Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Golful Broastei Ţestoase

istorie
Golful Broastei Ţestoase

La câteva mile sud-est de cladirea transmitatorului si la scurta distanta de farul din Montauk, catre vest, se afla Golful Broastei Ţestoase. Desi multi indieni Montauk nu mai stiu acest lucru, exista în cultura lor o traditie care afirma ca lumea s-a nascut în acest loc. Este greu de spus daca originea pamântului este situata în Montauk, dar exista oameni care cred cu convingere acest lucru. Majoritatea traditiilor indienilor americani afirma ca sursa universului este o broasca testoasa.Evident, este vorba de un mit, dar nimeni nu stie care este semnificatia lui. Multi oameni au auzit legende care afirma ca pamântul este sustinut pe carapacele mai multor broaste testoase. La prima vedere, aceasta imagine 131n134b pare de-a dreptul absurda. Daca aprofundam însa simbolurile mitologice, aflam ca acest mit reprezinta o metafora care exprima un principiu cu o semnificatie foarte profunda.

Pentru a întelege aceasta metafora, este necesar sa va vorbesc de Fundatia MERU, un grup de cercetare care s-a ocupat de recuperarea unei cunoasteri stravechi, disponibila pâna recent numai scolilor initiatice. Una din cele mai spectaculoase actiuni a Fundatiei MERU este decodificarea alfabetului ebraic. Procesul a început în anul 1968, când un om pe nume Stan Tenen s-a uitat peste versiunea ebraica a Cartii Genezei. Stan nu cunostea limba ebraica, asa ca textul nu i-a spus nimic, dar fiind un om înzestrat cu anumite calitati legate de recunoasterea structurilor, el a observat ca literele sunt ordonate într-o suita particulara. Exista cu siguranta o relatie simetrica, dar nu-si putea da seama despre ce era vorba. A început astfel o analiza care avea sa dureze zece ani pentru a afla raspunsul.

În cele din urma, dupa ce a citit toate cartile din domeniu pe care le-a putut gasi si dupa ce a încercat tot felul de formule matematice sofisticate, Stan a recurs la metoda cea mai simpla pe care si-o putea imagina: a luat primul verset din Geneza si a scris fiecare litera pe un sirag de margele (câte o litera pe fiecare margea), curbând apoi siragul pâna când literele identice s-au aliniat. Rezultatul a fost o forma geometrica ce semana cu o piramida privita într-un plan bidimensional (vezi Figura 1)

Figura 1

Forma creata de literele de acelasi tip luate din primul verset al Genezei si inscriptionate pe margelele unui sirag. Copyright 1989 de Stan Tenen.

Descoperirea nu sugereaza numai semnificatia sacra a piramidei, ci si o posibila sincronicitate între alfabetul ebraic si geometria sacra. Acesta a fost însa doar primul pas al uluitoarei descoperiri a lui Stan Tenen. Continuarea cercetarilor a revelat faptul ca alfabetul este corelat si cu alte forme geometrice.

Poate cea mai remarcabila descoperire a sa a fost legata de gruparea literelor pe perechi si reducerea lor matematica la forma cea mai compacta si mai eleganta pe care a putut-o gasi. Forma obtinuta a fost una cât se poate de neobisnuita: un fel de vârtej tridimensional. Uluitor era faptul ca daca priveai vârtejul din 27 de unghiuri diferite, puteai vedea toate cele 27 de litere ale alfabetului ebraic. La fel, daca tineai o lumina în spatele unei ilustratii solide a vârtejului, miscând-o în 27 de unghiuri diferite, puteai vedea toate literele alfabetului ebraic sub forma de umbre (vezi Figura 4).

Stan a ajuns la forma de vârtej grupând literele câte doua, dar mai exista si alte metode de grupare prin care se ajunge la aceeasi forma. Sa luam de pilda forma unei gogosi. Cei care au citit Anexa F din Proiectul Montauk îsi mai amintesc desigur ca universul poate fi asemanat cu o gogoasa. Ideea este unanim acceptata în lumea fizicii si nu reprezinta o revelatie în sine. Stan si-a dat seama ca se poate obtine un profil circular prin rularea unei foi de hârtie si introducerea ei într-un tub, legând apoi cele doua capete ale sale. Motivul pentru care preferam sa folosim hârtie în acest exemplu este legat de faptul ca dorim sa introducem în aceasta ecuatie cele sapte culori ale spectrului, care pot fi desenate cu usurinta pe o foaie de hârtie. Înainte de a obtine profilul circular de care vorbeam mai înainte, vom desena cele sapte culori ale spectrului pe o foaie de hârtie, în proportii egale (vezi Figura 2 de la pagina urmatoare), astfel încât atunci când profilul este gata, fiecare culoare sa aiba margine comuna cu celelalte sase culori, dar nu mai mult decât o singura margine pentru fiecare culoare. Odata obtinut profilul colorat (vezi Figura 3), linia care demarcheaza cele sapte culori va porni din centru si va evolua într-o forma spiralata (de vârtej), pe masura ce rotim profilul în jurul axului sau central. Daca vi se pare prea greu de înteles, imaginati-va profilul ca având o piele în sapte culori. Daca veti împinge partea albastra a pielii catre centru, toate celelalte culori se vor deplasa într-o maniera corespondenta. Liniile de demarcatie vor evolua catre centru în forma unui vârtej (vezi Figura 4). Observarea acestui vârtej din 27 de unghiuri diferite permite obtinerea celor 27 de litere ale alfabetului ebraic.

Figura 2

Foaia de hârtie este colorata în sapte culori, fiecare având aceeasi proportie cu celelalte si fiind reprezentata printr-un numar. Daca rulam foaia în sensul indicat de sageti si de linii, obtinem un profil circular la fel ca si cel ilustrat în Figura 3. Pentru a obtine acest profil, capetele foii în forma de patrat trebuie unite conform sensului indicat de sageti. Daca unim mai întâi partea de sus cu partea de jos a patratului, obtinem un cilindru. Daca unim apoi si partile laterale, obtinem profilul circular.

Figura 3

Profilul circular cu cele sapte culori este redesenat în stilul lui Arthur Young din "Universul reflexiv"

Copyright de Arthur Young

Figura 4Ilustratia de mai sus este o proiectie bidimensionala a "vârtejului" sau "liniei de demarcatie" dintre cele sapte culori atunci când profilul circular este rotit în jurul axului sau central. Daca privim aceasta figura din 27 de unghiuri diferite, vom obtine cele 27 de litere ale alfabetului ebraic.

Copyright 1993 de Stan Tenen

Figura 5

De remarcat ca structura de pe spatele acestei broaste testoase seamana foarte bine cu patratul colorat în sapte culori din Figura 2. Broasca testoasa este o proiectie a profilului într-un plan bidimensional.

Copyright de Stan Tenen


Un lucru foarte semnificativ legat de aceasta descoperire este faptul ca daca profilul circular este proiectat într-un plan bidimensional, obtinem forma carapacei unei broaste testoase (vezi figura 5)[1]. Carapacea broastei testoase are aceeasi structura hexagonala.

Toate acestea demonstreaza nu doar ca în univers exista o ordine intrinseca, ci si ca aceasta este reflectata în limbile si mitologiile popoarelor native. A existat cândva o conexiune cu divinul care s-a pierdut. Aceasta structura ordonata a mentalului si a limbii a fost cea care le-a permis babilonienilor sa se dezvolte atât de rapid, deopotriva spiritual si fizic. Dupa prabusirea Turnului din Babilon, popoarele au pierdut capacitatea de a mai vorbi limba divina si au fost pedepsite sa nu se mai înteleaga unele cu altele. În consecinta, societatea umana a degenerat.

Toate aceste informatii nu fac decât sa demonstreze ceea ce orice arheolog stie de mult timp: ca popoarele din vechime detineau o cunoastere superioara celei actuale, care s-a pierdut între timp. Ne vom ocupa mai departe în aceasta carte de cunoasterea stramosilor nostri. Nu trebuie sa uitam însa ca revelatia ne-a parvenit pornind de la un loc numit Golful Broastei Ţestoase din Montauk.

Ilustratie

Golful Broastei Ţestoase

Aceasta este partea de vest a Golfului Broastei Ţestoase. Calatorul care intra în Camp Hero din Parcul National Montauk prin partea de sud-est (cunoscuta si sub numele de intrarea pescarilor), îndreptându-se catre zona de pescuit, va gasi ramasitele unui drum pavat care facea parte cândva din autostrada Montauk. De aici porneste o carare îngusta care conduce la Golful Broastei Ţestoase.


Vreti sa aflati mai multe despre celelalte dimensiuni?

Am prezentat în acest capitol doar o scurta introducere la preocuparile Fundatiei Meru (o organizatie non-profit) si ale lui Stan Tenen. Daca doriti sa aflati mai multe în legatura cu aceste teme, puteti scrie la adresa:

The Meru Foundation

PO Box 1738

San Anselmo, California 94979

Membrii fundatiei detin numeroase casete si modele care explica în detaliu informatiile prezentate mai sus. Studierea lor este fascinanta si va va permite sa întelegeti mai bine cum pot exista alte dimensiuni din perspectiva geometriei timpului si a spatiului. Va recomand insistent sa studiati aceste materiale.
Cuvântul Turtle (broasca testoasa) este derivat de la tortoise, care înseamna tortus (rasucit). Dictionarul Webster New World considera ca latinescul tortus este derivat din grecescul tartarouchos, care înseamna demon malefic, locuitor al Tartarului.


Document Info


Accesari: 2862
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )