Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI MANAGEMENT SI MARKETING INTRNETIONAL

management
ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCUREsTI

PROGRAMUL DE MASTER

MANAGEMENT sI MARKETING INTRNEŢIONAL

tiuni de cel putin trei ori mai mari decât nivelul general al pietei pe o per 424f56e ioada de cinsprezece ani de la momentul tranzitiei. O alta conditie a fost ca acesta companie sa fi existat deja, cu o activitate continua, si nu una abia înfiintata si sa fi fost cotata la bursa cu date publice despre veniturile obsinute din tranzactii cu cel putin zece ani înainte de tranzitie. Punctul de tranzitie trebuie sa fi aparut înainte de 1985, dar orcare ar fi fost anul de tranzitie, compania trebuia sa fie înca valoroasa, sa fie pe picioarele ei la vremea selectiei pentru stadiul urmator al cercetarii.

Selectati doua din cele sase elemente determinante ale performantei competitive si explicati teoretic.


Conceptul de "lider de nivelul 5" a fost introdus de Jim Collins în cartea sa "Excelenta în afaceri". Licerul de nivel 5 este acel lider care transforma compania pe care o conduce din "buna" în una "excelenta"

Transformarea unei companii bune în una excelenta este un proces de constructie, urmat de o bresa si înpartit în trei stadii principale: oamenii disciplinati, gândire disciplinata si actiune disciplinata . În fiecare din aceste stadii exista doua concepte. Acestea sunt : liderul de nivelul 5, mai întâi "cine". apoi "ce", confruntarea cu realitatea, conceptul de arici, cultura disciplinei si acceleratorii tehnologici.

Daca un lider nu este dispus sa se confrunte cu realitatea, nu face altceva decât sa îngreuneze activitatea oamenilor din organizatie. Conducatrorii acestor companii trebuie sa ceara informatiile, sa asculte opiniile oamenilor si sa clarifice situatia. Cheia nu sta în informatii mai bune si mai multe, ci în transformarea acstor infomatii în informatii cu valoare, ce nu pot fi ignorate. Aceste informatii trebuie sa parcurga un proces analitic ce are ca finalitate emiterea unor concluzii, ipoteze, pe baza carora acesti lideri actioneza.


Selectati doua din cele sase elemente determinante ale performantei competitive si explicati aplicativ pe un numar de trei-cinci companii din cele unsprezece.


70 si a pus bazele unei lungi serii de rezultate uimitoare, întrecând piata de 22 de ori de la data tranzitiei, în 1982 pâna în 2000. Unul dintre membri consiliului îl considera "cu adevarat sclipitor. Avea abilitatea de a pune întrebari de-a dreptul minunate. Am avut niste dezbateri extraordinare în consiliu. Nu era niciodata un spectacol ieftin, la care sa stai si sa asculti si pe urma sa te duci la masa".

Pentru a-si crea o imagine clara a realitatii si implicatiile ei insista cu întrebarile "ca un buldog", dupa cum se caracteriza însusi Wultzer, pana întelegea totul.

Jim Hlavecek, membru al consiliului de administratie l-a descris pe Ken Iverson ca fiinf tacut, umil, modest, rezervat, timid, dar care a transformat Nucor dintr-o companie aflata în praqgul falimentului intr-una dincele mai de succes companii din lume în domeniul otelului.

În 1965 Nucor era în pragul falimentului. Pe atunci se numea Nuclear Corporation of America. Este momentul când Ken Iverson de 39 de ani a devenit presedintle companiei. La început Nucor nu fabrica nici un gram de otel si nu obtinea profit, dar peste 30 de ani Nucor era al patrule producator de otel din lume, iar în 1999 obtinea profituri anuale mai mari decât orice alta companie americana din industria otelului.

Deciziile luate în urma sedintelor cu directorii erau mai întotdeauna rezultatul unor discutii aprinse, a unor certuri violente, iar rolul lui Iverson a fost acela de mediator.


Document Info


Accesari: 2422
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2023 )