Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload


Analiza SWOT a carierei

managementAnaliza SWOT a carierei


Un instrument des utilizat în procesele de planificare strategica poate fi folosit si în planificarea carierei. Analiza SWOT se axeaza pe realitatea interna si externa, examinând partile tari si slabe în cadrul mediului intern, precum si oportunitatile si tem 16416f523q erile legate de mediul extern.
Pentru a va construi propria analiza SWOT în scopul utilizarii sale în planificarea carierei, trebuie sa începeti prin a examina situatia curenta. Care va sunt partile tari si cum va puteti maximiza rezultatele obtinute pe baza lor, care va sunt partile slabe si cum va puteti minimaliza riscul ca acestea sa va împiedice în cariera dumneavoastra? Care sunt principalele oportunitati si temeri în domeniul pe care v-ati axat?

Punctele tari

Definiti-va propria perceptie asupra acestora. Totodata, puneti-va în postura unui potential angajator si apreciati-va, cât mai obiectiv posibil. Evitati falsa modestie, dar fiti sincer si realist în ceea ce va priveste. Nu v-ar ajuta cu nimic sa va mintiti. S-ar putea sa aveti surprize. Neplacute, de regula.

Partile slabe

Începeti prin a fi sinceri cu voi.

Oportunitati si temeri

Cuvântul de ordine aici este informatia.

Este necesar sa aveti tot timpul canalele de comunicare deschise, sa selectati si sa utilizati informatiile pe care le primiti. De la statistici la stiri de ultima ora, de la zvonuri la informatii verificate, mediul în care traim este extrem de comunicant.

Aveti grija ce mesaje transmiteti în acest mediu. O imaginea unui om de succes, profesionist, deopotriva responsabil si sociabil, prietenos, va ajuta tot timpul.

Am învatat ceva despre lumea în care traim: ca este cumplit de mica. Traiectoriile personale se intersecteaza, prieteniile/aliantele se fac si desfac, binele se poate întoarce sau nu. Dar este necesar ca întotdeauna sa fiti "în piata" si cu reteaua la îndemâna. Pentru a parafraze un cunoscut slogan, "cunoscatorii stiu de ce".


Document Info


Accesari: 19954
Apreciat: hand-up

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site


in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate | Termenii si conditii de utilizare
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2024 )