Documente online.
Username / Parola inexistente
  Zona de administrare documente. Fisierele tale  
Am uitat parola x Creaza cont nou
  Home Exploreaza
Upload
Identificarea solutiilor de actiune

management
Identificarea solutiilor de actiune

In analiza strategiei intreprinderii NIRAN CO PRODUCTS am utilizat tehnica de analiza BCG.

Principalul concurent este firma Everet SRL care are o cota de piata de 22 % fata de 16% al firmei NIRAN.
Cota de piata relativa = % de unde rezulta ca Niran realizeaza 73 % din cifra de afaceri a concuren 626j93g tului principal.

Pozitionarea in matricea BCG este in pozitia 3 " DILEMA" asta insemnand ca firma are o activitate cu costuri ridicate si rentabilitate scazuta.Pentru iesirea din aceasta situatie este necesara consolidarea pozitiei concurentiale    prin cresterea investitiilor pentru care trebuie sa-si procure resurse externe deoarece produsele care detin aceasta pozitie nu-si pot autofinanta cresterea.

Dupa toate aspectele analizate strategia de dezvoltare este de tip SO, strategie în cadrul careia întreprinderea îsi utilizeaza punctele forte în scopul fructificarii oportunitatilor de pe piata. Este o strategie agresiva, ce caracterizeaza firmele care au o pozitie puternica pe piata. Este recomandabila firmei, deoarece dispune de un potential uman, financiar si material ridicat ce poate fi utilizat pentru valorificarea oportunitatilor de pe piata româneasca, în vederea dobândirii de avantaje competitive. În confruntarea cu o concurenta acerba este necesara o strategie agresiva, pentru mentinerea unei cote de piata ridicate, iar resursele de care dispune îi permite angajarea într-o astfel de lupta concurentiala.

În acest scop firma poate îmbunatati activitatea compartimentului de vânzari. Politica de produs, de pret si de promovare nu pot fi îmbunatatite.

De asemenea firma ar trebui sa adopte o strategie de crestere interna prin penetrare, adica o crestere a partii de piata,a vanzarilor,aprofitului prin transformarea clientilor potentiali in clienti efectivi, prin largirea portofoliului de clienti cu un nr mai mare de clienti mici, cat si prin atragerea de clienti de la concurenta.

De asemenea este indicata si cresterea externa prin urmarirea atragerii de noi furnizori, chiard in cei ai firmelor concurente ,astfel putand fi atrasi clienti fideli unei anumite marci.

Obiectivul departamentului de vânzari ar fi în noile conditii: dezvoltarea distributiei în conditii de selectivitate. Pentru aceasta firma are în vedere dezvoltarea distributiei, pe baza criteriilor de selectivitate (prin investitii în mobilier, discount, training pentru vânzatoare, precum si reducerea punctelor de vânzare ce nu îndeplinesc conditiile de selectivitate).


Concluzii

Societatea comerciala NIRAN CO PRODUCTS SRL comercializeaza produse foarte cunoscute, fiind considerate de lux atât pe piata româneasca cât si pe piata internationala.Imaginea puternica a acestor produse este un aspect important al strategiei de marketing folosita. Compania are o experienta larga în activitatea de import si o buna imagine pe piata româneasca si internationala, obtinând astfel contracte si preturi bune cu partenerii externi si clienti si furnizori loiali.Compania a respectat intotdeauna obligatiile contractuale , fapt ce a condus la o reputatie buna si atragerea de noi clienti.

Ca rezultat al sezonalitatii afacerii % din vânzari sunt concentrate într-o perioada de 6 luni : octombrie - martie), SC NIRAN CO PRODUCTS SRL are contractate credite pe termen scurt pentru imbunatatirea fluxului de numerar al companiei.

Compania plateste importurile în avans, majoritatea importurilor, si incaseaza de la clienti în 45-60 zile. În esenta , scopul acestor facilitati de credit este de a finanta cresterea afacerii, extinderea ariei clientilor si a distributiei atât timp cât se mentine un ritm bun al platilor catre furnizori si vama.

Facând un sumar al principalelor aspecte prezentate pana acum , putem considera urmatoarele :

SC NIRAN CO PRODUCTS este distribuitorul exclusiv pe piata româneasca al unora dintre cele mai importante marci de parfumerie si cosmetica de lux. Compania importa doar produse originale din Franta si Italia ;

Managementul este foarte experimentat, tinând cont de activitatea de pe piata româneasca ;

Compania are câteva contracte considerabile cu companii importante ;

NIRAN are o cota de piata de 16 % si doar câtiva concurenti importanti.

Compania are un buget anual de marketing de 150.000 EURO.

Cel mai important punct slab ar fi lichiditatea mica ;

Oportunitatile se rezuma la extinderea ariei clientilor si marirea cifrei de afaceri ;Document Info


Accesari: 1723
Apreciat:

Comenteaza documentul:

Nu esti inregistrat
Trebuie sa fii utilizator inregistrat pentru a putea comenta


Creaza cont nou

A fost util?

Daca documentul a fost util si crezi ca merita
sa adaugi un link catre el la tine in site

Copiaza codul
in pagina web a site-ului tau.
eCoduri.com - coduri postale, contabile, CAEN sau bancare

Politica de confidentialitate
Copyright © Contact (SCRIGROUP Int. 2022 )