Documente online.
Zona de administrare documente. Fisierele tale
Am uitat parola x Creaza cont nou
 HomeExploreaza
upload
Upload
Tahuti

istorie


Tahuti

Cunoscut uneori ca Pazitorul Pragului, Tahuti a reprezentat o figura cheie în panteonul egiptean. Se credea despre el ca traieste chiar în interiorul Marii Piramide. Ilustrat deseori prin 11411s1824l imaginea unui ibis (alteori ca un câine sau ca o maimuta), Tahuti era zeul întelepciunii, învatarii si magiei. Inventator al numerelor, el era cunoscut ca scrib al zeilor. Grecii îl numeau Thoth sau Hermes. Romanii i-au spus Mercur, iar ebraicii Enoh.Tahuti nu numai ca locuia în Marea Piramida, dar a fost chiar constructorul acesteia. Evident, asta nu înseamna ca a carat pietre sau ca a supravegheat muncitorii. În calitatea sa de scrib al zeilor, el a absorbit întreaga cunoastere disponibila si "a scris programe" (ca sa ne folosim de o analogie cu limbajul programatorilor de calculatoare) în functie de diferitii factori ai evolutiei. A actionat ca un filtru al tuturor informatiilor provenite din reteaua morfogenetica, putând fi descris ca un analist de sistem (ca sa ne folosim de aceeasi analogie).

Functia lui Tahuti si rolul sau în creatie merge însa mult mai departe.

Daca citim Evanghelia dupa Ioan, descoperim aici ca primul verset afirma ca "la început a fost Cuvântul, iar Cuvântul era Dumnezeu". prin "Cuvânt" se întelege Logosul sau principiul divin generator al existentei. Etimologic vorbind, "cuvânt" înseamna verb. Altfel spus, prima actiune care a aparut în univers a fost un verb, adica o activitate. O putem numi Cauza Primara, sau oricum dorim.

Cauza Primara a permis nasterea universului din vid. Primul lucru care a aparut a fost o sfera, precum cea descrisa în capitolul anterior. Din ea a rezultat mai târziu un tetraedru, asa cum am aratat atunci. În calitatea sa de zeu al numerelor si al geometriei, Tahuti este considerat creatorul tetraedrului, si implicit al piramidei. Aceasta este semnificatia ideii ca el este autorul Marii Piramide aflata în rezonanta cu reteaua pamântului, pe care a construit-o ca locuinta pentru sine. Rolul sau era acela de a servi ca punte între dimensiunea noastra terestra si celelalte dimensiuni.

Fiind zeul numerelor, Tahuti nu a fost implicat doar în procesul de creatie. Scrierile sale au înregistrat întregul proces si cunoasterea care a stat la baza lui. De-a lungul istoriei, aceste informatii au fost transmise de la o generatie la alta de societatile secrete care au marcat civilizatia.

Unul din marile secrete ale lui Tahuti a fost asa-numitul proces al tetragramei, de care poate ati auzit. Apare în Biblie si în dictionar, dar adevarata cunoastere a termenului este ocultata în mod deliberat. Cartile de magie si societatile secrete descriu uneori anumite aspecte ale tetragramei, dar afirma de fiecare data ca acestea sunt extrem de secrete si nu trebuie mentionate altor persoane. De altfel, ele nu se învata decât dupa un lung proces de initiere. Din cauza acestor mistere, cuvântul este interpretat în fel si chip, dar foarte putini oameni stiu despre ce este vorba.

În dictionar tetragrama este definita ca o succesiune a celor patru consoane care alcatuiesc numele Dumnezeului ebraic. În functie de traducere, ele apar ca JHVH, YHVH sau YHWH. Daca adaugam vocalele obtinem cuvântul Iahve sau Iehova, de care foarte multi oameni au auzit. Foarte putini (inclusiv clerici) înteleg însa la ce se refera acest cuvânt.

Aleister Crowley si-a dat seama despre ce este vorba si a afirmat ca literele Yod, Hé, Vau si Hé corespund elementelor foc, apa, aer si pamânt. Ele reprezinta un simbol al tatalui, adica al principiului primordial din care s-a nascut ulterior mama - principiul feminin sau negativ. Fuziunea dintre cei doi da nastere fiului, care este mostenitorul lor. Din fuziune se mai naste însa si o sora geamana. Datoria tatalui este sa faca din fiica mireasa sa, pentru ca ea sa poata prelua rolul mamei sale. Când fiica îl îmbratiseaza pe tatal, din fuziunea lor se reaprind puterile Tatalui primordial (principiul initiator al întregului proces). Nu este vorba despre un rit al incestului, ci de un principiu magic care sta la baza întregii creatii. Crowley cunostea mai multe, dar a preferat sa nu dezvaluite tot ce stia. În mod evident, aceasta formula poate fi interpretata în felurite moduri.

Marele secret al tetragramei este legat de etimologia cuvântului. Prefixul "tetra" înseamna patru. Altfel spus, avem de-a face cu principiul tetraedrului. Fonemul "tetra" provine din "tort", care înseamna "a se roti" sau "a se rasuci". Cuvântul ne duce astfel cu gândul la ideea unui tetraedru aflat într-un proces de rotatie creativ, sufixul "grama" (grammaton) se refera la scris, îndeosebi la litere. Ne întoarcem astfel la descoperirile lui Stan Tenen si la tetraedrul sau. Multi ocultisti stiu ca cele patru litere sunt Yod, Hé, Vau si Hé, dar foarte putini le asociaza cu tetraedrul, ale caror patru puncte corespund focului, apei, pamântului si aerului. Cât despre cei care înteleg acest principiu, acestia nu vorbesc prea mult.

Ideea ca tetraedrul reprezinta însasi temelia vietii nu poate fi subliniata îndeajuns. Acesta este unul din motivele pentru care am preferat sa ofer mai multe perspective asupra acestui principiu. Asa cum am mai afirmat, toate formele pot fi derivate din tetraedru. Exista un proces cunoscut ca tet-tracking care consta în suprapunerea mai multor tetraedre în diferite forme, obtinând practic orice forma din creatie. De pilda, spirala ADN, care reprezinta însasi samânta vietii, poate fi derivata cu usurinta prin tet-tracking. Daca plasezi fata în fata 33 (un alt numar magic din numerologie) de tetraedre, ceea ce obtii este o forma în spirala (un fel de elice). Taierea în doua a acestei spirale alcatuite din 33 de tetraedre conduce la obtinerea a doua elice care imita perfect forma ADN-ului. Interesant este ca numarul total al fetelor geometrice de pe cele doua elice este 66.666. Asa se explica de ce Crowley si alti magicieni au afirmat ca numarul omului este 666. El este codul ADN-ului nostru.

Apropo de numarul 666, exista o corespondenta interesanta cu acesta si în tabelul periodic al lui Mendeleev. Elementul cu numarul 12 este carbonul. Întreaga viata de pe planeta noastra este bazata pe carbon, deoarece atomii acestuia nu lipsesc din nici un organism viu. Carbonul are sase electroni, sase protoni si sase neutroni. Avem asadar din nou de-a face cu numarul 666.

Crowley nu era doar perfect constient de semnificatia numarului 666, dar era si foarte interesat de Tahuti. si-a dedicat ultimii ani de viata terminarii uneia din cele mai bune carti ale sale, intitulata Cartea lui Thoth, considerata astazi cea mai mare autoritate în materie de Tarot. Cuvântul "Tarot" include literele TARO, care au o semnificatie interesanta. Ocultistii afirma ca TARO deriva de la ROTA, care înseamna "roata" (de altfel, cele patru litere fac parte integranta din cuvântul "rotatie"). Etimologia cuvântului ne conduce din nou la termenul de "tort", care înseamna acelasi lucru (rasucire sau rotatie). Constatam ca pe masura ce avansam cu studiul nostru referitor la informatiile sacre, conceptul de tetraedru si cel de rotatie (care are o importanta egala) revin cu tot mai multa putere. În capitolul precedent am demonstrat ca rotatia tetraedrului este maniera în care se manifesta realitatea în diferite dimensiuni.

Daca nu avem nici o îndoiala ca Aleister Crowley si-a lasat amprenta asupra Montauk-ului, putem spune acelasi lucru si despre Tahuti. Ordo Templi Orientis sau OTO are o loja numita Tahuti care se întruneste regulat la Montauk. seful OTO m-a informat cu o anumita ocazie ca a publicat cartea lui Jack Parsons, Libertatea este o sabie cu doua taisuri, în timp ce îsi vizita fratii din Montauk. Putem spune ca sirul corespondentelor nu are practic sfârsit.

În esenta, Tahuti este un zeu (adica o functie creatoare a universului) care detine toate informatiile sacre. A existat de la începuturile creatiei si a actionat dintotdeauna ca un zeu al cunoasterii. Cunoasterea sa poate fi accesata de orice om care stie cum sa procedeze. Lacasul sau fiind piramida, poarta de acces catre lumea cu patru dimensiuni, el poate oferi calea de iesire din acest univers. Din pacate, de-a lungul istoriei aceasta cale a fost fie blocata, fie abandonata sau ferm pazita de diferitele scoli ale misterelor. Foarte putini adepti au mai reusit de atunci sa strapunga acest val; evident, numai cei mai buni dintre ei, în strânsa conformitate cu principiul supravietuirii celor mai bine înzestrati si al mortii celor incapabili sa se adapteze.

În capitolul anterior afirmam ca faraonul avea acces simultan la lumile superioare si la cele inferioare ale existentei. Când un faraon din vechime patrundea în lumile superioare, el "strapungea valul", scufundându-se în oceanul imemorial al întelepciunii stravechi. În epoca moderna au mai ramas foarte putini oameni care sa stie macar de existenta valului; ce sa mai vorbim de strapungerea lui. Aceasta a ramas apanajul câtorva privilegiati.

scolile misterelor din Egiptul Antic aveau chiar menirea de a preda aceste secrete. Câteva dintre ele au fost mentionate în aceasta carte. Este cert faptul ca o parte din întelepciunea lor atât de bine pazita avea de-a face cu corespondentele cu planeta Marte, despre care am mai vorbit. Nu trebuie sa uitam ca însusi numele capitalei Egiptului, Cairo sau Al-Khahira, înseamna Marte. În capitolul urmator vom analiza o parte a istoriei antice a planetei rosii.Document Info


Accesari: 4126
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )