Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Femeia in Islam

istorie
Femeia in Islam


Din toate timpurile,inca de la aparitia religiei islamice,femeia in islam a fost un subiect foarte dezbatut de mass-media si de toate poparele sau religii.

Desi in societatea moderna in care traim astazi ,femeia musulmana este vazuta doar ca un instrument ,care trebuie sa isi duca la implinire menirea,sa fie mama ,sotie si sa accepte destinul fara de a avea dreptul la propria opinie,femeia in islam in adevarata sa valoarea reprezinta mult mai mult decat oamenii si-ar putea inchipui.
In islam,locul femeii este foarte clar definit si este foarte important in viata islamica.Ea este in primul rand om si locul sau este foarte clar precizat in Quran,ea impune respect,este cea care da nastere,care are grija de educatia copiilor,are grija de casa si este intotdeauna echilibrul intr-o familie.

Daca stam sa analizam lucrurile la adevarata lor valoare,islamul i-a oferit femeii cea mai inalta valoare pe care vreuna dintre religii a oferit vreodata.

Daca privim la crestinism,femeia este considerata vinovata de toate re 18518q169s lele din lume ,ea nu are voie sa intre in altar fiind considerata pagana si toata viata ea este acuzata de purtarea pacatului originar inca de la facerea lumii,de la Eva.

In alte religii femeia,este responsabila de toate chinurile pe care le intampina in viata,durerile sarcinii fiind una dintre cele multe pedepse care ii sunt atribuite femeii,ca drept urmasa si purtatoare de pacate.

In islam,femeia este respectata prin pricina faptului ca ea este mama si locul sau este la loc de cinste,sarcina fiind considerata o binecuvantare de la Allah(SWT).

Profetul Muhammad,pacea si binecuvantarea lui Allah fie asupra sa,a demonstrat de multe ori,importanta femeii in islam,el precinzand de multe ori ca »Paradisul se afla sub picioarele mamelor voastre » si « Cel mai bun dintre voi este cel mai bun fata de sotia sa »,fara sa poate fi pus la indoiala respectul acord unei femei musulmane.

In societatea moderna,femeia musulmana,reprezinta o amenintare pentru inraitele feministe,ele vad femeia musulmana doar ca pe o asuprita,o femeie fara prea multa cultura care accepta doar ceea ce i de comanda.

Daca stam sa analizam situatia dintr-un unghi diferit al acestei probleme,putem observa ca foarte multe femei de alte religii sunt maltratate sau neindreptatite de sotii lor sau de aceasta societate in care traim.

Femeia musulmana,ca si celelalte femei de alte religii au dreptul la educatie ,la cultura si la viata la fel ca orice om,singura conditie fiind doar sa isi respecte statutul care i-a fost permis.

Islamul,a oferit femeii cea mai inalta postura pe care vreuna din religii o ofera,ea nu este nici pacatoasa,nici inutila,sau obiect de uzat,ea are respect de sine,are onoare si isi cunoaste foarte bine scopul in viata.

O femeie musulmana,este un exemplu ,prin comportament ,prin vestimentatie si prin fiecare actiune de a sa,ea putand fi cu mult mai bine vazuta in societate decat o alta femeie din alte religii.

Multi spun,ca hijabul(valul islamic),este un instrument de asuprire,cu care sotii sau familia isi obliga sotiile si fiicele sa il poarte pentru a-si arata posesia,insa aceste femei,poarta hijabul,pentru Allah si pentru propria sa protectie.Prin hijab,o femeie,se poate apara de nenumaratele pericole la care societatea in care traim o poate expune.

Un om cand vede o femeie,pioasa acoperita cu hijab si cu haine care sa nu ii puna in evidenta toata calitatile pe care Allah le-a lasat cu un scop bine definit numai pentru ea si nu pentru toata lumea din jur care nu au nici o legatura cu viata ei,atunci el nu indrazneste sa atenteze la onoarea ei,asa cum se tot intampla in zilele noastre la diferite femei care isi etaleaza tot ce le-a fost lasat lor si numai lor in vazul lumii fara sa le pese de vreo consecinta.

Ele singure nu realizeaza,ca sunt raspunzatoare proprilor sale fapte si modului de actiona ,atat practic cat si faptic in tot ceea ce le caracterizeaza .

Dar oare nu cumva si femeile care sunt victimele diverselor accidente,sunt cumva intr-un fel raspunzatoare de ceea ce li se intampla . ?

Fiecare om,are datoria morala de a-si asuma proprile faptele si asta inca din toata timpurile.

Noi,suntem in masura sa ne alegem modul de a trai si calea pe care vrem sa o urmam pana in momentul in care parasim aceasta lume.

Putem sa alegem,calea cea dreapta si viata noastra sa fie linistita sau putem sa alegem sa ne ingreunam singuri viata.

Niciodata un om nu va atenta la onoarea unei femei,imbracata corespunzator vestimentatiei islamice ,decent,spre deosebire de alte femei care nu isi respecta propria intimitate si sunt supuse permanent riscurilor de a fi nerespectate sau dezonorate.

O femeie musulmana,stie ca tot ce i-a fost dat de la Allah,creatorul suprem,i-a fost destinat cu scop,si i-a fost trimis numai pentru ea si sotul ei,fara sa se piarda in amanunte.

O alta metoda,vazuta de lumea din afara ,ca un mijloc de asuprire,este si faptul ca in islam,un barbat are permisiunea de a se casatori cu mai multe femei.Dar oare nu cumva,acest lucru,este o metoda de prevenire si aparare a femeii ?Daca privim ,ce se intampla in viata ,cati barbati din alte religii ,au amante sau copii nelegitimi,din relatii pasagere si folosesc femeile doar pentru propria lor placere.

Insa in islam,a fost permis acest lucru,tocmai pentru a evita ca o femeie musulmana sa fie dezonorata sau vreun copil sa fie fara tata.

In islam,un barbat se poate casatori cu maxim patru femei,insa numai daca exista un motiv bine definit si nu exista nici o cale pentru a salva acel lucru si numai daca acel barbat care este capabil sa se poate ocupa de sotii si a le acorda aceleasi atentie din toate punctele de vedere.In islam,nu exista conceptia de a da nastere unui copil fara ca acesta sa aiba tata,ficare musulman isi recunoaste paternitatea ,spre deosebire de barbatii din alte religii,care abandoneza femeile si nu sunt raspunzatori de faptele lor si vad femeia doar ca un simplu obiect de uzura.

In Quran,este specificat,musulmanilor sa isi trateze sotiile cu respect si sa fie raspunzatori de intretinerea lor,ei fiind crescuti de mici sub acest spirit de a-si respecta mamele si sotiile.

Datoria femeilor musulmane,este de a fi un exemplu pentru familia ei si de a ramane pura cum Allah a creat-o.

O femeie musulmana,are dreptul sa lucreze in limita a ceea ce este permis de Allah (SWT) si a tot ce este permis,halal.

Islamul, este mult mai mult decat o religie,este un mod de viata pe care toti musulmanii il respecta,il parcurg si il considera sacru,este un scop in viata fiecaruia dintre musulmani.

In islam,egalitatea intre barbat si femeie nu este recunoscuta,pentru ca barbatului ii este recunoscuta conducerea,insa nu este inteleasa cu termenul de dominatie.

Sotul si sotia se complteaza unul pe celalalt,fiecare avand partea sa buna care ii este recunoscuta si impreuna sunt invatati sa convietuiasca in armonia si linistea necesara constituirii unei adevarate familii.

Familia detine un rol,foarte important in islam,in Quran,fiind specificat clar,ca este inerzis celibatul sau desfraul,pe care il intalnim in aceasta societate.

O femeie musulmana,se poate casatori numai cu un barbat de religie musulmana si asta tot pentru protectia femeii si pentru a ii fi recunoscute toate drepturile pentru care ea a fost creeata,pentru a evita ca ea sa fie folosita sau pangarita,pentru a i se respecta rolul sau si al copiilor sai in societate.

In islam,femeia musulmana,este situata pe un nivel inalt si nimeni nu ii poate ocupa locul ei in societate, ii sunt recunoscute toate drepturile si nu se atenteaza vreodata la integritatea sa ,respectandu-se intotdeauna ceea ce Allah(SWT) a permis.

Document Info


Accesari: 4601
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )