (V. Neumann, "Tentația lui homo-europaeus", Editura Științifică, București, 1991, pag.111). În contextul actual, principala delimitare care se poate face este totuși cea între evreii sioniști și cei tradiționaliști.


Radu Theodoru, în cartea sa "Nazismul sionist", afirmă: "Există tendința de a identifica nazismul sionist cu evreimea în general, ceea ce este evident nu numai o aplicare a unei optici reducționiste, limitate și limitative, o necunoaștere flagrantă a problemei, dar și o greșeală de apreciere istorică a fenomenului evreiesc contemporan, mult mai nuanțată decât înglobarea lui sub o singură formulă sărăcitoare.

După studiile pe care le-am făcut, [...] am ajuns la următoarele concluzii, care se pot ordona într-o schemă esențializată:

A. Iudaismul mesianic, direcție idealistă, spirituală, umanistă, practicată izolat în marile comunități evreiești, de rabinii rafinați intelectual și de adepți de aceiași factură, conștienți de pericolul pe care sionismul nazist ca politică îl atrage asupra evreimii în general și a statului Israel în special, ostili sionismului ca doctrină naționalistă.

B. Sionismul devenit doctrină politică după 1896 prin Theodor Herzl, fraternizând și colaborând cu hitlerismul în Germania sub obsesia înființării statului național Israel, asimilând rasismul din textele Vechiului Testament, curentul ortodox exclusivist și monomorf al nazismului izvorât din textele rabinice vechi, transformând legendele biblice ale "Pământului Făgăduinței" în teze politice cu caracter nazist, imperialist, pe care școala, armata, rabinii le ridică la temperatura fanatismului colectiv.

Acestei direcții i s-a raliat cea mai mare parte din diaspora evreiască mondială, cu centrul de greutate în S.U.A., susținând-o material, propagandistic și ideologic". (R. Theodoru, "Nazismul sionist", Editura Alma Tip, 1997, pag.111).


Conform soților Camelia și Viorel Roșu, "Mișcarea Sionistă este formată din magnați evrei, adevărații bogătași ai Pământului, care controlează la ora actuală într-un mod diabolic finanțele și aurul lumii", (C. & V. Roșu, "Dezvăluiri cutremurătoare despre modul în care Francmasoneria caută să distrugă România", Editura Ananta, 1997, pag.5) și, de asemeni, "Strămoșii Mișcării Sioniste de azi sunt fariseii care l-au răstignit pe Iisus". (Ibidem, pag.8).


Distingem în acest context două direcții ale Sionismului, care de fapt se întrepătrund: o legitimitate dată de interpretarea textelor sacre și o alta de ordin economic transpusă în practică prin acapararea finanțelor lumii prin intermediul marilor corporații și al băncilor.


Să descriem acum textele doctrinare talmudice cu care sunt permanent "hrăniți" tinerii și vârstnicii evrei, ideologie care ne poate da răspunsul la multe întrebări de genul: ce vor ei? până unde vor merge? etc.


A.Soubin în "Le Talmud", la pag.5 citează: "Cei ce se amăgesc că prin ajutorul Bibliei vor cunoaște religia noastră sunt într-o desăvârșită ignoranță... Cărțile talmudice sunt acelea după care se organizează viața religioasă a evreului de la prima respirație până la ultimul suspin".


Talmudul este codul complet, civil și religios al Sinagogii, iar nu Vechiul Testament. Față de Talmud evreii au un respect religios care merge până la fanatism.
Talmudul hărăzește numai evreilor întreg Pământul cu toate bunurile din lume: "Dumnezeu a măsurat pământul și a dat evreilor pe goimi (adică pe cei care nu sunt evrei) cu tot ceea ce ei posedă", ("Talmud Babli", Tratatul Baba-Kamuna, f.32, c.2). Însăși această denumire de "goimi" sau "goi", pe care o dau evreii celor aparținând altor nații, arată disprețul acestora și delimitarea orgolioasă pe care o fac.


Talmudul dă evreilor dreptul de a fura de la goimi> "Este permis să despui un goi" ("Talmud Babli", Tratatul Baba-Metzia, f.3, c.2) sau "proprietatea unui neevreu e ca lucrul părăsit, ca un deșert, ca nisipul mării: adevăratul proprietar legitim este primul evreu care pune mâna pe ea". ("Talmud Babli", Tratatul Baba Batra Disert). De asemenea, Talmudul interzice evreului să dea înapoi goi-ului un lucru pe care acesta l-a pierdut... "Cel ce dă unui goi obiectul pierdut, nu va găsi iertare înaintea lui Dumnezeu", ("Talmud Babli", Traite Souhedrin, f.76, c.2).


Talmud, rugăciunea de dimineață: "O, Doamne, dezrădăcinează, surpă, dărâmă și nimicește pe toți neevreii", la care se adaugă cuvintele lui Rabbi Salman: "Celui mai blând dintre șerpi scoate-i ochii, pe cel mai bun dintre creștini ucide-l".


Este de necrezut cum un text sacru, religios (care nu a fost revelat în această formă de către profeți), este folosit de către Mișcarea Sionistă în scopul îndoctrinării poporului evreu, în această direcție denumirea de "nazism sionist" dată dreptei religioase evreiești nefiind cu nimic exagerată.


Nu puțini sunt chiar evreii care demască "lucrările" extremiștilor sioniști, cum ar fi universitarul Israel Shahak, care afirmă că textele actuale talmudice "dovedesc o ostilitate barbară și gratuită privitoare la orice ființă umană" (I. Shahak, "Povara a trei milenii de istorie și de religie iudaică", Editura Fronde, Alba Iulia - Paris, 1997).


Îndoctrinarea copiilor și a tinerilor evrei prin așa-zise texte sacre otrăvește cu rasism feroce generații după generații, cu consecințe tragice în viitor. În edițiile bilingve, textele iudaice sunt traduse eronat. Astfel, în "Codul lui Maimonide" în ebraică apare (ordinul de a extermina evreii necredincioși) "Aceasta este o obligație de a lua măsuri active pentru a-i distruge". Textul în ebraică apreciază principalii necredincioși ce trebuie exterminați: "De asemeni, Iisus din Nazareth și discipolii săi, Sada și Baitos și discipolii lor, să putrezească numele ticăloșilor". Textul în engleză nu conține un cuvânt din această frază.


În Israel copiii evrei sunt învățați de către rabini să binecuvânteze când trec pe lângă un cimitir evreiesc și să blesteme mamele morților când trec pe lângă un cimitir străin. (I. Shahak, op.cit., pag.51). Creaturile satanice, după "Shevet Musar"", carte de morală citită și astăzi în mediile ortodoxe, sunt: câinele, porcul, măgarul și... creștinul. (R. Theodoru, op.cit., pag.48).


Concluzionând, evoluția istorică a iudaismului ca religie a dat naștere unei dimensiuni mesianice, umaniste și unei dimensiuni exclusiviste, rasiste, xenofobe, bazată pe textele rabinice ale iudaismului clasic prelucrate de sionism. Sionismul controlează și dictează politica statului Israel, a francmasoneriei de orice culoare, complexul de organizații secrete, oculte sau vizibile (Rotary Club, Lions Club), promovează noi doctrine sau religii (New Age), aflate toate sub egida Noii "Ordini" Mondiale.
Document Info


Accesari: 1588
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )