Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Ian Fleming si conexiunea britanica

istorie


Ian Fleming si conexiunea britanica

Am vorbit în capitolul anterior de Ian Fleming, cel care a facut legatura pe timp de razboi între Karl Haushofer si Aleister Crowley. Fleming si Crowley erau foarte apropiati. Multe din scenele descrise în romanele sale sunt luate fie din anecdotele lui Crowley, fie chiar din propria sa viata. Era recunoscut ca un mare amator de sex si de ocultism. S-a afirmat chiar ca Agentul 007 a fost un alter ego al personalitatii sale. 414t1922e Nu este exclus ca 007 sa fi fost chiar propriul sau cod de identificare.În august 1964, Ian Fleming si-a propus sa zboare pâna la New Jersey pentru a se întâlni acolo cu un alt membru al serviciilor secrete britanice: Ivan T. Sanderson. Sanderson a ramas faimos ca reporter radio si ca explorator. La rândul lui, a scris mai multe carti. Fiind si zoolog, obisnuia sa apara însotit de animale la showul de televiziune al lui Johnny Carson, Tonight Show. Sanderson era si el preocupat de paranormal, fiind probabil sustinatorul cel mai înfocat al lui Morris K. Jessup, primul om care a încercat sa afle adevarul despre Experimentul Philadelphia.

Al Bielek si Ivan Sanderson erau prieteni prin anii 60, iar Al mi-a povestit o întâmplare interesanta legata de acesta. Într-o zi, Ivan l-a uimit pe Al punându-i întrebari în legatura cu fratele sau, Duncan. Al nu avea frati în familia Bielek si nu a înteles despre ce vorbeste Sanderson. Ivan i-a raspuns ca au facut toti trei explorari comune în pesteri, dar Al a trecut conversatia cu vederea, considerând-o unul din acele evenimente ciudate care i se întâmplau atât de des. Aceasta a fost prima informatie pe care a primit-o Al în legatura cu fratele sau Duncan, pe care avea sa-l cunoasca abia 20 de ani mai târziu.

Al îsi aminteste perfect de vizita pe care Sanderson urma sa i-o faca lui Fleming. Acesta se astepta sa primeasca informatii cheie referitoare la Experimentul Philadelphia de la Sanderson si a existat o mare speranta ca misterul va fi în sfârsit rezolvat. Pe data de 12 august (data la care se aniversa cea de-a 21-a aniversare a Experimentului Philadelphia) Fleming a murit însa de un atac de cord, iar transferul de informatii nu s-a mai produs.

29 de ani mai târziu (sa nu uitam de ciclul astrologic al lui Saturn, care dureaza exact 29 de ani), la data de 12 august 1993, aveam sa primesc o scrisoare de la Amado Crowley în care acesta îmi confirma faptul ca tatal sau a condus ritualul magic din 12 august 1943, în ziua în care s-a produs Experimentul Philadelphia. Când i-am povestit lui Al, acesta mi-a raspuns ca misterul vechi de 30 de ani a fost în sfârsit rezolvat, cel putin partial. Dupa parerea lui, Fleming urma sa reveleze anumite aspecte legate de cunostintele lui Crowley referitoare la Proiectul Curcubeu. Pâna la ora actuala nu s-a aflat ce dorea sa comunice Fleming, dar ritualul descris de Amado Crowley prezinta anumite indicii majore care m-au ajutat sa înteleg ce s-a întâmplat mai târziu la Montauk. Iata un citat din scrisoarea acestuia:

"La data de 12 august 1943, Aleister Crowley, eu si înca cinci persoane ne-am strâns în jurul unui monument din piatra stravechi, numit Men-an-Tol, lânga Morvah, situat în Cornwall, Anglia. Atasez la scrisoare copia unei fotografii a acestuia. Piatra are o gaura circulara la mijloc. Ritualul a constat din introducerea unei placi în gaura pietrei, pe care stateam eu. Rolul meu era similar cu cel al unei tije din ferita introdusa într-o bobina electrica. În continuare, Aleister a efectuat un ritual care a provocat aparitia unei pânze de apa între acest loc din sudul Angliei si Long Island din SA".

Mentionând similaritatea dintre numele Men-an-Tol si Montauk, Amado mi-a oferit o informatie extrem de pretioasa pentru puzzle-ul meu.Document Info


Accesari: 2558
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )