Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Az éppen csak hogy mellé is mellé.

Maghiara
Az éppen csak hogy mellé is mellé.

Tudja milyen az, amikor a labda csak 2 cm-rel véti el a gólvonalat?

E
dzéssel töltött hosszú hónapok, nagy eltökéltség, hatalmas erőfeszítés mire eljön a nagy pillanat: A bajnokság döntőjén az utolsó 5 percben kapura rúgja a labdát! Mert előbb vagy utóbb rá kellett hogy rúgja! Nem készülhet örökké, cselekednie kellett.

Szóval jól megcsavarta pontosan úgy ahogyan tanulta. Látja ahogy a labda egy szép ívvel kikerüli a sorfalat és húz befelé a kapu felé. A kapusnak esélye sincs!

Gól lesz...
...és hihetetlen, de nem!

Kapufát rúgott. Belső kapufát, ahonnan a labda...
...bepattan a kapuba!

Bepattant!!!

Vagy mégsem?

Valójában rápattant a gólvonalra. Megadják, vagy nem?
A meccset leállítják és a bírók videóról visszanézik, hogy pontosan mi történt. Kilassítják a felvételt és világosan látszik. A bírók látják, a nézők látják és Ön is látja...

A labda a vonal előtt két centivel pattant le, és onnan ki a kapuból.

Nem rúgta be. Két centivel, de eltévesztette.

Ez a két centi tönkreteheti a üzletét.

Tudom, hogy a rúgása így is elismerésreméltó volt és hogy sokan ennek ellenére hősként fogják ünnepelni. De azt is tudom, hogy amikor este lefekszik valójában csak egyetlen kínzó gondolat marad: Kihagyta élete egyik legnagyobb lehetőségét.

2 cm! Ez az miről beszélni szeretnék...
...és mielőtt félreértene ez a 2 cm
NEM arról szól, hogy Ön hozzájutott-e a "Marketing Mesterképző"-höz vagy sem. Ennél jóval többről van szó!

Az életünk telis-tele van ilyen 2 centiméterekkel, amelyekre nézve azt mondjuk, hogy: "De én mindent megtettem!" ...és igaza van.

Épp ezért ilyen fájdalmas. Mert Ön nem az, akit az egész nem is érdekel, aki fel se jött a pályára, hanem az, aki a legjobb tudása szerint mindent beleadott és MÉGSEM sikerült igazán. Persze bizonyos értelemben azért sikerült. Másodikok lettek a bajnokságon, de tudom, hogy Ön győzni kart... Önnek járt volna, hogy berúgja. Ön komolyan vette...

Arról a sok-sok 2 cm-ről szeretnék beszélni az életünkben, amelyek együttesen a legnagyobb különbséget jelentik győzelem és vereség között.

Ön két dolgot tehet:

Az első, a nehezebb.

Miközben minden erejével törekszik rá hogy ne rúgjon kapufát, ami egyébként felelőssége is, látnia kell és tisztában kell lennie vele, hogy annyi változó van az egyenletben, hogy lehetetlen mindet kezelnie.

Az élet egyik leginkább zavarba ejtő tényezője az, hogy csak a töredékét tudjuk valóban uralni.

A naiv emberek, amilyen én is voltam egykor, azt szokták mondani: "Meglátod, minden rendben lesz."

A kicsit józanabbak ilyenkor megkérdezik, hogy: "Miből gondolod, hogy minden rendben lesz? Mert ha rajtam múlik akkor csak a vak véletlenen múlhat, hogy rendbe legyen, mert nekem személyesen NINCS semmilyen befolyásom!"

Zavarba ejtő igaz?

Pedig bánnunk kell ezzel a kérdéssel, mert ha nem tesszük meggyengít minket mint embert és mint vállalkozót, mint a sikerünk motorját egyaránt.

Aggodalom, stressz, a bizonytalantól való félelem, kishitűség mind megbéníthatják a kreativitásunkat és felemészthetik éppen azt az energiát amivel a felelősségünket betölthettük volna. Nem elég tehát a profizmus, hisz Ön, a kiszolgáltatottságával szembesülő ember mindig része a egyenletnek. Van elég ereje ahhoz, hogy megtegye amit kell és ne aggódjon afelől amit nem tehet meg?

A profizmus az én olvasatomban arról szól, hogy tudom mit tegyek azokkal a területekkel amik az uralmam alatt állnak, de ugyanakkor jelenti azt is, hogy miközben tudom mi minden nincs kezemben, nem bénulok le a tehetetlenség miatti félelemtől.


A profizmusnak kell, hogy legyen válasza arra amit megtehet és arra is egyetlen ember sem tehet meg.

Miért?

Mert mindkettő része a sikerünknek. Az igazi veszteség az, amikor amiatt aggódom ami felett semmi hatalmam, és emiatt elmulasztom megtenni azt amit megtehettem volna. Tudom, hogy ez nem egyszerű.

Az én legnagyobb üzleti titkom abban rejlik, hogy habár én sem tudom uralni az életem minden 2 cm-ét, olyan választ találtam az ebből fakadó kiszolgáltatottságra amely megőrzi az erőmet, a nyugalmamat és békességemet amelyek nélkül képtelen volnék hatékonyan cselekedni.

Ha szeretné, ha úgy érzi hogy túl sok energiája vész el fölöslegesen, a későbbiekben visszatérhetünk ehhez a témához, de most lássuk azt az oldalt, ami az Ön kezében van.

A második az egyszerűbb.

Ez a szakmai kérdés, az Ön professzionalizmusáról szól, arról, hogy mennyire rúg pontosan.

Mivel Ön MÁR nagyon sokat tud, mivel már nagy tapasztalata van, Önnek RENDKÍVÜL EGYSZERŰ tökéletesíteni a tudását. Vannak olyanok, akik szinte sohasem tévesztik el, vagy legalábbis elégszer rúgják be a labdát ahhoz, hogy nyerjenek. Önnek is erre kell törekednie.

Az Ön legfontosabb feladata és egyben legnagyobb felelőssége hogy még jobban felkészül, hogy mesterévé válik a sikerért felelős területeknek. Ön már félmondatokból megérti, hogy miről van szó. Csak egy tipp kell, amit alkalmaz és azonnal ott a látványos eredmény. Vagy ha valami egészen új megközelítésről van szó, Ön tisztában van vele, hogy meg tudja tanulni, hisz már olyan sokszor csinált ilyet. Mindez Önnek egyszerű volna, ha...
...ha, és itt csupa olyan feltétel következik amelyek önmagukban is 2 cm-ek.

A/ Önnek könnyű kiválóvá válni, ha egyáltalán hajlandó tanulni.
Sok jól hangzó kifogás van, ami meghiúsítja ezt a feltételt. Mielőtt Ön is felhozná akár csak gondolatban is a saját jól bevált kifogását meg kell értenie valamit.

Az online világban a tudás teszi szinte az egyetlen különbséget! Érti ezt? Ebben a sorozatban több tucat olyan kategóriát muttam, amelyek mindegyike külön külön milliókat jelenthet havi szinten termelődő többletbevétel formájában, amelyeket Öntől csak az választja el, hogy NEM TUD RÓLUK!!!

Sokan megoldják az önképzés a kérdését azzal, hogy "nincs időm tanulni!" Rendben. Amennyiben Önnek is ez a válasza abban az esetben EZ az Ön 2 cm-je.

A tény az, hogy az Internet marketing olyan gyorsan fejlődik, és lassan olyan teljesítményt vár el a szereplőitől, amelyet állandó önképzés és naprakészség nélkül LEHETETLEN produkálni.

Teljesen mindegy, hogy Ön miért nem tudja azt amit tudnia kellene, a végső lényeg az, hogy nem tudja! Mindegy miért megy mellé, ha egyszer mellé megy.

Mások milliókat költenek önfejlesztésre - Amitől ez a kérdés még inkább kiélezetté válik az az, hogy miközben Önnek nincs ideje tanulni az Ön konkurense pénzt és időt nem kímélve a legjobb szakemberektől tanul, sok százezres programokon vesz részt, milliós Coaching programokra fizet be és MINDENT megtesz, hogy "Up to date" lehessen.Bizonyára Ön is hallott a Gazdag Tanácsadó konferenciáról, ahol ~200.000-300.000 Ft részvételi díjak mellett az átlag résztvevő a helyben rendelhető oktatási anyagokra még 2-300.000 Ft-ot költött. Az egyik délelőtt meghirdetett háromszor két napos Coaching program 1.290.000 Ft/fős részvételi díj mellett délutánra kis híján kétszeres túljelentkezéssel betelt.

Aki nem költ önképzésre, aki nem tanul LEMRAD. Mégpedig úgy, hogy nem is tudja, hogy miről maradta le. Az egyetlen ami a végén figyelmeztet a lassan elmaradó bevételek.

Ez olyan hiányzó 2 cm, aminek nem kellene ott lennie!

B/ Könnyű kiválóvá válnia, ha a azért tanul hogy a tanultakat meg is valósítsa.
El sem hiszi, hogy milyen sokszor fordul elő, hogy a tanultak egyáltalán nem vagy csak részben mennek át a gyakorlatba.

A lelkiismeretünk megnyugtatása érdekében beiratkozunk egy tréningre, megveszünk egy anyagot, de aztán nem kezdünk vele semmit.

Ahogy a saját ügyfeleimmel konzultálok sokszor találkozom az alábbi hibákkal, melyek következtében sokmilliós többlet bevételt jelentő információk megvásárlása sem eredményez változást:

- Vannak akik el se olvassák azt az anyagot. Mit gondol? Az Ő esetükben mi lehet oka, hogy a várt eredmények elmaradnak?

- Van aki elolvassa, de amit tanult megmaradt egy dédelgetett "jó ötlet" szintjén.

- Mások egy kis részét megvalósították az anyagnak, de az eredménynek örülve azonnal le is álltak. A valódi célhoz mérten ez semmi. Olyan, mint amikor egy autóra csak egy db téli gumit szerelnek fel. Valamit ér, de... Önnek az eredményekért felelős tényezők mindegyikével törődnie kell.

Ha nem ér körbe az ív, ha a lánc megszakad valahol, a jelentősebb eredmények elmaradnak.

- Mások megvalósítottak mindent amit gondoltak, de rosszul. A szegényes tartalom, a gyenge üzenet, a középszerű ötletekkel való megelégedés, amely végül is nem nyújt semmi kiemelkedőt megrabolja Önt az átütő hatékonyságtól.

Mindezekkel elvétjük a célt.

Nem sokkal, de elvétjük.

C/ Könnyű kiválóvá válni, hogy ha van kitől tanulni.
Önnek olyan tanárra van szüksége, aki nem csak többet tud Önnél, de képes is kihozni Önből a legtöbbet. Aki inspirálja, bátorítja és aki pontosan tudja, hogy Önnek mi kell hozzá hogy kiválóvá váljon.
Ilyen tanárokat nem könnyű találni. Ez tény. Jó ha az életünkben 2-3 olyan emberrel találkozunk, aki jelentősen hozzá tud tenni az életünkhöz.

Az én kérdésem viszont az, hogy honnan fogja tudni, hogy éppen most találkozott az egyikükkel.

Az Ön hozzáállásán múlik, hogy meglátja e a tanárát. Ismeri a mondást?

"Ha a diák kész van, megjelenik a tanár."

Ön kész van?

Én úgy gondolom igen.


Document Info


Accesari: 817
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )