Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Romania - Istoria in documente

istorie


Album de documnte

România - Istoria în documente

Albumul de documente este întocmit de Ioana Burlacu, Maria Dogaru, Silvia Popovici, Ioan Opris, Maria Soveja în colaborare    cu prof.univ.dr. stefan &# 20420l1112u 350;tefanescu si prof.univ.dr. Ioan Scurtu. Prezentul album, întocmit în 1992, este editia revazuta si completata a lucrarii "Marturii ale trecutului"(Bucuresti 1981).

Aceasta lucrare ilustreaza prin documente semnificative istoria României, formarea si afirmarea poporului român, continuitatea acestuia, forta sa de rezistenta si de creativitate. Albumul reprezinta o reala sursa de valorificare a documentelor din perioada antica, evului mediu si moderna. Realizatorii acestui album ne prezinta documente începând cu anul 48 în.Hr. (inscriptii în piatra) pâna în 1947 (un tratat de pace).

Documentele sunt expuse sub forma unei fotografii, iar autorii ne ofera o scurta prezentare a continutului acestora precum si importanta care au avut-o în dezvoltarea statului român. Sunt mentionate de asemenea si detinatorul documentului (Arhivele Statului, muzee), denumirea fondului sau colectiei din care face parte documentul, numarul dosarului sau pachetului, maniera de prezentare (original sau copie), iar la documentele din perioada Evului Mediu sunt precizate si suportul de scriere (pergament sau hârtie), modul de autentificare, limba în care este redactat, tipul de sigiliu folosit.Albumul contine o prezentare în limba româna a documentelor, dar si în limbi de circulatie internationala (engleza si franceza) pentru o mai mare raspândire a materialului documentar ce ne dezvaluie evenimente deosebite din istoria tarii noastre.

Document Info


Accesari: 1415
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2021 )